صفحه اصلی / اخبار/ دریچه / این شماره کانون وکلای جمهوری ارمنستان

آشنایی با کانون وکلای جهان

این شماره کانون وکلای جمهوری ارمنستان


ترجمه و تدوین غلامرضا کیامهر

کانون وکلای جمهوری ارمنستان با هدف گردهم آوردن وکلای و حقوقدانان این کشور به منظور پاسخگویی به نیازهای حقوقی جامعه در سال 1989 تاسیس شد. هم زمان با فروپاشی اتحاد شوروی سابق و اعلام استقلال جمهوری ارمنستان، کانون وکلای این کشور وظیفه ایجاد و تقویت نهادهای دموکراتیک در این کشور را که در دوران سلطه شوروی فروریخته بود،برعهده گرفت کانون وکلای ارمنستان در واقع مجمع و نهادی مدنی است که وکلا با داشتن پیشینه‌ها و تجربیات متفاوت حرفه ای در آن به تبادل تخصص و تجارب و دیدگاه‌های خود می پردازند و حاصل آنرا در تقوییت هرچه بیشتر بنیانهای حرفه ای وکالت در خدمت جامعه و مردم ارمنستان بکار می گیرند. کانون وکلای ارمنستان همچنین تقوییت و گسترش حاکمیت قانون در کشور و دفاع از حقوق شهروندی مردم را در اولویت فعالیت‌های خود قرار داده است. ارایه خدمات حقوق رایگان به شهروندان کم بضاعت، برگزاری همایش های تخصصی و کمک به افزایش سطح آگاهی شهروندان و مسوولیت متقابل آنان نسبت به جامعه و ارکان حکومت از دیگر اهداف کانون وکلای ارمنستان است.

کانون وکلای ارمنستان یک نهاد مدنی دموکراتیک مستقل از دولت است و اعضا و حامیان کانون منابع مالی مورد نیاز آن زا تامین می کنند و ارمنستان در طراحی سیاست ها و جهت گیری های آن مشارکت دارند.کمک به ارتقا دانش و تخصص‌های حرفه‌ای وکلا نیز یکی دیگر از اهداف و زمینه‌های فعالیت کانون وکلا محسوب می‌شود که تحقق این هدف با برگزاری دوره‌های آموزشی و کار آموزی صورت می‌گیرد.

یک هیات مدیره انتخابی که با اکثریت آراء اعضا انتخاب می‌شوند، اداره امور کانون وکلای ارمنستان را بر عهده دارد. شماری از قضات و حقوقدانان برجسته نیز به عنوان اعضای افتخاری با هیا ت مدیره همکاری و طرح‌ها و برنامه ‌های سال مالی کانون را تهیه و تصویب می‌کنند. دفاع از حرفه وکالت و منافع وکلا و اعضای کانون و پاسداری از حقوق مصرح مردم در قانون اساسی از دیگر اهداف کانون وکلای ارمنستان به شمار می‌رود. در حال حاضر یکی از وکلا و حقوقدانان برجسته ارمنستان به نام گاروقازاریان ریاست هیات مدیره کانون وکلای این کشور را برعهده دارد.

شرایط عضویت در کانون وکلای ارمنستان

  • افراد حقوقدان دارای پروانه وکالت و دارای تخصص در هر یک از رشته‌های حقوقی
  • افرادی که مدرک تحصیلات در رشته حقوق از یکی از دانشگاه های معتبر کسب کرده اند
  • افراد شاغل به تحصیل در رشته حقوق با تصویب هیا ت مدیره می توانند به عضویت کانون وکلای ارمنستان در آیند هزینه سالانه عضویت در کانون وکلای ارمنستان معادل 125دلار است همچنین افاد دیگری که مایل به تجربه‌اندوزی و فعالیت در زمینه های حقوقی باشند می توانند در صورت موافقت هیات مدیره، بدون داشتن حق رای، به عضویت این کانون به عنوان عضو همیار درآیند.

اصول و مبانی ساختاری حرفه وکالت در جمهوری ارمنستان

به موجب قانون مصوب سال 2004فعالیت در حرفه وکالت در جمهوری ارمنستان که به طور اختصار قانون (LOA) معروف است ، عضویت در کانون وکلا یکی از پیش نیازهای پرداختن به حرفه وکالت است که بخواهند در یکی از حوزه‌های حقوقی به شرح ذیل فعالیت کنند:

  1. مشاوره حقوقی شامل دادن  مشاوره به موکلین در خصوص حقوق و وظایف قانونی ، فعالیت های سیستم قضایی مرتبط با حقوق مکتسبه موکلین بررسی اسناد و مدارک موکلین تهیه تدارک اسناد مدارک حقوقی مورد نیازموکلین
  2. حضور در محاکم و دادگاها به نیابت از موکلین  
  3. دفاع از موکلین در پرونده‌های جزایی

به موجب قوانین و مقررات کانون وکلای ارمنستان تنها وکلای دارای مجوزحضور در محاکم جزایی و جنایی می توانند وکالت موکلین خود را در این قبیل محاکم برعهده بگیرند و سایر افراد حقوقدان فاقد چنین مجوزی تنها می‌توانند به صورت رایگان و بدون دریافت حق الوکاله در چنین مسوولیتی انجام وظیفه کنند.

در حال حاضر افزون بر هفتصد حقوقدان شامل شصت حقوقدان فعال در حرفه وکالت قضایی در کانون وکلای جمهوری ارمنستان عضویت دارند. البته علاوه بر کانون وکلای اصلی چند کانون وکلای داوطلبانه که کانون وکلای جوان ارمنستان از جمله مهمترین آنهاست در این کشور فعالیت می‌کنند. این کانون در سال 1995 توسط جمعی از دانشجویان رشته حقوق دانشگاه دولتی ایروان با هدف کمک به توسعه اصول و مبانی حقوق در جامعه و افزایش سطح دانش دانش‌آموختگان رشته حقوق و کمک به افزایش سطح آگاهی‌های مردم نسبت به حقوق مکتسبه آنها تاسیس شد.

کوتاه درباره جمهوری ارمنستان

ارمنستان را می‌توان یکی از پیشرفته‌ترین سرزمین‌های واقع در قلمرو روسیه در قرن بیستم دانست این جمهوری در محل تمرکز جمعیت ارامنه در قلمرو کشور روسیه تاسیس شد. جمهوری ارمنستان در بدو تاسیس در شمال با صبوری دموکراتیک فدراسیون گرجستان و در غرب با امپراتوری عثمانی در جنوب با ایران و جمهوری آذربایجان مرز مشترک داشت. در آن زمان مساحت ارمنستان بالغ بر هفتاد هزار کیلومتر مربع و جمعیت ارامنه آن حدود یک و نیم میلیون نفر بود. جمهوری ارمنستان در بیست و هفتم ماه می  1918هم زمان با تاسیس اتحاد جماهیر شوروی اعلام استقلال کرد.اما از همان بدو تاسیس با مشکلات و چالش‌های در درون و بیرون مرزهایش روبرو شد. مردم جمهوری ارمنستان یکی از خونین‌ترین نسل کشی‌ها بدست حکومت عثمانی تجربه کردند که طی آن ده‌ها هزار ارمنی که قصد مهاجرت به خاک ارمنستان را داشتند بدست عثمانی کشته شدند. دوره عمر اولین جمهوری ارمنستان بیش از دو سال دوام نیاورد و طی همان دو سال مردم این سرزمین در کشمکش‌های خونین بخاطر اختلاف عرضی با همسایگان خود درگیر شدند تا آنکه اواخرسال 1920 ارتش سرخ اتحاد شوروی تازه تاسیس خاک ارمنستان را به تصرف خود درآورد و آنرا جمهوری سوسیالیست ارمنستان شوروی نام نهاد و در سال 1991 با فروپاشی اتحاد شوروی ارمنستان بعد از گذشت ده‌ها دوباره استقلال خود را بازیافت و جمهوری ارمنستان کنونی بر روی نقشه جغرافیای جهان شکل گرفت. اما دوران پس از استقلال ارمنستان نیز با درگیری‌های نظامی خونین دیگری بر سر مالکیت جمهوره قره باغ کوهستانی با همسایه جنوبی آن جمهوری آذربایجان همراه بوده که آتش این درگیری‌ها با وساطت قدرتهای جهانی موقتاً فرو نشسته. پایتخت جمهوری ارمنستان شهر ایروان است.

 

0 نظر برای “ این شماره کانون وکلای جمهوری ارمنستان

منتظر نظرات شما هستیم

نگران نباشید، ایمیل شما منتشر نمیشود.