دریچه

  • مری ولستون کرافت، اولین نویسنده «حقوق زنان»

    مری ولستون کرافت، اولین نویسنده «حقوق زنان»

    "برای مادر خوب بودن نخست باید شعور و استقلال فکری داشت، که عده بسیار اندکی از زنان از آن برخوردارند زیرا به آنان آموخته اند که دربست به شوهران خود متکی باشند. این زنان مسکین معمولا مادرانی احمق‌اند که به فرزندانشان نق می زنند که آنها را بیشتر از بقیه دوست بدارند و نقش آنان را در خفا علیه پدر – که به گونه لولوی سرخرمن معرفی می‌شود- بازی کنند"  مری ولستون کرافت

  • حقوق اقلیت ها

    حقوق اقلیت ها

    صوراسرافیل: مقاله «Minority Rights» بخشی از دانشنامه پرینستون حق تعیین سرنوشت می‌باشد که بخش اول آن در شماره 83 نشریه چاپ شده است.

  • حقوق اقلیت‌ها

    حقوق اقلیت‌ها

    مقاله حقوق اقلیت‌ها ترجمه‌ای است از «minority rights» که بخشی از دانشنامه پرینستون حق تعیین سرنوشت (The Princetpn Encyclopedia Self-Determination) می‌باشد. لینک سایت مقاله حاضر: در دانشنامه http://pesd.princeton.edu/?q=node/256

  • تهیه و تدوین لوایح اصلاحی از وظایف کانون وکلای سریلانکا

    تهیه و تدوین لوایح اصلاحی از وظایف کانون وکلای سریلانکا

    : تاریخچه تاسیس: کانون وکلای سریلانکا نخستین بار در سال 1974 براساس منشور قضایی سال 1802 که این کشور هنوز به استقلال دست نیافته بود به منظور پاسداری و حمایت ا ز حرفه وکالت و منافع قانونی وکلای عضو کانون تاسیس شد. این نهاد حرفه ای که ابتدا شورای وکلا نام داشت و بعد ها به نام کانون وکلای سریلانکا تغییر کرد وظیفه نظارت، تدوین مقررات و حوزه وظایف ومسوولیتهای کلیه کسانی را که تحت عنوان وکیل دادگستری در این کشور به حرفه وکالت اشتغال داشتند، برعهده گرفت. بدین ترتیب از سال 1974 تنها کسانی حقوقدانانی که به عنوان وکیل دعاوی و مشاورحقوقی و وکیل دادگستری به کار اشتغال داشتند به عضویت کانون وکلای سریلانکا درآمدند.در نخستین اجلاس عمومی این کانون، کمیته مشترکی از سوی حقوقدانان برجسته عضو کانون ماموریت یافت تا اساسنامه یا قانون اساسی کانون تهیه و تدوین کرده مقدمات فعالیت رسمی آنرا فراهم سازد.

  • وکلای هند، برای حضور در دادگاه عالی مجدداً آزمون می دهند

    وکلای هند، برای حضور در دادگاه عالی مجدداً آزمون می دهند

    شورای کانون وکلای هند شورای کانون وکلای هند که نماد حرفه وکالت در این کشور است در سال 1961 میلادی با هدف تنظیم و ساماندهی حرفه وکالت در این کشور تاسیس شد.اعضای شورای کانون وکلا از میان وکلای سراسر هند انتخاب می شوند و به همین سبب جامعه وکالت هند را نمایندگی می کنند یکی از وظایف اصلی این شورا تدوین استانداردهای حرفه وکالت، اصول اخلاقی این حرفه و نظارت بر اجرای مقررات انضباتی کانون وکلاست این شورا همچنین وظیفه تدوین و تنظیم استاندارد های مربوط به تحصیلات حقوق و تایید گواهینامه¬های تحصیلی فارغ التحصیلان رشته حقوق دانشگاه هاست که مایلند در حرفه وکالت به کار و فعالیت بپردازند.

  • مشاهیر تاریخ نگاران جهان از باستان تا امروز

    تاریخنگاری گونهای از علوم انسانی است که سابقهای چندهزار ساله دارد، گرچه هرودت یونانی را پدر تاریخنگاری جهان میدانند، اما پیش از او نیز کسانی چون هومر شاعر و نویسنده یونانی و ای بسا کسان دیگری هم بودهاند که تاریخ وقایع روزگار و شرح حال ملتهای خود و سایر ملتها را به گونه دیگری به رشته تحریر درمیآوردهاند. پارهای از تاریخپژوهان بر این باورند که تاریخ الزاما آنچه که تاریخنگاران در آثار مکتوب خود آوردهاند نیست، بلکه بسیاری از سنگنبشتهها و تصویرنگاریهای صورت گرفته بر دیوارههای غارها و سینه کوهها نیز خود نوعی تاریخنگاری است که در میان برخی ملتها در چند قاره جهان مرسوم بوده است. برخی پادشاهان بیشتر شرح فتوحات و کشورگشاییهای خود با همین شیوه به ثبت رسانده برای آیندگان به یادگار میگذاشتهاند که نمونههای بارز آن را میتوان در سنگ نبشتههای شاهان سلسله هخامنشی یا ساسانی در فارس و خوزستان و همدان و دیگر نقاط سرزمین پهناور ایران‌زمین مشاهده کرد. اما شاید به جرات بتوان گفت برای نخستین بار در تاریخ باستان، این یونانیها بودند که تاریخ وقایع زمانه خود را به شیوههای روایی و بعضا در قالب قصه و داستان مکتوب کردند، که اولین و شاخصترین آنها همان هرودت یونانی است. اما بسیاری از تاریخپژوهان کاشفان و گردشگران روزگار قدیم، همچون ابن‌بطوطه و ناصر خسرو قبادیانی را که با سیر و سفر در اکناف جهان دیده‌ها و شنیده‌ها و آداب و رسوم ملت‌ها را به صورت مکتوب به ثبت می‌رساندند و برای نسل‌های بعد از خود به یادگار می‌گذاشتند، در زمره تاریخ‌نگاران به حساب می‌آورند. در هر صورت خواندن تاریخ و کسب آگاهی از آنچه که بر ملتهای روزگاران قدیم گذشته، همراه با شرح لشکرکشیها و کشورگشاییهای پادشاهان و سلاطین و یا وقایع مربوط به شیوع بیماریهای مرگباری چون طاعون در برخی شهرهای جهان و همچنین بلایای طبیعی همچون سیل و زمینلرزه، برای همگان بهخصوص انسانهای فهیم و فرهیختهای چون خوانندگان صوراسرافیل خالی از لطف و جاذبه نیست. خصوصا آن که میتوان از طریق مطالعه تاریخ به رابطه علت و معلولی حوادث و وقایعی که بر پیشینیان انسانهای امروز گذشته است پی برد و از آنها عبرتآموزی کرد که هرچند که تجربهها نشان داده، صاحبان قدرت هرگز از درسهای تاریخ درس عبرت نمیگیرند. به همان اندازه که مطالعه وقایع و رویدادهای تاریخ برای انسانهای عصر و زمانه جذابیت دارد، آشنایی با شرح حال و زندگی تاریخنگاران بزرگ جهان که عمر خود را صرف ثبت و ضبط وقایع تاریخی کردهاند، جذابیتهای دیگری دارد که با همین نگاه از این شماره صوراسرافیل سلسله مطالبی در معرفی این گروه از تاریخنگاران در صفحه دریچه به خوانندگان گرانقدر تقدیم خواهد شد.

  • وکلای تاجیکستان مجدداً آزمون می دهند

    وکلای تاجیکستان مجدداً آزمون می دهند

    تاجیکستان یا جمهوری تاجیکستان کشوری در آسیای میانه است. این کشور از جنوب با افغانستان، از باختر با ازبکستان، از شمال با قرقیزستان و از خاور با چین همسایه ‌است. تاجیکان از کهن ترین مردم نژاد آریایی ایرانی الاصل و پارسی زبان هستند که از دیر باز در این سرزمین به سر می برند. از این رو سرزمینی که در آن سکونت گزیده اند به (تاجیکستان) معروف شده است. به بیان دیگر، نام کشور جمهوری تاجیکستان از نام قوم آزاده، رشید و پاک اندیش تاجیک گرفته شده و آن را تاجیکستان نامیدند. و اما کانون وکلای تاجیکستان تا به امروز تغییر و تحولات بسیاری را پشت سر گذاشته است به طوریکه ابتدا نهادی زیر نظر دولت بود و سپس نیمه مستقل شد و تا به امروز که به صورتی مستقلانه فعالیت می کند. آنچه می خوانید حاصل گفتگوی دوستانه و صمیمی صوراسرافیل با عبدالقادر رحیم اف رئیس کانون وکلای کشور همسایه ما، تاجیکستان است.

  • سازمان همکاری شانگهای (sco)

    سازمان همکاری شانگهای (sco)

    تاریخچه: فکر تشکیل سازمان همکاری شانگهای در منطقه آسیای میانه از آنجا بیرون آمد که ابتدا بین دو قدرت بزرگ چین و شوروی با هدف حل و فصل اختلافات مرزی که حدود 7 هزار مرز مشترک را در بر می گرفت مذاکراتی در سطح بالایی در این خصوص صورت گرفته بود که از آن می توان به سفر گورباچف رهبر وقت اتحاد جماهیر شوروی در سال 1989 اشاره کرد لیکن بعد از فروپاشی شوروی هر کدام از جمهوری های این مذاکرات را پی گرفته بودند.در پی این موضوع در تاریخ 26 آوریل 1996 در شانگهای چین نشستی بین سران کشورهای چین ، روسیه ، قزاقستان ، قرقیزستان و تاجیکستان برگزار شد که توافقنامه ای به منظور تعمیق اعتماد نظامی در مناطق مرزی به امضاء رساندند و گروه شانگهای 5 را تاسیس کردند. همچنین در 24 آوریل 1997 در مسکو توافقنامه ای برای " کاهش نیروهای نظامی در مناطق مرزی " را به امضاء رساندند.گروه شانگهای 5 نشست هایی در سال های بعد جهت تبادل و بررسی موضوعات مرزی و حل و فصل اختلافات برگزار کردند که در این مرحله به اهداف اولیه خود دست پیدا کردند، نشست ها در سال های 1998 آلماتی قزاقستان ، 1999 بیشکک قرقیزستان و 2000 دوشنبه تاجیکستان.در پنجمین اجلاس در 15 ژوئن 2001 در شانگهای چین کشورهای عضو بعد از پذیرفتن عضویت ازبکستان با امضای بیانیه ای تشکیل سازمان همکاری شانگهای) sco که مخفف Sanghai cooperation organization می باشد ) را اعلام نمودند.اساسنامه سازمان شامل اهداف ، ساختار ، تشکیلات حقوقی و سیاسی و راهکارها را بررسی و به امضاء رساندند که پس از این موجودیت سازمان از نظر حقوق بین المللی رسمیت پیدا کرد.

  • سازمان بین‌المللی هوانوردی کشوری (ایکائو ICAO)

    این سازمان که یک نهاد تخصصی سازمان ملل متحد است در تاريخ 7 دسامبر 1944 در ضمن تنظيم و امضا پيمان حمل و نقل هوايي مرسوم به پيمان شيكاگو تشكيل گرديد که مأموریت آن هماهنگ‌سازی استانداردهای بین‌المللی پروازی و مدیریت خطوط هوایی در سطح جهان است . اولین کنفرانس در دنیا با چنین هدفی در سال 1910 با حضور نمایندگان 19 دولت که به عنوان کنفرانس پاریس معروف است تشکیل شد اما نتیجه ای در بر نداشت .پیشرفت های صنعت هوایی در جنگ جهانی اول دولت ها را بر آن داشت تا سازمانی را در این مورد بنا کنند ، همزمان با کنفرانس صلح ورسای کمیسیون هوانوردی تشکیل و مامور بررسی این موضوع شد و در پی آن بین دولت های امضاء کننده عهدنامه 1919 پاریس اتحادیه هوایی نیز به وجود آمد ، اما با توجه به عهدنامه هایی که بین برخی از دولت ها در سالهای 1926 و 1928 به امضاء رسید رژیم حقوقی سه گانه ای را برای پروازهای هوایی بوجود آورد و با گستردگی پیشرفت های صنعت هوایی در جنگ جهانی دوم کشورها برآن شدند تا برای بهره گیری بهتر از این صنعت در زمان صلح سازمانی متحد را بنیان گذارند که این امر در کنفرانس شیکاگو با حضور 52 کشور در سال 1944 محقق شد. دولت ايران نيز در سال 1327هجري شمسي رسماً به پيمان شيكاگو و در نتيجه به ايكائو پيوست. پيمان شيكاگو در 96 ماده تدوين شده و در ضمن آن براصول كلي حقوق بين المللي و هوانوردي از جمله اصل حاكميت دولت ها بر قلمرو و تابعيت هواپيما تاكيد دارد. سازمان ایکائو هواپیماها را به دو نوع کشوری و دولتی تقسیم کرده ، هواپیماهایی که دولتی نباشند و پرواز بین‌المللی انجام دهند هواپیمای کشوری محسوب می‌شود و طبق ماده ۵ معاهده شيكاگو هواپیمای دولتی به هواپیماهایی گفته می شود که کارهای نظامی، گمرکی و شهربانی (نیروی انتظامی) را انجام می‌دهند. در حال حاضر 191 کشور عضو ایکائو هستند. نپرداختن حق عضویت در این سازمان مانند سازمان ملل می‌تواند موجب تعلیق حق رأی آن عضو شود. این اتفاق برای کشورهای لهستان، اردن و نیکاراگوئه افتاده است.

  • توماس مور، سیاستمدار و حقوقدان انگلیسی

    توماس مور، سیاستمدار و حقوقدان انگلیسی

    تاریخ جهان سرشار از نام چهره‌هایی است که هر یک به دلایلی جزو چهره‌های نامدار محسوب می‌شوند. شماری از این چهره‌های تاریخی به دلیل کارهای نیک و خدمات درخشانی که در دوره حیات خود انجام داده‌اند، نامشان در تاریخ جهان به ثبت رسید و برخی دیگر به خاطر شرارت‌ها و مظالمی که در طول زندگی در حق سایر ابناء بشر مرتکب شده‌اند نام ماندگاری در تاریخ بشر پیدا کرده‌‌اند، بنابراین شاید بهتر آن باشد که در سلسله مطالبی از این دست که برای چند شماره در صفحه دریچه صوراسرافیل به چاپ خواهد رسید، چهره‌های نامدار را به دو گروه چهره‌های نیک‌نام و چهره‌های سیاه و بدنام که هر دو به صورت واقعیتی انکارناپذیر جایی را در تاریخ زندگی بشر از دیرباز تا به امروز به خود اختصاص داده‌اند، تقسیم کنیم و درباره نقش و زمینه‌های پیدایش آنها در جوامع بشری به تفکر بپردازیم و تفکر در وقایع و رویدادهای تاریخی و افراد و شخصیت‌هایی که در به وجود آوردن این وقایع دست داشته‌اند، می‌تواند جوامع بشری را در انتخاب راه بهتر در زندگی و عبرت گرفتن از رویدادهای نیک و بد تاریخ یاری دهد، هرچند که متاسفانه تجربه نشان داده انسان‌ها چندان علاقه‌ای به عبرت گرفتن از تاریخ خود و دیگران نشان نمی‌دهند و به همین سبب وقایع تلخ و ناگوار تاریخی در هر نسل به گونه‌های مختلف تکرار می‌شود. با همه این‌ها مطالعه وقایع و رویدادهای مهم تاریخی و بازیگران آن همواره از جذابیت خاص خود برخوردارد است که یقینا مطالعه سرگذشت خالقان سرشناس این وقایع هم از این قاعده مستثنی نیست.

  • «ساموئل لیبوویتز» وکیل مدافع شکست‌ناپذیر

    «ساموئل لیبوویتز» وکیل مدافع شکست‌ناپذیر

    تاریخ جهان سرشار از نام چهره‌هایی است که هر یک به دلایلی جزو چهره‌های نامدار محسوب می‌شوند. شماری از این چهره‌های تاریخی به دلیل کارهای نیک و خدمات درخشانی که در دوره حیات خود انجام داده‌اند، نامشان در تاریخ جهان به ثبت رسید و برخی دیگر به خاطر شرارت‌ها و مظالمی که در طول زندگی در حق سایر ابناء بشر مرتکب شده‌اند نام ماندگاری در تاریخ بشر پیدا کرده‌‌اند، بنابراین شاید بهتر آن باشد که در سلسله مطالبی از این دست که برای چند شماره در صفحه دریچه صوراسرافیل به چاپ خواهد رسید، چهره‌های نامدار را به دو گروه چهره‌های نیک‌نام و چهره‌های سیاه و بدنام که هر دو به صورت واقعیتی انکارناپذیر جایی را در تاریخ زندگی بشر از دیرباز تا به امروز به خود اختصاص داده‌اند، تقسیم کنیم و درباره نقش و زمینه‌های پیدایش آنها در جوامع بشری به تفکر بپردازیم، تفکر در وقایع و رویدادهای تاریخی و افراد و شخصیت‌هایی که در به وجود آوردن این وقایع دست داشته‌اند، می‌تواند جوامع بشری را در انتخاب راه بهتر در زندگی و عبرت گرفتن از رویدادهای نیک و بد تاریخ یاری دهد، هرچند که متاسفانه تجربه نشان داده انسان‌ها چندان علاقه‌ای به عبرت گرفتن از تاریخ خود و دیگران نشان نمی‌دهند و به همین سبب وقایع تلخ و ناگوار تاریخی در هر نسل به گونه‌های مختلف تکرار می‌شود. با همه این‌ها مطالعه وقایع و رویدادهای مهم تاریخی و بازیگران آن همواره از جذابیت خاص خود برخوردارد است که یقینا مطالعه سرگذشت خالقان سرشناس این وقایع هم از این قاعده مستثنی نیست.

  • به کار گیری کودکان در مخاصمات ممنوع

    به کار گیری کودکان در مخاصمات ممنوع

    همه کما بیش با این واژه آشنا هستید ، واژه ای بسیار ساده اما رنج آور که سالیانه هزاران کودک را از تمام حقوقی که باید داشته و برای زندگی امید.وارانه تلاش کنند محروم ساخته و به کام مرگ می کشاند . کودکانی که بسیار بی رحمانه از جهل و احساسات کودکانه آنها برای دستیابی به مقاصد شوم جنگی استفاده می شود . تقریبا سیصد هزار کودک سرباز در جهان وجود دارد ! که سن برخی از آنها نیز از ده سال کمتر می باشد ! چه کسی پاسخگوست ؟ چه کسی به آینده و زندگی آنها می اندیشد ؟ در این میان سازمانی به وجود آمده که هدف و آرمان خویش را نجات این کودکان قرار داده است ،‌ سازمانی با اعضایی انسانی و انسان دوست . این سازمانcoalition to stop the use of child soldiers) ) نام دارد که در سال 1998 در کشور انگلستان ( لندن ) توسط ائتلافی از چندین سازمان حقوق بشری همچون سازمان عفو بین الملل ، دیده بان حقوق بشر و غیره بوجود آمد . این سازمان در سال 2011 توانست استقلال خود را بدست آورده و به(child soldiers international) تغییر نام داد و فعالیت های حقوق بشری را آنگونه که اعضایش مد نظر داشتند دنبال نمود. حال ما در این تحقیق در پی یافتن ابعاد گوناگون این سازمان برای آشنایی هر چه بیشتر با روند کار و فعالیت های آن هستیم .

  • حقوقدان فرانسوی نقش آفرین در انقلاب فرانسه

    تاریخ جهان سرشار از نام چهره‌هایی است که هر یک به دلایلی جزو چهره‌های نامدار محسوب می‌شوند. شماری از این چهره‌های تاریخی به دلیل کارهای نیک و خدمات درخشانی که در دوره حیات خود انجام داده‌اند، نامشان در تاریخ جهان به ثبت رسید و برخی دیگر به خاطر شرارت‌ها و مظالمی که در طول زندگی در حق سایر ابناء بشر مرتکب شده‌اند نام ماندگاری در تاریخ بشر پیدا کرده‌‌اند، بنابراین شاید بهتر آن باشد که در سلسله مطالبی از این دست که برای چند شماره در صفحه دریچه صوراسرافیل به چاپ خواهد رسید، چهره‌های نامدار را به دو گروه چهره‌های نیک‌نام و چهره‌های سیاه و بدنام که هر دو به صورت واقعیتی انکارناپذیر جایی را در تاریخ زندگی بشر از دیرباز تا به امروز به خود اختصاص داده‌اند، تقسیم کنیم و درباره نقش و زمینه‌های پیدایش آنها در جوامع بشری به تفکر بپردازیم. تفکر در وقایع و رویدادهای تاریخی و افراد و شخصیت‌هایی که در به وجود آوردن این وقایع دست داشته‌اند، می‌تواند جوامع بشری را در انتخاب راه بهتر در زندگی و عبرت گرفتن از رویدادهای نیک و بد تاریخ یاری دهد، هرچند که متاسفانه تجربه نشان داده انسان‌ها چندان علاقه‌ای به عبرت گرفتن از تاریخ خود و دیگران نشان نمی‌دهند و به همین سبب وقایع تلخ و ناگوار تاریخی در هر نسل به گونه‌های مختلف تکرار می‌شود. با همه این‌ها مطالعه وقایع و رویدادهای مهم تاریخی و بازیگران آن همواره از جذابیت خاص خود برخوردارد است که یقینا مطالعه سرگذشت خالقان سرشناس این وقایع هم از این قاعده مستثنی نیست.

  • صندوق بین‌المللی پولIMF) )

    صندوق بین‌المللی پولIMF) )

    صندوق بین‌المللی پول، یکی از معتبرترین منابع ارزیابی و پیش‌بینی وضعیت اقتصادی جهان محسوب می‌شود، طرح اولیه صندوق بین المللی پول در کنفرانس برتون وودز در سال ۱۹۴۴ شکل گرفت و از سال ۱۹۴۷ فعالیت رسمی خود را آغاز کرد. 45 کشوری که طرح تاسیس صندوق را ارائه داده بودن قصد داشتن تا با بوجود آوردن چهارچوبی در همکاری های اقتصادی از ایجاد فاجعه های اقتصادی با سیاست های نادرست مانند دوران رکود بزرگ دهه 30 میلادی جلوگیری کنند. این سازمان اهداف مهمی چون بسط همکاری بین‌المللی در زمینه مسائل پولی و رفع محدودیت‌های ارزی، تثبیت نرخ‌های ارز، و تسهیل کارکرد نظام پرداخت‌های چند جانبه بین کشورهای عضو را دنبال می‌کند. در سال ۱۹۷۶ طبق موافقتنامه جامائیکا، تجدید نظر عمده‌ای در مفاد موافقتنامه صندوق به عمل آمد : لغو ضرورت پرداخت ۲۵ درصد سهمیه به صورت طلا و کنار گذاردن طلا به عنوان واحد محاسباتی حق برداشت مخصوص و لغو پایبندی به ارزش اسمی تثبیت شده ارز، مندرج در موافقتنامه اولیهٔ. این صندوق به عنوان یک موسسه تخصصی مانند همه سازمانهای تخصصی دارای دو رکن است : 1- شورای مدیران : که مرکب از نمایندگان دولتهای عضو می باشد 2- شورای اداری : بیست عضو دارد که پنج عضو آن از دولتهایی است که بزرگترین سهم را در سرمایه صندوق دارند کشورهای چون آمریکا ، انگلیس، آلمان ، فرانسه ، ژاپن و مابقی برحسب تقسیم جغرافیایی انتخاب می شوند. صندوق به کشورهایی که دچار فشارهای ناشی از تورم داخلی هستند و در پرداخت دستمزد ها مشکلاتی دارند وام می دهد و البته دریافت کننده میبایست پول را با نظارت صندوق به مصرف برساند.

  • بانوی وکیل اهل شبه جزیره کریمه در راس فهرست معروفترین وکلای زن

    بانوی وکیل اهل شبه جزیره کریمه در راس فهرست معروفترین وکلای زن

    برخلاف آنچه تصور می شود درخشش و نام آوری در حرفه وکالت صرفا در انحصار وکلای مرد نیست واسناد و مدارک موجود درمحاکم قضایی کشورهای جهان نشان می دهد که اگر چه وکلای زن از نقطه نظر آماری در حدی پایین تر از وکلای مرد قرار دارند اما با وجود قلت عددی توانسته اند در حرفه وکالت جایگاه نسبتا برجسته ای بدست آورند.

  • سازمان ملل متحد

    تاریخچه : پس از پایان یافتن جنگ جهانی دوم و توسط کشورهای پیروز در آن جنگ (متفقین) در ۲۴ اکتبر ۱۹۴۵ سازمان ملل متحد تشکیل شد و جایگزین جامعه ملل گردید. اندیشه ایجاد سازمان ملل متحد در کنفرانس‌های مسکو، قاهره و تهران در سال ۱۹۴۳ به وجود آمد سپس در کنفرانس دامبارتن اوکس در واشینگتن دی. سی بر روی نقش اعضای سازمان و وشرایط دعوت از آنان بحث شد و در کنفرانس سان فرانسیسکو حق وتو برای پنج عضو دائم شورای امنیت تعیین شد. این سازمان توسط 51 کشور تاسیس شد و در حال حاضر 193 عضو دارد.

  • وکیلی که عکس های عریان کودکان در ایمیل او پیدا شد

    پرونده سازی و محکوم کردن افراد بی گناه سابقه ای دیرینه در تاریخ قضایی جهان دارد نمونه های این پرونده سازیها را امروز هم در جهان از جمله در کشورهای پیشرفته ای که دستگاه های قضایی قدرتمند و مستقل دارند و مردم هم از انواع آزادیهای مدنی برخوردارند به اشکال مختلف مشاهده می کنیم که آنچه در صفحه دریچه این شماره نشریه از نظرتان می گذرد ، نمونه های دیگری از این پرونده سازیها و محکوم کردنها و محکوم شدنهاست .

  • عربستان کانون وکلا ندارد

    عربستان کانون وکلا ندارد

    در این شب سیاهم گم گشته راه مقصود از گوشه ای برون آی ای کوکب هدایت دیروز در خبرها دیدم که هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز طی نامه ای خطاب به "ریاست و اعضای هیأت مدیره کانون وکلای عربستان" از ایشان به عنوان حامیان اصول حقوق بشری خواسته اند که مراتب عدم انطباق اعدام "شیخ نمر باقر النمر" با اصول حقوق بشری را به مسئولین عربستان سعودی یادآوری کنند،خواندن دوباره و سه باره بالا و پایین نامه منتهی به نتایج زیر شد .

  • مشاهیر وکالت و قضات جهان

    جان فاستر دالس درس خوانده حقوق متولد ماه فوریه 1888 که در ماه مه سال 1959 بعد از چندین سال حضور در عرصه دیپلماسی آمریکا در سن هفتاد و یک سالگی چشم از جهان فروبست ، در اوج جنگ سرد میان دو قدرت شرق و غرب یکی از بازیگران اصلی رهبری این جنگ در مقام وزیر خارجه آمریکا در دولت ژنرال آیزنها ور از فرماندهان برجسته جنگ دوم جهانی بود که به عنوان یک سیاستمدار دست راستی و از مخالفان سرسخت کمونیسم در دنیا شناخته می شد .

  • مشاهیر وکلا و قضات جهان

    جان جی GOHN GAY وکیل ، قاضی و دیپلمات اهل آمریکا ، از بنیانگذاران استقلال امریکا در دسامبر سال 1745 در شهر نیویورک چشم به جهان گشود و در ماه مه سال 1829 در سن 84 سالگی چشم از جهان فرو بست . این حقوقدان آمریکایی تحصیلات حقوق خود را در دانشگاه کلمبیای نیویورک که یکی از بزرگترین و مهم ترین دانشگاه های آمریکا ست به پایان رساند .

  • آشنایی با مشاهیر قضات و حقوقدانان جهان

    مقدمه اشاره- در صفحه دریچه شماره گذشته صوراسرافیل شرح حال تعدادی از وکلا و حقوقدانان برجسته جهان که نامشان در فهرست مشاهیر حقوقدانان به ثبت رسیده است، به چاپ رسید. هر یک از این حقوقدانان در سمت هایی که در عرضه وکالت و قضاوت برعهده داشته اند، منشاء خدمات بزرگی بوده اند. تعدادی از این مشاهیر در عرصه مبارزات سیاسی و اجتماعی هم به ایفای نقش پرداخته و افتخاراتی را کسب کرده اند. برشدر این شماره صوراسرافیل شما را با تعدادی دیگری از مشاهیر عرصه قضاوت و وکالت آشنا می کنیم.