چارسو

  • رویکردی نوین به اشتغال پایدار

    رویکردی نوین به اشتغال پایدار

    صوراسرافیل: واژه‌ی کارآفرین زمانی غریب و نامانوس بود ولی به مرور بیشتر در جامعه مطرح شد؛ در این بین کلمه «مدرسه کسب و کار» در فضای علمی اصطلاحی بود که رواج یافت و حالا این تصور حاکم می‌شد که از دانشگاه شروع به کار کند تا جایی که دانشگاه مدرک فوق لیسانس و دکتری بدهد. همین حول و حوش بود با اسم دکتر زاهد شیخ الاسلامی آشنا شدیم، شخصی که با سال‌ها تجربه مدیریت از آمریکا آمده که می‌خواهد مدرسه‌ای با متد متفاوت تاسیس کند. دکتر زاهد شیخ الاسلامی فارغ‌التحصیل دکتری مهندسی مکانیک و دانش‌آموخته دوره دکتری علوم اجتماعی است که پس از اخذ درجه لیسانس از دانشگاه صنعتی شریف، برای ادامه تحصیل به آمریکا رفت و پس از 34 سال تحصیل و تجربه در کسب و کار به ایران مراجعت کرده است. اکنون وی با کوله‌باری از تجربه و به کمک برخی از همفکران مدرسه‌ای در ایران (زنجان) دایر کرده تا با فلسفه و روشی متفاوت به پرورش مدیران و کارآفرینان بپردازد.

  • مین¬ها تهدیدی پایدار علیه امنیت انسانی

    مین¬ها تهدیدی پایدار علیه امنیت انسانی

    ناصر سرگران دانشجوی دکتری حقوق بین‌الملل دانشگاه تهران؛ کارآموز وکالت، مدرس دانشگاه و فعال حوزه حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت هستند. همکاری و عضویت در کمیته دانشجویی انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد، کانون دانش پژوهان با آسیب بینایی دانشگاه تهران، کانون معلولین شهرداری تهران، موسسه رفاه نابینایان شهرستان سقز و... از جمله فعالیت‌های اجرایی سرگران است. ایشان از طریق ترجمه، نوشتن یادداشت‌ها و مقالات، ایراد سخنرانی‌های علمی و همکاری با سازمان‌های مردم نهاد سعی در تحقق حقوق شهروندی اقشار آسیب پذیر جامعه را دارد. انگیزه سرگران از ورود به عرصه حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت همانا معلولیت ایشان به دلیل از دست دادن کامل بینایی در پی انفجار مین در روستای آیچی از توابع شهرستان سقز به سال 1372 است

  • در پی فوت آیت الله هاشمی رفسنجانی؛چه کسی را از دست دادیم؟

    در پی فوت آیت الله هاشمی رفسنجانی؛چه کسی را از دست دادیم؟

    روزها از فوت مردی گذشت که موافق و مخالف، در بزرگی‌اش، متفق‌القول‌اند. هاشمی رفسنجانی که خود از پایه‌گذاران انقلاب اسلامی محسوب می‌شد، در دوره‌ای همراهان انقلابی‌اش را ترک کرد، که شاید بیشترین نیاز را به او داشتند. ویژگی‌هایی چون اعتدال، قدمت، صبر و تحمل و… او را در بین بزرگان انقلاب، کم‌نظیر ساخته بود. پرسشی را پیش کشیدیم که چه کسی را در این برهه از دست دادیم. پاسخ‌دهنگان هم از منظر خود چنین گفتند:

  • عدالت چیزی است شبیه به روح

    عدالت چیزی است شبیه به روح

    یکی از چیزهایی که بشر همشیه تشنه آن بوده و هست و خواهد بود " عدالت" است. لکن تاکنون کسی از تشنگی عدالت، تلف نشده است و در این مقاله در صدد بررسی این مطلب هستيم که اساساً عدالت از نظر فلاسفه یعنی چه؟ آیا وجود خارجی دارد یا فقط وجود داخلی دارد؟ آیا انسان ذاتاً تمایل به عدالت دارد یا خیر؟ ضمن اینکه مقاله و بحث ما هیچ ربطی یه عدالت دینی و یا فقهی و یا قضایی نداشته و ندارد و سعی می کنیم فرسنگها دور از این نوع عدالتها گام برداریم که خدای ناکرده کسی ما را متهم به چیزی نکند و ناخودآگاه و ناخواسته دچار عدالت نشویم.

  • دادسرا مرجع رسیدگی به شکایات خصوصی از سایت ها

    دادسرا مرجع رسیدگی به شکایات خصوصی از سایت ها

    فیلترینگ یکی از موضوعات مربوط به قانون جرائم رایانه‌ای است. تشخیص فیلترینگ و مسدودسازی بر عهده کارگروه مصادیق محتوای مجرمانه است. مطابق ماده (22) قانون جرائم رایانه ای قوه قضائیه موظف است نسبت به ایجاد کمیـته تعیین مصادیق محـتوای مجرمانه در محل دادستانی کل کشور اقدام کند. این کارگروه با 13 عضو دولتی و غیردولتی بر فضای مجازی نظارت و با پالایش تارنماهای حاوی محتوای مجرمانه و بررسی گزارش‌های واصله، نسبت به مجرمانه بودن یا نبودن سایت‎ها، تصمیم نهایی را اتخاذ می‌کند.

  • چترها را باید بست (2)

    چترها را باید بست (2)

    انتشار شماره اول "چترها را باید بست " بازتاب نسبتاً خوبی در بین دوستان حقوقدان داشت و بنده را مورد لطف و بزرگواری همیشگی خود قرار دادند و بر همین اساس مصمم شدم در صورت توان، نسبت به استمرار این ستون اقدام نمایم. لکن قبل از ورود به يادكردهاي این شماره اولاً از خوانندگان عزیز خواهشمندم اگر قسمت اول این ستون را نخوانده اند حتماً " شش مقدمه" شماره قبل را مطالعه فرمایند، ثانیاً چون بعضی از دوستان با نظر بنده در مقدمه سوم که با قطع و یقین اعلام نموده ام ما از پدرانمان مهربانتریم و فرزندانمان از ما مهربان تر خواهند بود، مخالفند، لازم دیدم یادکردی را به رفتار دخترانم اختصاص دهم که هرچند حقوقدان نیستند ولی به لحاظ تقویت موضعم که احتمالاً شمای خواننده نیز با آن مؤافق بوده و با آن برخورد داشته اید، مؤثر خواهد افتاد.

  • کانون وکلا را تضعیف نکنیم!

    کانون وکلا را تضعیف نکنیم!

    مقاله دوست و قاضی محترم بازنشسته، جناب آقای شاپور اسماعیلیان در دفاع از حقوق قضات بازنشسته تحت عنوان «آزمون وکالت از قضات بر چه مبنایی» و هم چنین مقاله آقای دکتر احسان نادمی تحت عنوان «تخلف از قانون اساسی بر چه مبنایی»رابه ترتیب درشماره های53و54نشریه وزین صوراسرافیل خواندم. قبلا هم جناب آقای کشاورز در مدرسه حقوق شماره 63-1390 در باب آسیب شناسی وکالت دادگستری به این موضوع بامضمون«کادو دادن دستگاههای دولتی به وابستگان به شکل پروانه وکالت و به حساب کانون های وکلاء»پرداخته بود که اینجانب به اتفاق احد از قضات محترم بازنشسته به نام آقای جعفر معانی پاسخی را تحت عنوان«قضاوت ،بازنشستگی و وکالت» در روزنامه اطلاعات روز پنچ شنبه 13بهمن 1390 شماره 25239 نوشتیم.

  • تبعیض روا، تخلف ازقانون اساسی نیست

    تبعیض روا، تخلف ازقانون اساسی نیست

    شاپور اسماعیلیان . حقوقدان درشماره پیش صوراسرافیل ،یادداشتی تحت عنوان «تخلف ازقانون اساسی ،باچه مبنایی؟!» ازهمکارمحترم جوان؛جناب آقای دکتراحسان نادمی به چاپ رسیدکه طی آن، یادداشت نگارنده را درشماره 54 نشریه رابا عنوان «آزمون وکالت ازقضات برچه مبنایی» بدون استناد صحیح به قانون اساسی وبنحو غیرمنصفانه مورد نقد قرارداده بودندکه اینک لازم می داندپیش از پاسخگویی به این نقد، دونکته رایادآوری نماید.اولادریادداشت راقم این سطور، مخاطب نوشتارجناب ملکشاهی،رئیس کمیسیون حقوقی وقضائی مجلس بوده اندکه تاکنون واکنشی دراین زمینه نشان نداده اندتابرابرقانون مطبوعات درهمان صفحه نشریه ،جوابیه ایشان درج شود، بااین حال بادرنظرگرفتن تضارب آرا ومشی نشریه ضروری بود نقدآقای نادمی به چاپ برسد.ثانیاهمکارعزیز بدون عنایت و دقت به بند بندمفادیادداشت نگارنده واینکه هدف ازنگارش این نوشتارکوتاه رعایت حق قشری از«قضات فاضل شایسته وزحمتکش که عمری شدایدومحدودیت های کارشاق قضارامتحمل شده اند»بوده،نوشتار راموردنقدقرارداده اند که ذیلادرپاسخ به نکاتی اشاره می شود:

  • توبره قرعه جادویی رئیس کل!

    توبره قرعه جادویی رئیس کل!

    دراین قسمت ازخاطره ها ،دوخاطره ازدوران قضائی نگارنده دردهه 60نقل می شود که خاطره دوم مربوط به آقای قاضی محتاط است که پیش ازاین،خاطراتی را درباره آن مرحوم نوشته ام.

  • دانشجویی که سادیسم داشت!

    دانشجویی که سادیسم داشت!

    دراین قسمت ،خاطراتی از دوران تحصیل در دانشکده حقوق وعلوم سیاسی واقامت درکوی دانشگاه واقع درامیر آباد (کارگرشمالی )ویادی از یک قاضی شریف خواهیم داشت.بسیاری ازاین خاطرات ،نه تنها ازذهنم پاک نشده ،بلکه دراوقات فراغت وخلوتگه من صحنه ها وتصاویرآن روزبه روز تداعی وپررنگ ترمی شود.

  • سرقت دو تخته فرش قاضی محتاط

    هفته پیش سه خاطره از قاضی محتا ط به چاپ رسید که مورد استقبال خوانندگان گرامی قرارگرفت.واقعیت این است که درطی سالیان متمادی که نگارنده با آقای(م) همکار بودم اتفاقات گوناگونی برای آن مرحوم رخ دادکه برخی از آنهارابه تدریج بازگو خواهم کرد اینک دوخاطره ازاین خاطرات ذیلا نقل می شود:

  • خاطرات قضایی ایرانشهر و هم اتاقی با معتاد

    اشاره:هفته پیش در نوشتارخاطرات قضایی ایرانشهروهم اتاقی بامعتاد،به قلم نویسنده ارجمند کاظم کاظم زاده،متاسفانه به علت اشکال فنی،دردوپاراگراف جابه جایی عبارتها رخ داده بودکه ضمن پوزش از نویسنده وخوانندگان گرامی ،بخشی ازستونهای سوم وچهارم نوشتار،بازنشر می شود.لازم به توضیح است که نویسنده درقسمت های نخستین خاطرات خود می گویدچگونه بابی مهری مسوولان وقت بدون تمایل ازدادسرای انقلاب ارومیه به دادسرای عمومی ایرانشهر؛این نقطه محروم کشور منتقل شده که فردای عزیمت به محل،ازدادستانی کل انقلاب تهران باایشان تماس گرفته شده وازاومی خواهند خودش را به دادستانی کل انقلاب معرفی نمایدواینک دنباله ماجرا:

  • پرونده ای که آتش زیر خاکستربود!

    روان او شاد باد.قاضی محتاط را می گویم که درخا طرات پیشین ،خاطره ای ازآن مرحوم راتحت عنوان «قاضی محتاط» نوشتم وگفتم در اوایل انقلاب ؛زمان دادیاری ، در پارکینگ دادگستری کل استان، چگونه فرمان اتومبیل پیکان خودرا بازنجیری کلفت به پایه صندلی راننده قفل می کرد! زیرا واهمه داشت که نکنه دزد ببرد وهم مال وهم آبرویش برود !...بگذریم ازاینکه چندسال پیش، فوت آن مرحوم دراثر سانحه ای رخ دادکه ناشی ازاحتیاط وعجول بودن بیش ازحداو بود.اینک خاطراتی درباره آن مرحوم.

  • سازوکارهای مطالبه غرامت از دولت متخلف توسط قربانیان نقض حقوق بین الملل بشردوستانه

    نویسنده در این نوشتار تلاش می کند تا سازوکارهای مطالبه غرامت از دولت متخلف توسط قربانیان نقض حقوق بین الملل بشردوستانه در نظام معاصر حقوق بین الملل را به صورت مختصر و کلی، در پرتو اسناد بین المللی، مقررات عرفی و رویه محاکم قضایی داخلی و بین المللی و همچنین دکترین حقوقی مورد بررسی قرار دهد.

  • زبان گویا ابزار راهبردی وکلا

    در بسیاری از مشاغل گفتار سلیس، زبان گویا و فن بیان جزو مهم‌ترین ابزار برای نیل به اهداف مورد نظر افراد است. برای جامعه حقوقی نیز شفافیت بیان و دور از هر نوع اختلال اعم از لکنت و اشکال در گفتار نوعی امتیاز محسوب می‌شود. لکنت زبان موجود در افراد به دلایل مختلفی به وجود می‌آید که ممکن است مبتلایان به این عارضه بر این باور باشند که راهی برای بهبود آن وجود ندارد. دکتر محمداحسان تقی‌زاده تنها درمانگر قطعی و بدون بازگشت لکنت زبان در جهان و مبدع روش شبیه‌سازی ذهن در درمان لکنت زبان است. مطلب زیر حاصل گفت و گوی ویژه صوراسرافیل با وی است که از نظر می‌گذرانید.

  • نمره 12 در انضباط

    نمره 12 در انضباط

    حال و هوای تهران دهه پنجاه که ما وارددانشکده حقوق وعلوم سیاسی دانشگاه تهران شدیم ازجهات مختلف با تهران امروز متفاوت بود.واقعیت این است که تهران به موازات دیگرپایتخت ها ی کشور های جهان رشد وتوسعه یافته ودگر گون شده است اما ازنظر بافت فرهنگی واجتماعی مشکلات خاص خودرا دارد. دراین قسمت ازخاطره هابدوا یک خاطره ازسال آخردبیرستان وسپس خاطراتی ازمقطع دوره دانشگاه نقل خواهم کرد.

  • تقدیم به پایه گذار بخش خاطره ها در گذر زمان ...

    بی مهری که در فیلم آقای حاتمی کیا، گریبان گیر حاج حیدر (آقای پرویز پرستویی) بادیگاردی که سال ها در خدمت نظام و مقامات آن بوده و سرانجام مبغوض آنان شده و منجر به تعلسق در انجام وظیفه و در نهایت باعث شهادت وی می گردد، در کشورهای جهان سوم سابقه دیرینه دارد و در ایران هم ساری و جاریست و به تاسی از این فیلم به ذکر خاطره و تجربه قضایی می پردازم که قضات و وکلای جوان بدانند که خدمت در عدلیه و چه فراز و نشیب هایی به همراه دارد.

  • فیلم بادیگارد و تداعی خاطره قضایی ارومیه

    فیلم بادیگارد و تداعی خاطره قضایی ارومیه

    بی مهری که در فیلم آقای حاتمی کیا گریبانگیر حاج حیدر(آقای پرویز پرستویی) بادیگاردی که سالها در خدمت نظام و مقامات آن بوده و سرانجام مبغوض آنان شده و منجر به تعلیق در انجام وظیفه و در نهایت باعث شهادت وی می گردد،‌ در کشورهای جهان سوم سابقه دیرینه دارد و در ایران هم ساری و جاریست و به تاسی از این فیلم به ذکر خاطره و تجربه قضایی می پردازم که قضات و وکلای جوان بدانند که خدمت در عدلیه چه فرازو نشیب هایی به همراه دارد .