
درحالی سخنگوی قوه قضاییه از مخالفت خود با محدودیت در جذب آزمون وکلا سخن میگوید که نایب رییس کانون وکلای دادگستری، آن را اظهارنظری شخصی تعبیر میکند. تا جایی که علیزاده طباطبایی؛ وکیل دادگستری، معتقد است اتفاقاً این نمایندگان قوه قضاییه در هیئت سه نفره تصمیمگیری بودند، که بر کاهش ظرفیت آزمون جذب وکیل تاکید داشتند.
علیزاده طباطبایی: دادگستری باید ظرفیت پذیرش کارآموز را داشته باشد. کارشناس حقوق بدون کارآموزی صلاحیت وکالت ندارد و بخش عمده زمان او باید در جلسات دادگاه صرف کارآموزی و مطالعه پرونده شود.
دکتر علیرضا آذربایجانی: اگر قوهی قضاییه بخواهد درباره این موضوع را تصمیمگیری کند نیازمند اعلام و موضعگیری رسمی قوه است. اما ایشان به عنوان یک فرد نظر شخصی خودشان را دادهاند. من هم موافق هستم که ظرفیت افزایش پیدا کند. این عادی است و هرکسی می تواند به عنوان یک فرد اظهارنظر کند.
طباطبایی: اگر اصل 35 قانون اساسی اجرایی شود، به همه فارغالتحصیلان هم پروانه بدهند، باز هم وکیل کم داریم. طبق بررسیهایی که ما انجام دادیم از 40 میلیون پرونده در سال، زیر یک میلیون آن با حضور وکیل رسیدگی میشود. در حال حاضر تعداد وکلایی که از کانون وکلا پروانه کار دارند کمی بیش از 42 هزار نفر است و حدود 30 هزار نفر هم از مرکز مشاورین قوه قضائیه،پروانه دارند.
آذربایجانی: وقتی ما بر اساس قانون باید آزمون را سالیانه برگزار کنیم و بر اساس همین قانون ظرفیت مشخصی وجود دارد. در هر شهرستانی هم که بخواهیم تغییری در ظرفیتها ایجاد شود باید یک هیئت سه نفره شکل بگیرد که با توجه به شرایط استان و نیاز به وکیل در آنجا تعداد پذیرش هر سال مشخص میشود. بنابراین قضیه پیچیده نیست. الان هم فارغ التحصیلان حقوق کمپینی را برگزار کردهاند که مثلاً این نصاب افزایش پیدا کند. اگر این اتفاق بیفتد باید همین هیئت جلسه تشکیل دهد و بر اساس نکات مذکور نصاب را تغییر دهند. در هر صورت فارغ التحصیلان حقوق هم این حق را دارند که نظراتشان را به نهادهای خاص و نمایندگان مجلس برسانند. علت اینکه قوه قضائیه را خطاب قرار داده اند به خاطر نقشی است که این قوه در افزایش تعداد ظرفیت میتواند ایفا کند.
0 نظر برای “ نگاهی بر وضعیت ظرفیت آزمون وکالت از سوی حقوقدانان”