صفحه آخر

  • با رضایت رسمی دارنده، سابقه چک برگشتی پاک می شود

    با رضایت رسمی دارنده، سابقه چک برگشتی پاک می شود

    یکی از مشکلات حقوقی در جامعه، که خیلی از شهروندان به نوعی با آن درگیر هستند، «دعاوی مربوط به چک و چک‌های برگشتی» است. کساني که در باجه بانک ها منتظر وصول چک هستند وقتي به آنها گفته مي شود حساب صاحب چک خالي است احساس مي کنند ديگر راهي براي رسيدن به پولشان وجود ندارد. قانون چک چند بار اصلاح شده است. اگر مراحل پيگيري را درست انجام دهيد و از قوانين موجود آگاهي داشته باشيد، مي توانيد به پولتان برسيد.

  • بدون سابقه ثبتی، دادگاه نمی‌تواند اداره ثبت را ملزم به صدور سند کند

    بدون سابقه ثبتی، دادگاه نمی‌تواند اداره ثبت را ملزم به صدور سند کند

    اثبات مالکیت برای اموالی که سند ندارند، علاوه بر ایجاد دلهره در جان صاحب مال غیرمنقول، سوالات متعددی را به وجود می‌آورد که چگونه می‌تواند مالکیت خود را اثبات کند. با این اوصاف، شرایط و روالی در قانون تعریف شده که فرد با استناد به آن می‌تواند حق‌خواهی کرده و مالکیت خود را برای مالی که احتمال از دست رفتن دارد، اثبات کند. حال یک حقوقدان این شرایط و روند حقوقی و قانونی را تشریح می‌کند. ممکن است برای بسیاری از افراد پیش آمده باشد که در عین بهره‌مندی از مال یا املاک، سندی برای اثبات مالکیت آن نداشته باشند و از سویی با ناآگاهی از راه و چاه حفظ اموال و املاک فاقد سند خود، بر این باور بمانند که حقوقشان زیر سوال ‌می‌رود؛ غافل از اینکه اینگونه نبوده و در حجم گسترده قوانین، قانون و مقرراتی هم برای اثبات ادعای تملیک تعریف شده است که می‌توان با استناد به آنها، به ماهیت عدل دستگاه قضا هم پی برد. منصور رحمدل، حقوقدان و مدرس دانشگاه جزئیات این قوانین را تشریح می‌کند.

  • مخاطرات مربوط به شغل وکالت، چپ و راست نمی شناسد

    مخاطرات مربوط به شغل وکالت، چپ و راست نمی شناسد

    : مخاطرات مربوط به استقلال و شئون شغل وکالت ، چپ و راست ، وکیل و غیر وکیل نمی شناسد، همیشه باید هشیار و آماده باشند و بدون توجه به گرایشات سیاسی دولتمردان ،هوشمندانه ، کانون ها را با همکاری و تفاهم و همدلی بیشتر با قوه قضاییه و نمایندگان فرهیخته ، از گزند سیاست های فرصت طلبانه ، به دور بدارند.هزینه شعارهای دولتمردان ، همیشه، توسط وکلاء پرداخت شده است؛ بی آن که هیچکدام از دولت ها ، قادر به حمایت عملی و چاره گشایی باشند

  • ایراد رفع نقص برای تصویر وکالتنامه قابل توجیه نیست

    ایراد رفع نقص برای تصویر وکالتنامه قابل توجیه نیست

    گاهی مشاهده می شود ، بعضی از مراجع قضایی ، با خودداری از پذیرش تصویر وکالتنامه های کلی وکلای دادگستری ، اصل آن را مطالبه یا به اخطار رفع نقص مبادرت می کنند .موارد زیر در پاسخ به این ایراد و قانونی و کافی بودن ارائه تصویر وکالتنامه، قابل توجه است :

  • قدمی به سوی دموکراسی

    سالیانی است که در جامعه ایرانی تمایل به دموکراسی خواهی هویدا شده و اغلب شخصیت ها و حتی مراجع حکومتی نیز، تمایل به این سیاق از زندگی جمعی پیدا کرده اند، صرف نظر از اینکه ما تعریفی صحیح از دموکراسی داریم یا خیر، این تمایل میمون در نهادهای قانون گذاری هم دیده می شود، از آن جمله می توان به قانون آیین دادرسی کیفری جدید اشاره کرد، برخلاف قوانین گذشته در این قانون به کرات به وکیل (دادگستری) اشاره شده و حتی صراحتاً اجازه داده شده که در مواردی وکیل به بازپرس تذکر دهد، (تبصره ماده 195) همچنین مسئولیت هایی برای مقام تحقیقی که حق دسترسی متهم به وکیل را به وی تفهیم ننماید و یا اینکه او را از این حق محروم کند در نظر گرفته است، (تبصره 1 ماده 190) لازم به ذکر است بحث این نوشتار راجع به برتری وکیل یا مقام قضا در رسیدگی کیفری نیست، زیرا آنچه که از اصول حاکم بر دادرسی اصطیاد می گردد و در قوانین موضوعه هم به آن اشاره گردیده است، وکیل و قاضی به عنوان دوفرشته عدالت، هم شأن فرض شده و کار هردو می تواند ارزشمند باشد، تنها تفاوت در این است که وکیل متعلق به نهادی مدنی است ولی قاضی درکشور ما به نهادی حاکمیتی تعلق دارد؛ الغرض در قانون مورد بحث که سرشار از صواب و خطاست، مقرره ای وجود دارد که به عقیده نگارنده می تواند گامی بلند در راه استقرار دموکراسی باشد.

  • نباید به زنان امتیاز ویژه‌ای داده شود

    نباید به زنان امتیاز ویژه‌ای داده شود

    هفته گذشته اهالی خانه ملت بر حذف واژه "عدالت جنسیتی" و جایگزین کردن واژه "تناسب جنسیتی" اتفاق نظر داشتند. تناسب جنسیتی همان است که به تشخیص عرف، برای زنان محدوده هایی را تعریف کند، اما همانگونه که از نام عدالت جنسیتی برمی‌آید، تنها شایستگی افراد را معیار نشستن بر جایگاه‌های تعریف شده، خواه در میان خانواده و خواه اجتماع می‌داند. ماده ٣١ لایحه برنامه ششم توسعه کشور با تاکید بر عدالت جنسیتی در دستگاه‌ها، به حوزه زنان و خانواده اختصاص دارد، اما از آنجا که نمایندگان زن کمیسیون فرهنگی، دفاع مناسبی از برقرار ماندن عدالت جنسیتی، طرحی پرچالش و پرزحمت، که برای تصویب آن تلاش‌‌ها شده بود نداشتند. جنجال‌هایی را شاهد بودیم. نمایندگان زن کمیسیون فرهنگی خودشان پیشنهاد حذف دو واژه «تناسب جنسیتی» و «عدالت جنسیتی» از ماده ۳۱ لایحه برنامه ششم توسعه را داده‌اند. در جلسه روز سه‌شنبه هفته گذشته کمیسیون فرهنگی مجلس، درباره ماده ٣١ لایحه برنامه ششم توسعه بحث و بررسی‌هایی صورت گرفت؛ چراکه دولت در ماده ٣١ لایحه برنامه ششم توسعه ذکر کرده بود با رویکرد «عدالت جنسیتی» به مسایل زنان پرداخته شود. حجت‌الاسلام احمد مازنی با تاکید بر رای 80 درصدی نمایندگان گفته: عده‌ای از افراد سعی داشتند که مساله عدالت را به گونه‌ای غیر از آن چیزی که هست القاکنند، اما با خواست خدا و سعی و تلاش نمایندگان این امر محقق نشد و نمایندگان به عدالت جنسیتی با رعایت موازین شرعی رای قاطع دادند. از منظر اسلام، عدالت یک امر فراگیر است که همه موضوع‌ها و احکام اسلامی را در بر می گیرد و نباید آن را مختص به مرد یا زن دانست. امیدواریم که با رای نمایندگان در کمیسیون تلفیق به عدالت جنسیتی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی نیز رای بیاورد. در مذهب شیعه، عدل و امامت جز اصول مذهب تعریف می‌شود و حتی در مسایل مربوط به زن و مرد، یک آیه در قرآن با عنوان ان‌المسلمین و المسلمات و ان المومنین و المومنات داریم. در ادامه مطلب نظرات دکتر فریده غیرت وکیل دادگستری و مدافع حقوق زنان و همچنین دکتر ژاله فرامرزیان مدیرکل دفتر تشکیلات و بهبود روش‌های وزارت کشور را در این رابطه جویا شدیم.

  • مرز شفاف بیطرفی بین هیات مدیره و ساختار انتظامی

    مرز شفاف بیطرفی بین هیات مدیره و ساختار انتظامی

    اصل بیطرفی دادرس و لزوم دادرسی عادلانه در همه اشکال قضاوت و دادرسی ، امری انکار ناپذیر است و نقض آن برخلاف اصول مسلم دادرسی ، مقررات قانونی ، احکام فقهی و اسناد بین المللی از جمله میثاق حقوق مدنی و سیاسی است . رسیدگی های انتظامی نیز از این قاعده مستثنی نیستند و کانون های وکلا که پیشرو در اجرای حق و قانون هستند باید در تضمین شاخص های دادرسی عادلانه ، دقیق تر و جدّی تر عمل نمایند . در این یادداشت موضوع امکان انتخاب اعضاء هیات مدیره کانونهای وکلا بعنوان دادستان ، دادیار یا دادرس انتظامی مورد بررسی قرار می گیرد .

  • اعطای مجوز به اپل امکان پذیر نیست

    اعطای مجوز به اپل امکان پذیر نیست

    صحبت‏‌ها و مصاحبه‌های فراوانی در خصوص جمع‎آوری و یا رجیستری گوشی‎های تلفن همراه به خصوص برند اپل شده است، اما آیا به راستی این موضوع که کمپانی اپل می‎بایست در ایران نمایندگی ایجاد کند چقدر می‎تواند با واقعیت سازگار باشد مورد بحث و بررسی است، در این زمینه نظرات چندی از حقوقدانان را جویا شدیم که در ادامه می خوانید:

  • بیکاری گریبانگیر حقوق خوان ها

    بیکاری گریبانگیر حقوق خوان ها

    بررسی گزارش های آماری در خصوص بازار کار و اشتغال در ایران، در سالهای اخیر نشان می دهد که حقوق یکی از سه رشته ای است که بیشترین آمار بیکاری گریبانگیر فارغ التحصیلان آن است، امری که در دهه­های گذشته به دلیل جایگاه رشته حقوق و شأن اجتماعی دانش آموختگان آن در کسوت وکالت، قضاوت، سر دفتری و یا امور حقوقی نهادها وسازمانهای دولتی بسیار دور از ذهن می نمود.

  • جوانان پناهنده سرمایه‌‌های نهفته کشورهای میزبان

    ژوئن (31 خرداد) مصادف با روز جهانی پناهندگان است. پیش از این سال، مراسم روز ‏پناهندگان آفریقایی در برخی کشورها برگزار می‌شد اما در سطح بین‌المللی، سازمان ملل در چهارم دسامبر سال ۲۰۰۰ میلادی، این روز را به‌عنوان روز جهانی پناهندگان مصوب کرد. از سال 2001، روز بیستم ژوئن هر سال به ‌عنوان روز جهانی پناهندگان نام‌گذاری شده است.

  • احساس شادی

    احساس شادی

    شادی که با نشانه هایی از خنده در چهره نمایان می شود نیز مانند دیگر احساسات هفتگانه که در مطالب و شماره های قبلی بیان شد، می تواند در موقعیت ها و شرایط متفاوت، معانی و تعابیر متفاوتی داشته باشد. البته اغلب بروز شادی احساس مثبت و بدون خطری شناخته می شود اما گاهی هم می تواند از سر دروغ و فریب باشد و حتی حاکی از جنایتی باشد، که همانطور که گفته شد بسته به شرایط و عوامل تاثیرگذار موجود در محیط و نیز حقیقی یا متظاهرانه بودن آن معنی و تعبیر آن تغییر خواهد نمود.

  • خود ، کار گشایی

    خود ، کار گشایی

    در تابستان 1378 به دعوت كميسيون كانادايي حقوق بشر در جايگاه رئيس كميته هماهنگي نهادهاي بين المللي مربوط به ترويج و حمايت از حقوق بشر ، رهسپار وين شدم تا به عنوان حقوقداني ايراني در كنفرانسي با نام معيارهاي جهاني و اقدامات منطقه اي به مناسبت شصتمين سالگرد تصويب اعلاميه جهاني و پانزدهمين سالگرد كنفرانس جهاني حقوق بشر (وين) شركت كنم.

  • زبان صورت جدید ترین ابزار کشف افکار دیگران

    زبان صورت جدید ترین ابزار کشف افکار دیگران

    در ادامه مطالب قبلی که در هفته های گذشته خدمت شما بزرگواران ارایه شد، در این شماره به توضیح اصطلاح «خطوط پایه احساسی» که در تشخیص حقیقت بسیار مهم است و همچنین توضیح احساس غم همراه با نمونه ای تحقیقات میدانی انجام شده در پلیس آگاهی می پردازم.

  • احساس تعجب

    احساس تعجب

    همانطور که در شماره قبلی گفته شد، جزئيات و قوانين و اصول ديگري علاوه بر نشانه های هفت احساس طبیعی انسان بررسي و كشف شده كه در مراحل مختلف فرايند تشخيص حقيقت و دروغ كه در مطالب قبلی ذكر شد، بايد به دقت مورد توجه قرار گيرند، اين مسائل مخصوصاً در رفع ابهام و ترديد‌ها بسيار مفيد و مؤثر خواهند بود که در مطلب قبلی اصطلاح قوانین نمایش توضیح داده شد و در این شماره به توضیح اصطلاح «همزمانی» می پردازم؛

  • عبرت آموزی از خبرسازی علیه وکلا!

    عبرت آموزی از خبرسازی علیه وکلا!

    «ای کسانی که ایمان آورده­اید! همواره برای خدا قیام کنید، و از روی عدالت، گواهی دهید! دشمنی با جمعیّتی، شما را به گناه و ترک عدالت نکشاند! عدالت کنید، که به پرهیزگاری نزدیکتر است! و از (معصیت) خدا بپرهیزید، که از آنچه انجام می­دهید، با خبر است!»

  • احساس ترس

    احساس ترس

    بر اساس آنچه که در شماره های قبل در مورد زبان صورت و نحوه استفاده از آن گفته شد، فرايند بكارگيري و بهره‌برداري از علم تشخيص و تعبير ريزحالت‌هاي چهرة انسان را می‌توان بدین مراحل تقسیم‌بندی کرد: 1-مرحله مشاهده و تشخيص صحيح حالت‌هاي چهره در سطوح مختلف (درشت، ريز و ظريف)، 2-تعبير و تفسير صحيح براساس مسالة جاري و ابهام‌هاي موجود، 3-برقراري ارتباط منطقي و معقول بين حالت‌هاي بروز داده شده و تفسير هاي محتمل مربوطه 4-ارائه فرضيه‌ها و احتمالات متناسب با موضوع جاري و حالات و تفسيرها. پس از طي اين مراحل مي‌توان فرضيه و احتمالات به دست آمده را به روش مناسب عنوان نمود و با توجه به چهرة فرد، مجدداً مراحل فوق را در مورد پاسخ ناخودآگاه او به هر محركي كه توسط شما ايجاد شده به اجرا گذاشت.

  • احساس خشم

    احساس خشم

    همانطور که در شماره های قبل بیان شد شناسايي پيام هاي غير كلامي از طريق بررسي حالت ها و رفتار صورت و بدن از آن رو حائز اهميت است كه چون فكر نشده و غير ارادي هستند، بر خلاف پيام هاي كلامي، كه كاملاً متفكرانه و ارادي ابراز مي شوند، بر اساس حقيقت بوده و در صورت شناسايي و تعبير اصولي وصحيح، واقعي و قابل اعتماد مي باشند.

  • اسکودا مظهر وحدت کانون های وکلا

    اسکودا مظهر وحدت کانون های وکلا

    کانون وکلای دادگستری مرکز، به عنوان اولین، موثرترین و بزرگترین کانون وکلای دادگستری ایران، به استناد قوانین خاص مرتبط و به اعتبار عملکرد ، همواره نقشی چشم گیر و اثر گذار و البته بر جسته در ساماندهی امور حقوقی کشور در حوزه های مختلف ، خصوصاً در صیانت از قانون اساسی به عنوان منشور و میثاق ملی ، آن جایی که اصلی از این اصول معطل می ماند و یا بدرستی اجرا نمی شود نظارت بر حسن اجرای قوانین با واکنشهای بهنگامی که نسبت به قانون گریزیها دارد گرداننده اتاق فکر قانون گذار آنجایی که مورد مشورت واقع می شود و ایضاً صیانت از وکلای دادگستری به مناسبت های مختلف به عنوان رسالتی که صفت ذاتی و جزء لاینفک ماهیت وجودی خود است را دارد .

  • احساس تمسخر

    احساس تمسخر

    با مطالبی که در سه مقاله قبل(ویژه نامه نوروز، شماره 41 و شماره 42 هفته نامه صور اسرافیل) ارایه شد مشخص گردید که، اگر حالت ها و حرکات چهره انسان با خط مشی و کلامش در تناقض باشد، می توان فهمید که او در حال دروغ گویی و یا پنهانکاری است و در غیر این صورت خیر. و علاوه بر این، شناخت حالت ها و حرکات ریز چهره(و بدن) دیگران و تعبیر و نتیجه گیری صحیح و اصولی این حال ها، می تواند به تاثیر گذاری و جذبه افراد آگاه و مسلط به مهارت علمی زبان صورت کمک کند.

  • دست دوستی کانون با قوای سه گانه

    دست دوستی کانون با قوای سه گانه

    علیرضا آذربایجانی دارای مدرک دکترای حقوق با گرایش حقوق خصوصی از دانشگاه تهران با سوابق اجرایی: قاضی دادگستری و معاون دادستان تهران، وکیل دادگستری و عضو اصلی هیات مدیره کانون وکلای مرکز در دوره‌های 22 و 25، مدیرکل حقوقی دانشگاه تهران-عضو هیات رسیدگی به تخلفات اداری دانشگاه تهران -عضو هیات رسیدگی به تخلفات اداری دانشگاه تهران و عضو هیات علمی پردیس قم دانشگاه تهران، در بیست و نهمین انتخابات هیات مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز به عنوان نایب رییس برگزیده شد. ضمن تبریک به ایشان، در این شماره از صوراسرافیل با دکتر آذربایجانی به گفت‌وگو نشستیم که خواندن آن را به شما توصیه می‌کنیم.

  • قضاوت در فضای چپ با افکار و احساسات دانشجویی

    این خاطرات به سبب تشویق و ترغیب دوست فاضل و ارجمندم جناب آقای شاپور اسماعیلیان که خود از قضات معمر و مجرب ومزکی بازنشسته عدلیه می باشد و هم استاد دانشگاه و محقق و نویسنده است و هر هفته مطالب حقوقی از او در روزنامه ها و نشریات حقوقی به چاپ می رسد و همگان از آن بهره مند می باشیم،به رشته نگارش درآمد،تا قضات و وکلای جوان ضمن آشنایی با نهادهای قضایی اول انقلاب اسلامی با تجارب قضات آن دوره آشنا باشند،زیرا که گذشته چراغ آینده است .

  • صدور حکم اعدام منجر به خسارات جبران ناپذیر می شود

    برای "ب.ز "یا بابک زنجانی متهم پرونده نفتی بیست و پنجمین جلسه دادگاه آخرین فرصت بود، آخرين «دفاعيات»، آخرين «اظهارات»، آخرين «درخواست ها» و آخرين «اميدواري ها». مسيري كه رفته رفته به انتهاي راه خود مي رسد ، حالا كوله باري از ٢٤ جلسه را بر دوش مي كشد تا به درخواست «اشد مجازات» بينجامد. بيست و پنجمين جلسه رسيدگي به پرونده نفتي هم برگزار شد.

  • ضرورت حضور نمایندگان زن در مجلس شورای اسلامی

    ضرورت حضور نمایندگان زن در مجلس شورای اسلامی

    در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی و با توجه به تلاش فعالین اجتماعی حوزه زنان برای راهیابی نمایندگان زن به مجلس، این بحث پیش می آید که ضرورت حضور زنان بر کرسی های بهارستان چگونه احساس شد؟ کشور ما هفتاد و هشت میلیون نفر جمعیت دارد که از این تعداد سی و هشت میلیون هشتصد هزار نفر آنان را زنان تشکیل می دهند و بدین معنی است که جمعیت زنان، قریب به نیمی از جمعیت کشور است و علیرغم تلاش زنان برای ورود به عرصه های اجتماعی و تحصیلات بالای زنان ( به گفته مرکز آمار در سال 92 سهم زنان از تحصیلات عالی 8/4 و سهم مردان 8/2 بوده است) که بیانگر تلاش و شایستگی زنان این مرز و بوم برای فعالیت و موثر بودن در جامعه می باشد، همچنان نقش زنان در عرصه های اجتماعی، سیاسی، دولتی و تقنینی بسیار کمتر از مردان که در مجلس نهم سهم زنان از کرسی های مجلس تنها سه درصد است.

  • استقلال وکیل به معنای تمرد و رفتن در اپوزیسیون علیه دولت و نظام نیست

    استقلال وکیل به معنای تمرد و رفتن در اپوزیسیون علیه دولت و نظام نیست

    با توجه به پیش رو بودن انتخابات هیات مدیره کانون وکلای مرکز و صرف نظر از اینکه اعضای هیات مدیره تا چه اندازه به شعارهای انتخاباتی خود عمل نمودند در این شماره از صور اسرافیل به گفتگو با دکتر محمد علی دادخواه و بانو فریده غیرت از بزرگان عرصه وکالت نشسته ایم و نظرات ایشان را پیرامون انتظاراتی که از اعضای هیات مدیره کانون وکلا می رود جویا شدیم .

  • سیب سین دوم ، همزاد سلامتی

    خوانندگان همراه این نوشته بیاد دارند که در همپرسگی پیشین ،گفتیم نخستین سین هفت سین سنجد به شمار می آید و آن چراغ راهنماییست به سوی سرزمین خرد که با چشم دل ببینیم و با گوش جان بشنویم راز سین نخست را به پایان بردیم و سین نخست را بر همه سین ها برتری دادیم زیرا همه سین ها نشانه خداوند است اما سین نخست نمونه خداوند.

  • انتظار می رفت دادگاه انتظامی قضات قائل به محدودیت و ممنوعیت نباشد

    دکتر محمد علی رضایی نایب رئیس اسکودا پیرامون رد صلاحیت برخی از کاندیداهای هیات مدیره کانون وکلای مرکز اظهار داشت: با توجه به اینکه قانون اساسی به عنوان منشور و میثاق ملی به حفظ آزادی مطلق از وکلا در محاکم اشاره کرده است و این اصل حاوی هیچ گونه قید و بندی نیست ضمن اینکه در اسناد بین المللی متعددی به این حق به عنوان یکی از جلوه های حقوق اساسی و حقوق بشری خصوصا متاثر از نسل سوم حقوق بشر که ناظر از حق هم بستگی است اشاره کرده است به نظر می رسد امکان حضور وکلا در هیات مدیره کانونها صفت ذاتی و جزء لاینفک استقلال کانونهای وکلا است. ضمن اینکه در کنار قانون اساسی به عنوان قانون مادر که قوانین عادی مشروعیتشان را از این قانون می گیرند، در قوانین عادی مرتبط و حتی در قوانین شکلی به این موضوع به صراحت اشاره شده است. حال آنکه قانون آیین دادرسی کیفری ما به شکلی تقریبا آرمان گرایانه از تصویب مجلس شورای اسلامی گذشته است و به نوعی حقوق متهم را تضمین می کند هرچند در غالب تبصره ذیل ماده 48 قائل به تبعیض ناروا شده است اما در دیگر مواد به شکل مطلوب و آرمانی حقوق متهمین، حقوق شکات و حقوق سازمانهای مردم نهاد را پیش بینی کرده است.

  • تغییر در دولت آمریکا مغایرتی با اجرای برجام ندارد

    تغییر در دولت آمریکا مغایرتی با اجرای برجام ندارد

    شش ماه پس از نهایی شدن توافق تاریخی، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تأیید کرد که ایران تعهدات هسته‌ای ذیربط خود تحت برجام را اجرا کرده است و اینگونه شد که دیوار تحریمها پس از 12 سال فرو ریخت و برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) 27 دی ماه 1394 اجرایی شد. برجام دستاوردی است که بدون اغراق همه ملت را خوشحال و امیدوار ساخت. اما این روزها نگرانی بابت عدم اجرای برجام و نقض تعهد از سوی دولت آمریکا در فرض عدم تمایل دولت جدید به اجرای تعدات ناشی از برنامه جامع اقدام مشترک مطرح است.