ایران زمین

  • وکالت در اغماء حذف آزمون و پذیرش بی‌حصر

    با افزایش روز افزون فارغ التحصیلان رشته حقوق از طریق موسسات و مراکز علمی مختلفی که همخوانی نزدیکی در سطح علمی ندارند، تقاضای این فارغ التحصیلان در جهت کسب حرفه وکالت از مراکز ذی‌ربط به نحوی فزاینده و بی‌برنامه رو به رشد است. به همین خاطر در دو جهت چه آنهایی که به عنوان وکیل مشغول به کار هستند و چه آنهایی که در مسیر آن هستند از برخی از رفتارهای نهادهای مربوطه انتقاد دارند و این نهاد ها را عاملی برای این چالش‌ها می‌دانند. یکی از این چالش‌ها که در این چند سال اخیر بسیار مورد مناقشه بوده است میزان ظرفیت پذیرش کارآزموان وکالت و همچنین به نوعی حذف آزمون ورودی آن. بدون شک اجرایی کردن چنین خواسته‌هایی نتایج گسترده‌ای را به دنبال دارد که هم کانون و هم جامعه حقوقی و وکالت را تحت تاثیر قرار می‌دهد. به همین منظور در جهت پاسخ به این مسائل صوراسرافیل با تنی چند از وکلا و حقوقدانان گفت‌وگویی تنظیم نموده است که از نظرتان می‌گذرد. شیلان خاکی

  • پایداری استقلال کانون وکلاء در ادغام یا الحاق آن؟

    پایداری استقلال کانون وکلاء در ادغام یا الحاق آن؟

    شاید بتوان گفت در سال‌های اخیر یکی از مهمترین دغدغه‌ها و مسائلی که کانون وکلاء و خود وکلاء را به خود مشغول کرده است، استمرار بحث پیرامون استقلال کانون وکلاء به عنوان نهادی غیردولتی بوده است. ادغام یا الحاق کانون وکلاء دو واژه‌ای ‌ست که در درون بحث اصلی به عنوان دو واژه در کنار هم و مترادف هم به کار می‌آیند. که درواقع هر کدام از واقعیت‌هایی جدا و حتی متناقض نسبت به هم سخن می‌گویند. فارغ از مباحثی پیرامون تاریخچه و فلسفه بنیاد نهادن کانون وکلاء در ایران و همچنین روند رو به گستردگی حق استقلال برای تمام کانون‌های وکلاء در جهان در جهت تضمین بیشتر تحقق عدالت در لوای قوانین جاری. روند طی شده چند سال اخیر در رابطه با تشتت و دوگانگی در صدور پروانه‌های وکالت و تعیین میزان پذیرفته‌شدگان، بدون هیچ ارتباط و هماهنگی، ضرورت این استقلال و یگانگی در این حوزه بیشتر از قبل احساس نیاز شده است.آیا برای گریز از این چندگانگی متوسل شدن به ادغام یا الحاق کانون وکلاء با مشاوران حقوقی می‌تواند چاره این مشکل باشد؟ همانطور که بارها بر استقلال کانون وکلاء و به موازات آن استقلال وکلاء این نهاد تاکید شده است تا اشخاصی مستقل در صدد تحقق عدالت و اجرای قانون باشند که بدون هراس از دیگر نهادی چه قضایی یا امنیتی به انجام وظیفه بپردازند. ادغام این دو نهاد شبهه و معضلی را برای این امر مهم ایجاد می‌نماید. زیرا این ادغام نابودی دو نهاد قبلی و تاسیس نهادی جدید را در پی دارد که به احتمال زیاد در شکل‌گیری مجدد آن برای زیر سلطه بردن این نهاد در حوزه صلاحیت مقامات قضایی، خود مشاوران حقوقی قوه قضاییه نقشی موثرتر یا حدالمقدور در لطمه به این استقلال در برابر خود اعضای کانون وکلاء ممکن است‌ ایفاکنند. آیا مسئله ادغام توانایی رفع این شبهات و مشکلات را دارد؟در خود واژه الحاق نیز چندگانگی وجود دارد که مسئله را پیچیده‌تر می‌کند و آن اینکه در روند الحاق کدام نهاد به نهاد دیگر ملحق می‌شود؟ آیا الحاق می‌تواند متضمن استقلال کانون باشد. به نحویی که الحاق از جانب مشاوران حقوقی با در نظر داشتن استقلال کانون صورت بپذیرد که در نتیجه آن ماهیت کانون کمافی سابق بوده و تنها از لحاظ کمی در این الحاق تغییر صورت گیرد. بدینسان می‌توان یگانه شدن روند برنامه‌های کانون وکلاء، پیرامون مسائل وکلاء از صدور پروانه تا ابطال آن و امور دیگری در رابطه با آنها را در نظر داشت. در همین راستا برای واکاوی دغدغه‌های مذکور با بزرگ‌منشی دکتر بهروز تقی‌خانی میزگردی به دور از تکلف‌های موجود، در فضایی دوستانه با بحث‌های جدی و عمیق شکل گرفت که به صورت مجموعه گفت‌و‌گوهایی درصوراسرافیل به چاپ خواهد رسید. دومین مشروح این میزگرد با بررسی دو سوال در پی می‌آید.

  • لزوم ابقاى اسكودا

    لزوم ابقاى اسكودا

    باتوجه به اينكه كليه وظايفى كه طبق ماده ٣ اساسنامه اسكودا برعهده اين تشكل است، به موجب قانون به شوراى عالى وكالت محول مى‌شد، در فرض عدم تعرض مراجع قانونى از جمله شوراى عالى وكالت و يا مقامات رسمى به ادامه فعاليت اسكودا، بقاء آن موضوعاً منتفى مى‌شد.

  • مقررات سنتی، پایه قوانین موضوعه اند

    مقررات سنتی، پایه قوانین موضوعه اند

    در ایامی که اصول و مبانی «عدالت ترمیمی» و فرآیند «میانجیگری» می خواهد با درگیر کردن عوامل مستقیم و غیرمستقیم ارتکاب جرم، انواع تدبیرهای دادرسی پیشگیرانه را مطرح کند و از بزه دیده و بزهکار گرفته تا جامعه و دوستان و آشنایان طرفین، هر کدام را به تدریج و به انحای مختلف در ترمیم گسست ها و جبران خسارات مادی و معنوی دخالت دهد. توسل خشک و خالی و شکلی قوه قضائیه به طناب باریک شورای حل اختلاف و ارجاع فلّه ای پرونده ها به انواع داوری، آن هم بدون برنامه ریزی محتوایی دراز مدت، مسلماً تأثیر قابل توجهی در پیشگیری، قضازدایی و جرم زدایی چاره ساز نخواهد بود و حتی آمار ورودی پرونده ها را نیز تقلیل نخواهد داد. برعکس، بررسی های ماهیتی و فرهنگی و یافتن جلوه ها و زمینه هایی از رفع و رجوع اختلافات در ایام گذشته، آن هم از بطن مردم و آثار فرهنگی و کتاب های غنی اجتماعی ، به شناسایی هر چه بیشتر بنیان ها و میراث های فکری منجر خواهد شد و باعث خواهد شد که به جای پرداختن به ظواهر امور و آزمودن های مجدد مراحل دادرسی پیچ در پیچ فعلی، اعم از داوری به اشکال مختلف، وقت طلایی خود را نیز تلف کنیم و مشکل دیگری نیز بر مسائل و مشکلات قبلی بیفزاییم.

  • بلا عزل بودن وکیل، مانع از انجام عمل مورد وکالت توسط موکل نمی شود

    بلا عزل بودن وکیل، مانع از انجام عمل مورد وکالت توسط موکل نمی شود

    مطابق قانون مدنی، وکالت به عقدی اطلاق می شود که به موجب آن یکی از طرفین، طرف دیگر را برای انجام امری نایب خود می‌نماید. بنابراین اثر اصلی عقد وکالت، نیابت است. به این صورت که شخصی (موکل) شخص دیگری را (وکیل) نایب خود برای انجام کاری قرار می‌دهد تا از جانب وی موضوع وکالت را انجام دهد. امروزه بجهت جلوگیری از اختلافات احتمالی در آینده اولاً: عقد وکالت بصورت کتبی منعقد می‌شود و یک نسخه از آن در اختیار موکل و نسخه‌ای دیگر در اختیار وکیل قرار می‌گیرد. ثانیاً: از آنجایی که بسیاری از مراجع اداری وکالت منعقد شده با سند عادی را نمی‌پذیرند علی الاصول در دفترخانه اسناد رسمی تنظیم می شود. ثالثاً: به موجب قوانین دیگری از جمله قانون استقلال کانون وکلای دادگستری، اعطای وکالت برای مراجع قضایی مقید به داشتن پروانه مخصوص وکالت نیز می باشد.

  • بدون استقلال، عضویت کانون وکلای ایران در iba با مشکل مواجه خواهد شد

    بدون استقلال، عضویت کانون وکلای ایران در iba با مشکل مواجه خواهد شد

    در ابتدای این همایش آقای دکتر رضایزدی بعنوان دبیر همایش ضمن توضیح در خصوص ضرورت برگزاری این همایش خاطرنشان کرد: کانون بین المللی وکلا IBA بعنوان بزرگترین ارگان صنفی بین المللی در خصوص حرفه وکالت نقش بسیار مهمی با توجه به شعار خود ” صدای جهانی حرفه وکالت: “The Global Voice of the Legal Profession” در میان کانون های وکلا دارد از جمله اتحادیه و کانون وکلای مرکز و دیگر کانون های وکلای کشور ما. نقش IBA نسبت به کانون ها همانند نقش سازمان ملل در خصوص کشور ها میباشد اتحادیه و کانون مرکز جمعا ١۴ رای در جلسات IBA دارند که این موضوع اهمیت نقش اتحادیه و کانون مرکز را در IBA روشن میکند.

  • بخش بیع قانون مدنی ما کهنه و مندرس است

    بخش بیع قانون مدنی ما کهنه و مندرس است

    مورخه 1395/10/16 ساعت 10 نشست علمی با موضوع لزوم تحول در حقوق مدنی ایران با سخنرانی دکتر سید محمود کاشانی عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی و وکیل دادگستری به همت هیات مدیره و کمیسیون کارآموزی کانون وکلای دادگستری استان مرکزی در محل آمفی تئاتر خیام هتل امیرکبیر اراک با حضور اعضای هیات مدیره،اعضای کمیسیون کارآموزی،جمعی از وکلای پایه یک و کارآموزان وکالت برگزار گردید که در اثنای برگزاری این نشست علمی صمد خدا بخشی رئیس دادگاههای عمومی و انقلاب شهرستان اراک و احمد طیبی مستشار شعبه پنجم دادگاه تجدیدنظر استان مرکزی نیز حضور یافتند.مراسم با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید توسط علی سهراب پور یکی از اعضای کمیسیون کارآموزی آغاز گردید و سپس سرود مقدس جمهوری اسلامی ایران نواخته شد و پس از آن عبدالوهاب شهبازی رئیس کانون وکلای دادگستری استان مرکزی به عنوان میزبان ضمن خیر مقدم به دکتر کاشانی عنوان نمودند که این نشست به پیشنهاد کمیسیون کارآموزی و با تصویب هیات مدیره جهت بالا بردن توان علمی اعضای کانون(وکلا و به ویژه کارآموزان وکالت) برگزار می گردد.

  • خانه ای برای وکلا

    خانه ای برای وکلا

    یکی از شاخصه ¬های ارزیابی رشد، توسعه و پیشرفت فرهنگی هر کشوری در عصر حاضر میزان مطالعه و کتابخوانی مردم آن مرز و بوم است. اعداد و ارقامی که هر سال مسئولان از میزان مطالعه در کشور ارائه می کنند هر چند با هم متفاوت است اما در همه این آمار یک محور مشترک وجود دارد و آن هم پایین بودن سرانه مطالعه در ایران است . متاسفانه این معضل فرهنگی دلایل متعدد دارد. از گران بودن قیمت کتاب گرفته تا فراهم نبودن امکانات مناسب برای مطالعه و... کتاب فروشی در سطح کشورمان کم نیست؛ اما در مشهد از نیمه مرداد ماه برای اولین بار و آن هم برای وکلا مجموعه فاخر «خانه کتاب وکیل» راه اندازی شد. مجموعه «خانه کتاب وکیل» فقط یک کتاب فروشی تخصصی در زمینه حقوق نیست. این جا کتاب خانه ای در دل خود دارد که با وجود کتاب های حقوقی پایه و سایر کتب حقوقی، نیاز بسیاری از حقوق خوانان و حقوق دانان را برطرف می کند. همچنین اینجا خانه وکیلان مشهد است. آن ها در این محل رفت و آمد می کنند و در کنار فضای مناسبی که در این مجموعه برای اقامت و استراحت وکلا فراهم شده، شهروندان از مشاوره حقوقی رایگان بهره مند می شوند. به امید دیدار شما در خانه کتاب وکیل

  • بیاموزیم و بیاموزانیم

    بیاموزیم و بیاموزانیم

    دهم مهرماه 1395مراسم تحلیف دهها کارآموزتوسط کانون وکلای استان کرمان باحضورجناب آقای دکترکمالی پور،نایب رئیس کمیسیون قضایی حقوقی مجلس، جناب آقای امیرمیجانی معاونت محترم قضایی دادگستری استان کرمان ،مسئولین واساتید دانشگاهها، وکلاوکارآموزان وکالت وخانواده های آنها برگزارشد.

  • دخالت در امر وکالت قابل توجیه نیست

    دخالت در امر وکالت قابل توجیه نیست

    ارائه لایحه جامع وکالت و بحث های پیرامون آن، از جدی ترین موضوعات مطرح در جامعه ی حقوقی کشور به شمار می رود. اما با اطمینان می توان گفت موجه بودن یا غیرموجه بودن تفویض اختیار به قوه ی قضاییه جهت مداخله در کانون های وکلای دادگستری بیش از سایر مباحث مرتبط با لایحه، توجه عمومی را به خود معطوف کرده و جولانگاه بحث های مخالفین و موافقین گشته است .درباب لزوم استقلال کانون های وکلا از دستگاه قضایی به دلایل متعددی نظیر لزوم استقلال مقام دفاع از مقام قضاوت، حفظ وجهه ی نظام حقوقی ایران در عرصه ی بین المللی و... از سوی اساتید علم حقوق استناد شده است.در ادامه ی این نوشتار بر آن هستیم که بحث را از منظری دیگر ( قانون اساسی ) مورد بررسی قرار داده و به این سوال پاسخ دهیم که دخالت قوه قضاییه در حرفه ی وکالت مغایر با قانون اساسی بوده یا مغایرتی با آن ندارد.

  • ارزیابی ارکان دستگاه قضائی دربازه زمانی معین

    ارزیابی ارکان دستگاه قضائی دربازه زمانی معین

    اشاره:بدون تردید، دربررسی مقایسه ای وضعیت یک شغل وحرفه یا عملکرد دستگاه یاسازمان دولتی یاغیردولتی در بازه زمانی معین ، ازجهت اعتلاءیانزول کارآیی وجهات دیگر،باید علل وعوامل موثرموردارزیابی قرارداده شود تابتوان اظهارنظر کرد تغییر ودگرگونی وضعیت، معلول چه عوامل تاثیر گذاری بوده است.به سخن دیگر،درفرآیند دگرگونی وتغییرات سوءیا مطلوب دروضعیت یک شغل وحرفه یاکارکرددستگاه دردوره زمانی معین ،باید علل نزدیک ودورموثر منجر به وضعیت جدیدمبنای بررسی دقیق قرارگیرد. ناگفته پیداست دراین رویکرد،هرقدرموضوع بررسی وعناصر اصلی وفرعی آن متعدد وگسترده باشد،بررسی تطبیقی دارای صعوبت خاص وپاسخگویی به چرایی «تغییروضعیت » دریک بازه زمانی مشکل خواهد بود.افزون براین، چنانچه موضوع بررسی وضعیت دستگاه یانهادی دولتی یا حکومتی است که اظهار نظر درباره چرایی افت محسوس عملکردآن، مستلزم نگرش عمیق به نحوه انجام وظیفه گردانندگان یاشاغلان و وابستگان به آن دستگاه یانهادباشد،این امر مستلزم نقداست که دراین صورت محقق - یابهتربگوئیم بررسی کننده- بامعضلاتی روبه روست که به سختی کارتعبیر می شود.باگذرازاین نکات کلی، نگارنده به عنوان یک قاضی بازنشسته دارای سوابق کاری درحرفه وکالت ، درنظر داردارکان دستگاه قضایی ،ابزار آن(قانون) وعناصر موثر درکارکرد قضا(اعم ازقاضی ووکیل)رادریک مقطع زمانی حدودا ده ساله وبه خصوص قبل وبعدازدوران دولت احمدی نژادبه اختصار مورد ارزیابی قراردهد. زیرابررسی تفصیلی این موضوع مهم ،نیازمند نگارش کتاب است که نه نگارنده توان یاحوصله این کاررادارد ونه تضمینی برای عبورازسانسوروچاپ چنین کتابی.گذشته ازاین،درچندسال اخیر، تغییر وضعیت به قدری سریع بوده است که تافرارسیدن زمان چاپ به گفته روزنامه نگارها دیگر سوژه یا مطلب سوخته یاکهنه تلقی می شود.دراینجا ممکن است به نگارنده خرده گرفته شود بررسی وضعیت دستگاه قضایی چه ارتباطی به وضعیت دستگاه اجرایی دارد که بازه زمانی برمبنای آن قرارگرفته است .پاسخ این است سوای این که بی اعتنایی دولت احمدی نژادبه حاکمیت قانون ونقض مستمر آن درحوزه های مختلف سبب گردیده درشرایط کنونی، دستگاه اجرایی میراث دارباتلاق مفاسددولت مدعی عدالت محورباشد ،بلکه دستگاه قضایی نیزسخت گرفتارکلاف های درهم تنیده وتودرتوی پرونده های قطورمفاسدکلان ومهم ترازآن سیل خروشان پانزده میلیونی پرونده های ناشی ازناهنجاریهاوآسیب های اجتماعی است که زمینه سازان ومسئولان اصلی آن ،متجاوزان به بیت المال واغلب گردانندگان ومدیران زمان دولت عدالت محورتاریخ ایران هستند!

  • نقض استقلال منجر به حقوق مردم می شود

    در مورخ 1395/6/4 نشست هم اندیشی وکلای استان با جناب آقای دکتر اردشیر نوریان نماینده محترم مجلس شورای اسلامی پیرامون لایحه جامع وکالت در کانون وکلای استان تشکیل گردید.

  • نشست مشترک ساز و کارهای حقوقی حمایت از میراث فرهنگی کشور

    نشست مشترک ساز و کارهای حقوقی حمایت از میراث فرهنگی کشور

    در روز یکشنبه مورخ ۳۱ مرداد ماه ۱۳۹۵ کانون وکلای دادگستری قزوین میزبان ریاست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بود. در این نشست که با موضوع «نشست مشترک ساز و کارهای حقوقی حمایت از میراث فرهنگی کشور» برگزار گردید به مسائلی همچون وضعیت میراث گرانبهای فرهنگی از نظر حقوقی و نیز مشکلات استان در خصوص حفاظت و تقویت جایگاه این آثار پرداخته شد و مبانی تدوین تفاهم نامه دوجانبه کانون وکلای دادگستری قروین و اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فراهم گردید.

  • صدای دریای ادبیات را بشنویم

    صدای دریای ادبیات را بشنویم

    بیست و ششمین همایش اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران در تاریخ 22 و23 اردیبهشت ماه 1395 به میزبانی کانون گیلان در شهر رشت برگزار شد. افزودن «ادبیات فارسی» به دروس امتحانی شرکت کنندگان در آزمون ورودی کانون های وکلای دادگستری ایران، از جمله دستور همایش بود که بعد از استماع نظریات موافقین و مخالفین، رأی گیری به عمل آمد و رأی نیاورد ، یعنی اکثریت مخالف افزودن ادبیات فارسی به دروس امتحانی بود. به این بهانه ، مقاله ای که سال ها قبل تحت عنوان رابطه حقوق و ادبیات برای چاپ به خبرنامه «مدرسه حقوق فعلی» کانون اصفهان تقدیم کرده بودم و در یکی از شماره ها چاپ شد، با حذف قسمت هایی و با ویرایش جدید تقدیم هفته نامه صوراسرافیل می شود تا در شماره فوق العاده به چاپ برسد.

  • ضرورت استقلال وکیل و کانون وکلا

    ضرورت استقلال وکیل و کانون وکلا

    از اساسی‌ترین حقوق موثر و آزادی‌های بشری حق تساوی و برخورداری همگان از همه حقوق و حمایت قانونی و تضمینات لازم برای حق دفاع وعدم تبعیض در دادرسی‌ها وحق دادخواهی در نزد محاکم صلاحیتدار و انجام محاکمات علنی در نزد دادگاه‌های مستقل و بی‌طرف و با رعایت مقررات برای انجام دادرسی منصفانه است.‏ در ادامه برای تحقق دادرسی‌های عادلانه و انجام دفاع از حقوق طرفین دعوی حضور وکلای مدافع و کانون‌های وکلای دادگستری مستقل در کنار نهادهای قضایی داخلی و بین‌المللی شکل نهادینه به خود گرفت. در همه کشورها وکلای دادگستری با استقلال تثبیت شده در قالب نهاد صنفی گرد هم آمدند تا در کنار قانونگذار و در چارچوب قوانین و نظامات حقوقی کشور مقررات حاکم بر رفتار و استقلال حرفه‌ای صنفی خویش را تنظیم و خود بر اجرای صحیح آن مقررات نظارت کنند وبا همبستگی از حقوق صنفی خویش در مقابل هر گونه تعرض و دخالت و نفوذ به ویژه از جانب مقامات دولتی و سایر مجریان قانونی جلوگیری کنند.‏

  • سومین جلسه هم اندیشی توسعه کانون های و کلا برگزار شد

    سومین جلسه هم اندیشی توسعه کانون های و کلا برگزار شد

    پس از طرح لایحه جامعه وکالت،چالش های زیادی برای وکلای اهل اندیشه و قلم چه از لحاظ علمی و چه از لحاظ صنفی ایجاد گردیده و همایشها و سخنرانی ها ومقالات زیادی در اینخصوص برگزار و نگاشته شد که یکی از موضوعاتی که مطرح گردید تاثیر لایحه جامع وکالت بر توسعه ملی بوده است که همایشی در آن زمان با حضور اساتید و وکلای کشور در کانون وکلای دادگستری البرز با ایده سرکارخانم دکتر داودی ریاست وقت کانون وکلای البرز برگزار گردید ، بنظر حقیر از همان زمان بود که جرقه توسعه نهادهای وکالت در ذهن ایشان زده شد و مدتهاست که با مطرح نمودن این ایده ، فعالیتهای خویش را در این خصوص از جمله سخنرانی ها و قلم زدن در این خصوص آغاز نمودند و در راستای همین فعالیتها عصر روز پنجم مرداد 95 ، سومین جلسه هم اندیشی توسعه و اولین جلسه عمومیِ آن با موضوع « توسعه کانون های وکلا و اتحادیه » با حضور جمعی از وکلای دادگستری البرز و مرکز در کرج به میزبانی سرکارخانم دکتر داودی برگزار گردید که سه تن از وکلای آنکارا و استانبول نیز میهمان این جمع بودند .

  • اندیشه ورزی رفع مشکلات آپارتمانی

    اندیشه ورزی رفع مشکلات آپارتمانی

    برای حل مسائل مستحدثه و مشکلات جاری در کشور با بیان احکام و نظرات کلی ، آن هم بدون در نظر گرفتن سوابق و زمینه های تاریخی و حقوقی نه تنها کارساز نیست بلکه چه بسا ممکن است عواقب وخیمی نیز داشته باشد . لذا در این خصوص لازم است بدواً موضوعات دقیقاً بررسی و تجزیه و تحلیل شود آن گاه بعد از تشخیص ماهیت و سنخ مسائل و موضوعات برنامه ریزی برای حل و فصل آنها و رفع مشکلات به درستی صورت گیرد و اگر موضوعی نیز مبهم و نامعلوم باشد ، طبعاً حکم آن نیز دچار سردرگمی و ابهام خواهد بود و ضمانت اجرایی لازم را نخواهد داشت . بسیاری از عالمان اصولی نیز به درستی از دیرباز به این نکته مهم پی برده و بارها تأکید مؤکد فرموده اند که وظیفه مجتهد تنها بیان احکام شرع در حالت کلی نیست بلکه تشخیص موضوع از اهمیت والایی برخوردار است .

  • اندیشه ورزی رفع مشکلات آپارتمانی

    اندیشه ورزی رفع مشکلات آپارتمانی

    برای حل مسائل مستحدثه و مشکلات جاری در کشور با بیان احکام و نظرات کلی ، آن هم بدون در نظر گرفتن سوابق و زمینه های تاریخی و حقوقی نه تنها کارساز نیست بلکه چه بسا ممکن است عواقب وخیمی نیز داشته باشد . لذا در این خصوص لازم است بدواً موضوعات دقیقاً بررسی و تجزیه و تحلیل شود آن گاه بعد از تشخیص ماهیت و سنخ مسائل و موضوعات برنامه ریزی برای حل و فصل آنها و رفع مشکلات به درستی صورت گیرد و اگر موضوعی نیز مبهم و نامعلوم باشد ، طبعاً حکم آن نیز دچار سردرگمی و ابهام خواهد بود و ضمانت اجرایی لازم را نخواهد داشت . بسیاری از عالمان اصولی نیز به درستی از دیرباز به این نکته مهم پی برده و بارها تأکید مؤکد فرموده اند که وظیفه مجتهد تنها بیان احکام شرع در حالت کلی نیست بلکه تشخیص موضوع از اهمیت والایی برخوردار است .

  • سرای زرنگار

    « در دل دوست به هر حیله رهی باید کرد ، طاعت از دست نیاید گنهی باید کرد ! » این نوشته تقدیم به آقای دکتر رضا زرعی، که در بیان حق سری پر شور دارد.

  • «دادخواهی ایران در دیوان بین المللی دادگستری (دادگاه لاهه) و آموختنی ها»

    خبرگزاری ها ، هفته پیش خبری را منتشر کردند که بازتاب گسترده ای داشت . خبر این بود : جمهوری اسلامی ایران علیه دولت امریکا ، به دیوان بین المللی دادگستری (دادگاه لاهه) شکایت کرد که طبق معاهده «مودت» آمریکا باید تضمین کند که اقدامات اجرایی ، قانون گذاری و قضایی مغایر با تعهداتش در این معاهده انجام نداده و دارایی ها ی بلوکه شده و به تاراج رفته کشورمان را باز پس بدهد. این خبر کوتاه ، که در واقع نخستین اقدام حقوقی جدی کشورمان ، پس از تاراج اموال و دارایی های ملت ایران در آمریکاست ، چند نکته ی آموختنی دارد که ذکر آن خالی از فایده نیست .

  • ظرفیت 14 نفر اعلام شد

    جلسه کمیسیون تبصره یک ماده یک قانون اخذ کیفیت پروانه در کانون وکلای دادگستری چهارمحال و بختیاری با حضور رییس کل دادگستری استان،رییس شعبه اول دادگاه انقلاب شهرکرد،رییس کانون وکلای چهارمحال و بختیاری و اعضای هیات مدیره در محل کانون تشکیل شد. ابتدا جناب آقای اسماعیلی ریاست محترم کانون وکلا استان گزارشی از نحوه جذب ورودی های آزمون 94 ارائه نمود وی یکی از معضلات جامعه وکالت را ثبت موسسات حقوقی در اداره ثبت اسناد و املاک استان بدون نظرخواهی کانون وکلا عنوان نمود و از ریاست محترم کل دادگستری خواستند با توجه به اینکه این موضوع باعث رشد کارچاق کنی می شود از سوی دیگر امکان نظارت بر آن هم میسر نمی باشد از باب پیشگیری از وقوع جرم از ثبت اینگونه موسسات جلوگیری شود.

  • اعطای 48 پروانه کارآموزی وکالت به پذیرفته شدگان آزمون 94

    به سنت هر ساله و با حضور وکلای پیشکسوت، اعضای هیات مدیره و ۴۸ نَفَر از کارآموزان پذیرفته شده در آزمون کارآموزی وکالت سال ۱۳۹۴ که بعضا با خانواده خود همراه بودند، مراسم اعطای رسمی پروانه کارآموزی کانون وکلای دادگستری استان قزوین در عصر روز چهار شنبه شانزدهم خرداد ماه سال ۱۳۹۵ برگزار شد.

  • قانون وسیله و ابزار کار وکلا است

    قانون وسیله و ابزار کار وکلا است

    سرکار خانم فریده غیرت وکیل پیشکسوت دادگستری در ابتدای نشست بررسی رفتار حرفه ای با تاکید بر نحوه پوشش همکاران وکیل با ابراز خرسندی از حضور در کانون البرز که یکی از موفق ترین کانون ها بشمار می آید، با اشاره بر اینکه بنده از ستاد امر به معروف و نهی از منکر نیستم گفت: در این نشست قرار نیست فقط پیرامون حجاب بحث شود بلکه باید به این نکته توجه داشت که حجاب قانونی است که افراد موافق و مخالف آن، ملزم و مکلف به رعایت آن هستند. چرا که در حرفه وکالت قانون وسیله کار وکلا محسوب می شود و آلات و ادواتی دیگری در حرفه ما وجود ندارد وغیر از قانون چیز دیگری که بتوانیم شغل را به دیگران نشان دهیم، نداریم . پس ما بیش از هر کسی و بیش از هر حرفه دیگری باید مقید به رعایت قانون باشیم.

  • تعداد پذیرش کارآموزان وکالت در آزمون پذیرش متقاضیان پروانه سال 1395 تعیین شد

    به گزارش واحد انفورماتیک کانون وکلای دادگستری استان مرکزی،پنج شنبه مورخه 1395/03/13 ساعت 8 در راستای اعمال تبصره ذیل ماده 1 قانون كيفيت اخذ پروانه وكالت دادگستری"تعيين تعداد كارآموزان وكالت براي هر كانون بر عهده كميسيوني متشكل از رئيس كل دادگستري استان، رييس شعبه اول دادگاه انقلاب و‌رئيس كانون وكلاي مربوط مي‌باشد كه به دعوت رئيس كانون وكلاي هر كانون، حداقل يكبار در سال تشكيل و اتخاذ تصميم مي‌نمايد." جلسه ای به دعوت مهدی کریمی رئیس کانون وکلای دادگستری استان مرکزی با حضور قاسم عبدالهی رئیس کل دادگستری استان مرکزی،صمد خدابخشی رئیس دادگاههای عمومی و انقلاب اراک در خصوص تعیین تعداد پذیرش کارآموزان وکالت در آزمون پذیرش متقاضیان پروانه کارآموزی وکالت سال 1395 در محل کانون برگزار گردید.در پایان جلسه مذکور تعداد پذیرش کارآموزان وکالت 15 تن تعیین و به تصویب کمیسیون مورد اشاره در تبصره ذیل ماده 1 قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری رسید.

  • «حکمیت» ، عارضه یا کمک کانون ها، کدام یک؟

    چه خوش صید دلم کردی ، بنازم چشم مستت را که کس آهوی وحشی را ، از این خوش تر نمی گیرد «حافظ» یادداشت همکار گرامی ، جناب امیرسالار داوودی در شماره 46 صور اسرافیل در خصوص پیشنهاد « شورای حکمیت» چندین بار مطالعه شد . ترکیب «وکلای معمر و صاحب نام و واجد سابقه عضویت در هیئت مدیره در کنار نمایندگانی از هیئت مدیره فعلی کانون ها» ، با دارا بودن دبیرخانه ثابت در محل کانون وکلای دادگستری پیشنهاد شده تا این شورا بتواند مصوبات و تصمیمات هیئت مدیره را ، در صورت شکایت احدی از وکلا ، مورد بازرسی قرار دهد و در صورت وارد دانستن شکایت ، از هیئت مدیره عدول از مصوبۀ مورد اعتراض را بخواهد ...

  • تعداد وکلای عضو کانون وکلای استان اصفهان از مرز ۲۱۸۰ نفر گذشت

    سی و چهارمین مراسم تحلیف جمعی از کارآموزان کانون وکلای دادگستری اصفهان، پنج شنبه ۹ اردیبهشت ماه ۹۵، در محل باشگاه این کانون برگزار شد. در مراسم فوق که با حضور دکتر غلامرضا طیرانیان از پیشکسوتان حرفه وکالت، دکتر حسین آبادی رئیس کانون وکلای مرکز، پرفسور حیدر علی عابدی منتخب مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی، مهدی رحیمی رئیس دادگستری شهرستان اصفهان و مقامات عالی رتبه قضایی برگزار شد، ۷۷ تن از کارآموزان رسماً به عرصه مقدس وکالت وارد شدند.

  • کانون وکلای گیلان میزبان همایش اسکودا

    کانون وکلای گیلان میزبان همایش اسکودا

    همایش اسکودا این بار قرار است به میزبانی کانون وکلای گیلان در استان همیشه سبز گیلان برگزار شو. پیرامون زمان و نحوه برگزاری و همچنین اهم محورهای مورد بحث در این همایش به گفت و گو با بهمن حیدری نژاد، رییس هیات مدیره کانون وکلای گیلان پرداختیم، که حاصلش از نظرتان می گذرد.

  • نامه سرگشاده

    تقدیم به آقایان بهادر بهزادی و حسین مرادی وکلای شریف دادگستری که رد صلاحیتشان در انتخابات هیأت مدیره کانون وکلای دادکستری استان فارس تنها بر حسن شهرت و محبوبیتشان افزود‌!

  • در اوصاف اجتماعی دکتر حسن صدر

    در اوصاف اجتماعی دکتر حسن صدر

    در جلد دوازدهم «پژوهشگران معاصر ایران» نوشته هوشنگ اتحاد از قول شاهرخ مسکوب ، که تحصیل کردۀ حقوق و نویسنده معروفی است ، در مورد فعالیت روزنامۀ قیام ایران و توقیف موقت آن در سال 1327 چنین آمده است:«...در سال 1327، [محمد جعفر] محجوب در روزنامه قیام ایران نویسنده مسائل داخلی بود و من نویسندۀ تفسیر های سیاسی خارجی (بودم). قیام ایران به مدیری حسن صدر و سردبیری جهانگیر بهروز روزنامه ای آزادیخواه بود... روزنامه پس از حادثۀ بهمن 1327 و سوء قصد به جان شاه توقیف شد».

  • زندگی بدون آزادی یک پول سیاه ارزش ندارد

    زندگی بدون آزادی یک پول سیاه ارزش ندارد

    اگر قرار باشد نام بیست نفر از وکلای مشهور و خوشنام کشورمان را از صدر مشروطیت تاکنون نام ببریم، بی شک نام حسن صدر، در صدر خواهد بود ؛ چرا که آن مرحوم، علاوه بر اشتغال به حرفۀ وکالت دادگستری، خطیبی مشهور و نویسنده ای توانا نیز بشمار می رفت و قلم سحاری داشت که او را از دیگران شاخص می نمود . دکتر حسن صدر، فرزند محمود صدرالمحدثین، در سال 1288 شمسی در اصفهان بدنیا آمد. از چندین سال پیش از مشروطیت ، اصفهان سه واعظ مشهور داشته است : سید جمال الدین واعظ ، میرزا نصر الله ملک المتکلمین و بالأخره میرزا محمود صدر المحدثین که این آخری پدر حسن صدر می باشد . صدر المحدثین در کنار این خطیبان فاضل ، به مردم درس آزادی و آیین وفاداری و حقوق بشر را تعلیم می دادند . حسن صدر نیز در فضای چنین شهر و خانه ای رشد و نمو یافت تا در میان مردم به حسن اخلاق و فصاحت بیان و آزادیخواهی شهره گردد .

  • هنوز گردوغبار بر ساختمان فروریخته تحریم نشسته است...

    هنوز گردوغبار بر ساختمان فروریخته تحریم نشسته است...

    دکتر جواد ظریف چهره محبوب سال 1394 کسی که امید به بهبود شرایط اقتصادی را برای مردم ایران ارمغان آورد هفته گذشته در نشستی با حضور تعداد محدودی از وکلا به میزبانی هیات مدیره کانون وکلای مرکز با عنوان «آثار حقوقي برجام بر سرمايه گذاري داخلي و بين المللي» حضور پیدا کرد.البته این نشست با مرد بزرگی چون دکتر ظریف شایسته بود در همایش بزرگ روز وکیل بعد از انتخابات کانون و با حضور آزاد وکلا اتفاق می افتاد چه اینکه :"چه رها ،چه بسته مرغی که پرش بریده باشد!" وقتی این امکان برای همه وکلا نباشد که بتوانند با مهمان خانه صنفی شان دیدار کنند گویی از یک واقعه مهم کمترین استفاده شده است .و اما آقای وزیر محبوب در این نشست هم به عنوان يک حقوق دان و هم وزير خارجه اي که نقش اصلي به ثمررسيدن توافق هسته اي را برعهده داشت، بهترين گزينه اي بود که بتواند در مورد شرايط حقوقي بعد از برجام براي وکلا سخن بگويد.

  • وكالت اتفاقي، يكی از منابع درآمدي كانون وكلا

    وكالت به عنوان شغلي تخصصي با ريزه كاري هاي فراوان كه يكي از مشاغل سخت در دنيا شناخته مي شود، در ايران نيز جايگاه و شرايط خاص خود را دارد. افراد پس از تحصيل در رشته ي حقوق و رشته هاي مرتبط با آن و اخذ مدرك ليسانس در اين رشته بايد در آزمون وكالت شركت نموده و پس از گذراندن دوره ي كارآموزي و اثبات خبرويت در آزمون اختبار موفق به كسب جواز وكالت مي شوند.با توجه به قوانين فعلي ايران وكالت در دادگستري استثنايي است بر وكالت در قانون مدني؛ يعني درست است كه هر فردي مي تواند به ديگري براي انجام امري نيابت دهد (ماده 656 قانون مدني) ولي استثنائا در انجام كارهاي مربوط به دادگستري تنها مي توان به افرادي كه مجوز وكالت دارند، وكالت داد. اين مورد نيز خود استثنا خورده است و قانون گذار در برخي موارد اجازه وكالت به غير وكلا را داده است كه به آن وكالت اتفاقي مي گويند. در ادامه به بررسي شرايط وكالت اتفاقي در قوانين و آئين نامه هاي مربوطه پرداخته مي شود.

  • چند و چونی در نحوه تأمین اعتبار حق الوکاله تسخیری

    خبر درخواست بودجه توسط کانون وکلای محترم مرکز از قوه محترم قضائیه برای تأمین هزینه وکالت های تسخیری - پیش بینی شده در موارد 347 و 348 قانون آیین دادرسی کیفری جدید- مثل دیگر همکاران علاقه مند نظر نگارنده را نیز جلب نمود . در مراجعه به شماره 35 هفته نامه وزین «صور اسرافیل» مورخ دهم بهمن 94 صفحه 8 این هفته نامه وزین ، اظهار نظر 5 نفر از اعضای محترم اصلی هیئت مدیره کانون مرکز نیز ملاحظه و استفاده شد . منصرف از درستی یا اشتباه بودن مبنای سقف ریالی تقاضا شده در مکاتبه کانون محترم مرکز ، ابتدا به سوابق تاریخی امر می پردازیم تا نوبت به نحوه پیگیری اصولی این موضوع توسط کانون های محترم وکلای دادگستری و اسکودا برسد .

  • کارگاه بررسی روابط موجر و مستاجر در قزوین برگزار شد

    کارگاه بررسی روابط موجر و مستاجر در قزوین برگزار شد

    به گزارش خبرنگار کانون وکلای دادگستری قزوین ؛ دوره آموزشی روابط قانون موجر و مستاجر با حضور استاد بهمن کشاورز رئیس اتحادیه کانون های وکلای دادگستری کشور، تعدادی از قضات شعبات حقوقی دادگستری، هیات مدیره کانون کارشناسان رسمی دادگستری و هیات مدیره مرکز امور مشاوران استان و بیش از ٢٠٠نفر از وکلا و حقوقدانان برگزار شد. در این کارگاه که بیش از 4 ساعت به طول انجامید بهمن کشاورز رئیس اتحادیه کانون های وکلای دادگستری کشور با تبیین ابعاد مختلف روابط قانون موجر و مستاجر به بررسی این موضوع در دو بخش پرداخت وآن را از از منظر قانون های روابط مؤجر و مستأجر مصوب سالهاي 56 و 76 بررسی کرد.

  • مجله حقوقی «امیدعدالت» به دست بهمن کشاورز در اردبیل رونمایی شد

    مجله حقوقی «امیدعدالت» به دست بهمن کشاورز در اردبیل رونمایی شد

    مجله حقوقی «امیدعدالت»، به عنوان نشریه علمی تخصصی کانون وکلای استان اردبیل در نخستین سفر رییس و نایب‌رییس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) پس از انتخابات اخیر، در سالن آمفی‌تاتر بانک ملی اردبیل رونمایی شد. در مراسمی که به منظور رونمایی از فصل‌نامه حقوقی «امیدعدالت» در اردبیل برگزار شد، بهمن کشاورز به عنوان رییس و دکترهماداوودی به عنوان نایب‌رییس «اسکودا» ضمن قدردانی از زحمات دست اندرکاران و مسوولان این نشریه علمی- تخصصی، بر تداوم تلاش برای ارتقای کیفیت شکلی و محتوایی مجله تاکید کردند.

  • نقض استقلال وکیل وخدشه به اصل بی طرفی

    نقض استقلال وکیل وخدشه به اصل بی طرفی

    ضرورت استقلال نهاد وکالت ووکیل، همواره مورد تاکید جامعه وکالت واکثریت قریب به اتفاق دلسوزان مسائل حقوقی ،قرارگرفته است.درسال های اخیر که دغدغه نقض استقلال وکلافزونی یافته است، بیشترین مباحث ونقدها، درزمینه تبعات منفی این رویکرد خلاف مصالح مردم وحاکمیت، مطرح شده است .

  • ایجاد محدودیت در حق برخورداری از وکیل مغایربا مقررات قانونی است

    ایجاد محدودیت در حق برخورداری از وکیل مغایربا مقررات قانونی است

    وکالت دارای جایگاه رفیعی است و بی جهت نیست که وکلا را یکی از دو بال فرشته عدالت نامیده اند این سخنان را پرویز صفری رئیس کانون وکلای دادگستری استان آذربایجان غربی در مراسم برگزاری تحلیف 81 نفر از کارآموزان وکالت بیان داشت .