میزگرد

  • نیاز کانون ها به کارآفرینی برای اعضا

    نیاز کانون ها به کارآفرینی برای اعضا

    این روزها شاهد کم‌رنگ شدن انگیزه‌ وکلا برای فعالیت در کانون‌های سراسر کشور، بین وکلا و اعضای کانون‌ها هستیم. در یکی از گردهمایی‌هایی که اتحادیه سراسری کانون‌های وکلا تشکیل داده بود، صوراسرافیل با حضور اعضای برخی از کانون‌های حاضر، میزگردی را با هدف بررسی مشکلات عدیده وکلا در کانون‌ها و ریشه‌یابی چگونگی رفع این مسایل، چگونگی ایجاد انگیزه، کم‌وکاستی‌های کانون‌ها، کارآفرینی برای وکلا، تفاوت هدف وکلا از تحصیل در این رشته در حال حاضر و گذشته، لایحه جامعه وکالت، وکالت اجباری، ارتباط وکلا با واحدهای صنعتی و افکار عمومی نسبت به وکیل و وکالت، تشکیل داد. جلسه با سرپرستی مدیرمسوول نشریه ادامه داده شد و جمعی از وکلای پیشکسوت نظراتی را برای رفع مشکلات موجود بر سر راه جامعه وکالت ارایه دادند. آنچه می‌خوانید شرح کامل این گفت‌وگو است.

  • کلید دست ما نیست

    چه آینده شغلی برای فارغ التحصیلان حقوق وجود دارد؟! این روزها صحبت از اعتراضات فارغ التحصیلان حقوق کم نیست. از طرفی با وجود اینکه اوضاع کسب سردفتران و دفتریاران بی رونق نیست چندین سال است که آزمون ورود به این حرفه برگزار نمی شود و راه پیوستن به صنف سردفتران برای حقوق خوانان بسته شده است. از طرفی وضعیت مرکز مشاوران قوه قضائیه هم چندان امیدوار کننده نیست؛ فلذا، تنها امید و آرزوی فارغ التحصیلان حقوق که البته تعدادشان هر ساله بیشتر و بیشتر می شود ورود به عرصه وکالت است به این امید که وکیل شوند و کسب درآمد کنند. شایان ذکر است، برخی از کانون‌های وکلای استانی مانند البرز، تعداد پذیرش وکلای خود را از 100 نفر در سال گذشته به 80 نفر تقلیل داده‌اند. استانی مانند چهارمحال و بختیاری نیز امسال با کاهش چشمگیر پذیرش، تنها 14 کارآموز را جذب می‌کند. سایر کانونهای استانی نیز تقریباً اوضاعی مشابه دارند. کانونهای وکلا معتقدند افزایش ظرفیت آزمون کارآموزی وکالت مشکل را حل نخواهد کرد و تعداد وکلا بیشتر از حد متعارف است. از طرفی، طبق آمار منتشر شده، سالانه 15 میلیون پرونده در محاکم مطرح است و چنین ادعا می شود که رسیدگی به این تعداد پرونده با امکانات فعلی دستگاه قضا میسر نیست و افزایش تعداد قضات و کارکنان قضاییی ضروری به نظر می رسد. این درحالیست که متاسفانه تاکنون شاهد اقدامی درجهت افزایش نیروی انسانی در سیستم قضایی نبوده ایم و این امر، صرف نظر از مشکلات عدیده ای که برای شهروندان به دنبال داشته و دارد باز معضلی است برای حقوق خوانان و فارغ التحصیلان حقوق. در پی این همه ناامیدی اما بازار آموزشگاهها سکه شده است و طبعاً هر روز به تعدادشان افزوده می شود. فارق از تمام مشکلاتی که حقوق دانان سالهاست که با آن مواجه اند، فارغ التحصیلان رشته حقوق به بهانه کاهش سهمیه پذیرش کانون وکلا، تیرماه سال جاری طی نامه‌ای خطاب به سران قوا، خواستار رسیدگی به این کاهش ظرفیت شدند و حتی طی هفته گذشته تجمعی نیز از سوی این دانش آموختگان در مقابل مجلس شورای اسلامی صورت گرفت. برخی از کارشناسان در علت یابی معضل بیکاری حقوق خوانان، از توسعه بی‌پشتوانه مراکز دانشگاهی در زمینه حقوق گله دارند و رشد سرسام آور پذیرش دانشجو در رشته‌هایی من جمله حقوق را موجب ایجاد توقع کاذب در فارغ التحصیلان آن می‌دانند. با این همه باید منتظر ماند و دید که دست‌اندرکاران چه راهکاری را برای حل این مشکل خواهند اندیشید. چراکه تاخیر بیش از پیش در رفع مشکلات مربوط به این قبیل دانشجویان، اثرات غیرقابل جبرانی را بر جامعه دانشجویی و دانشگاهی کشور وارد خواهد نمود. آیا همچنان معضل بیکاری حقوق خوانان لاینحل خواهد ماند؟!

  • کانون وکلا قیم وکلا در امور سیاسی نیست

    کانون وکلا نهادی غیردولتی در کشورهای مختلف است که در جهت پشتیبانی از وکلا و نیز نظارت بر عملکرد آنها تشکیل شده‌است. مساله ای که تصمیم به بررسی آن گرفته شد این است که اساساً کانونهای وکلا به عنوان یک سازمان صنفی که اقتضای آن حمایت از امنیت و حیثیت شغلی وکلاست می توانند در امور سیاسی اظهار نظر کنند و اعلامیه دهند؟ یا اصل بر عدم مداخله است و دخالت آنان شایسته نیست؟ در این راستا ضمن اشاره به نظرات دکتر بهروز تقی خانی، سید محمد علی دادخواه و محسن طاهری از شما دعوت می شود در صورت تمایل به اظهار نظر در این باب با ایمیل آدرس sooreisrafil@gmail.com با ما در تماس باشد. امید است اهل نظر از کنار این بحث بنیادی بی تفاوت رد نشوند تا ما حاشیه نشینان نیز بدانیم حرف حساب کدام و حرف ناحساب کدام. قضاوت با شما.