صفحه اصلی / اخبار/ اصفهان / از حقوق موکلین تا حقوق وکلاء مدافع

اسدالله اسلامی رئیس کانون وکلای اصفهان در گفت‌و‌گو با صوراسرافیل:

از حقوق موکلین تا حقوق وکلاء مدافع


از حقوق موکلین تا حقوق وکلاء مدافع

 

تحقق عدالت و پایداری آن برای علم حقوق از ارکان اساسی است. به همین دلیل، جهت به عمل درآوردن این مهم لازم به کارگیری طرق و روش‌های مختلف مشروع و قانونی است. یکی از این شیوه‌ها به اثبات و اجرا گذاردن حقوق قانونی کسانی است که دچار تضییع حقوق مشروعشان شده‌اند؛ به همین منظور لازم است قوانین مربوطه به نحوی تنظیم شود که توان پیش‌بینی و به عمل‌آوردن حقوق خواسته را داشته باشد. با این توان در ماهیت حقوقی و قانونی کشور، چگونه به اثبات رسانیدن آن نیز دارای اهمیت بوده و لازم به داشتن توان علمی و تجربه کاری و عملی از جانب وکلاء مدافع است. کانون وکلاء به عنوان یکی از اصلی‌ترین نهادهای عدالت‌خواه و آموزنده در این رابطه، باید در جهت تحقق این امر مهم و همچنین توسعه دانش حقوقی و آشنا کردن جامعه با حقوق خود و دیگران، تدابیری مناسب بیاندیشد و درنهایت امر کانون وکلاء به عنوان نهاد پشتبان وکلاء به‌خصوص وکلاء جوان، برای حقوق خود وکلاء؛ می‌تواند کدام تدابیر را چه از لحاظ مادی و چه معنوی تامین نماید. تا که هم خود این افراد به حقوق قانونی خود به‌طور مشروع دست یابند و انگیزه و توان بیشتری برای تحقق عدالت جامعه در میان آنها به وجود بیاورد. بدین منظور برای بررسی کوتاه یا ارائه پیشنهادی چند در رابطه تغییرات مثبت، صوراسرافیل گفت‌وگویی را با آقای اسداللًه اسلامی رئیس کانون وکلاء استان اصفهان داشته است، مشروح گفت‌وگو در پی می‌آید.

شیلان خاکی

اهداف کوتاه و بلند مدت شما برای وکلای جوان وکلای بازنشسته در کانون چیست؟

ابتدا باید مشخص شود وکیل جوان کیست؟ حسب مقررات و سوابق موجود کارآموزان وکالت پس از طی دوره کارآموزی و موفقیت در اختیار کتبی و شفاهی موفق به اخذ پروانه‌ی وکالت پایه یک دادگستری می‌گردند. البته قضات محترم بازنشسته وضعیت و شرایط خاص خود را دارند. وکلایی که پس از اخذ پروانه‌ی وکالت شروع به کار در طی حداقل سه و حداکثر پنج سال اول به عنوان وکیل جوان نامید که نیازمند تجربه‌اندوزی است. اهداف و اصول و ارکان اساسی آموزش برای موفقیت یک وکیل دادگستری به ویژه وکیل جوان به نظر ما سه رکن اصلی است؛ «آموزش‌های علمی، آموزش‌های عملی، اخلاق حرفه‌ای» که لازم و ملزوم یکدیگرند. بنابراین از اهداف اصلی و بلندمدت به‌ویژه برای وکلای جوان تکیه و توجه به سه رکن اصلی مذکور است در کوتاه مدت در دوره کارآموزی و نزد وکلای سرپرست معمولاً آموزش‌های لازم را می‌بیند، اما کافی نیست و ما به این نتیجه رسیده‌ایم که نمی‌شود وکیل جوان را پس از دوره کارآموزی و اخذ پروانه‌ی وکالت به حال خود رها نمود. به‌طور قطع یک وکیل جوان می‌بایست به‌طور مستقل از موکل و حقوق وی دفاع نماید دچار چالش و درگیر نواقص اطلاعاتی علمی و عملی می‌گردد، که البته مشکلات معیشتی و مالی برای شروع کار اخیراً به شدت افزایش یافته است و امر بسیار خطرناکی است به همین جهت وکلای جوان نباید به حال خود رها شوند و کانون‌های وکلا می‌بایست به نحو مقتضی و موثر از جهات علمی، عملی و مالی در حد مقدورات و مقررات و حتی با اصلاح مقررات در این خصوص وکلای جوان را یاری نمایند. لذا به همین منظور در کانون اصفهان و در دوره این هیأت مدیره کمیسیون تحت عنوان کمیسیون امور وکلای جوان تاسیس و تشکیل شده است که در جهت ارائه خدمات علمی و مشاوره‌ای و مالی درمحدودی توان و مقررات در حال اقدام و برنامه‌ریزی لازم است. آنچه مسلم است به خصوص در وضعیت موجود یعنی کثرت وکلای جوان و بیکاری و یا کم‌کاری آنها باید به منبع درآمد و تامین معیشت آنها توجه جدی شود. وکلای بازنشسته مشمول قانون صندوق حمایت وکلا و کارگشایان از مستمری ناچیز مقرر در این قانون بهره‌مند می‌شوند، اما مبالغ دریافتی هیچ‌گونه تناسبی با رشد شاخص قیمت‌ها و یا نیاز وکلای بازنشسته ندارد و تجدیدنظر جدی در اصلاح قانون صندوق حمایت یک امر ضروری است. سرمایه‌ی بسیار کلانی جزء دارائی صندوق است. اما بسیاری از همکاران بازنشسته یا از کار افتاده با مستمر بسیار ناچیز به سختی و مشقت امور مالی زندگی خود را اداره می‌کنند و حال آنکه خیلی از صندوق‌های مشابه با تغییرات بنیادی در مقررات خود و سرمایه‌‌گذاری توانسته‌اند بهره‌دهی بیشتری برای مستمری بگیران خود داشته باشند که این امر در مقررات صندوق حمایت لحاظ نشده و با معاذیری از قبیل قانون اجازه نمی‌دهد و... اقدام موثر و مثبتی در این خصوص صورت نگرفته و نه تنها وکلای بازنشسته به سختی زندگی می‌نمایند بلکه اساس سرمایه صندوق رو به تنزل است و حال آنکه اولاً مقررات صندوق آیه منزل نیست ثانیاً با کمی همت و تدبیر و تشکیل کارگروهی می‌توان از طریق ارائه مواد اصلاحی به وسیله طرح به وسیله‌ی نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی و یا از طریق مقتضی دیگر این مشکل اساسی را حل نمود. کانون اصفهان به دفعات و به‌صورت مکتوب این مشکل را مطرح نموده و اکنون نیز آماده همه‌گونه همکاری در این خصوص می‌باشد.

برنامه و فعالیت‌های مردمی کانون در رابطه با ارتقاء سطح آگاهی از حقوق شهروندی چیست؟

آنچه که مسلم است عامل اصلی موفقیت و تحقق حقوق شهروندی در یک جامعه توسعه یافته و یا در حال توسعه آگاهی مردم از حقوق شهروندی و حق و تکلیف خود در رابطه‌ی متقابل مردم و جامعه و دولت است  و بهترین افرادی که می‌توانند در این امر اثرگذار باشند وکلای دادگستری است. کانون وکلای اصفهان با اعتقاد این امر همواره در جهت پیشبرد آگاهی مردم نسبت به حقوق شهروندی و حقوق و تکالیف خود در این خصوص کوشا و پیش‌قدم بوده است و همواره آمادگی همکاری خود را به سازمان‌های ذی‌ربط اعلام داشته است در همین جهت با تشکیل کار گروه و تنظیم تفاهم‌نامه با مرکز صدا و سیمای استان اصفهان اقداماتی را انجام و در شرف تکمیل آن می‌‌باشند. همچنین با رسانه‌های محلی ارتباط خوبی در این خصوص دارد. در این دوره از هیأت مدیره و در هفته وکالت تعدادی از همکاران وکیل به مراکز آموزشی جهت آگاه‌رسانی اعزام و برنامه‌های مفیدی را ارائه نمودند همچنین این کانون با بسیاری از سازمان‌های مردمی و دولتی از جمله  زندان‌ها، کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی تفاهم‌نامه‌هایی تصویب و به امضاء رسانده است. مضافا شرکت در همایش‌ها و سخنرانی‌هایی با موضوع حقوق شهروندی در مراکز علمی و دانشگاهی استان را ترغیب و همکاران شرکت نموده‌اند. 

0 نظر برای “ از حقوق موکلین تا حقوق وکلاء مدافع

منتظر نظرات شما هستیم

نگران نباشید، ایمیل شما منتشر نمیشود.