
علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: مسئول دستگاهی که بخشنامه تفکیک جنسیتی صادر میکرد، امروز در آستانه انتخابات منادی حقوق زنان شده است.
به گزارش ایرنا، علی ربیعی؛ در مراسم بزرگداشت زنان کارگر که در محل وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی برگزار شد، افزود: یک دستگاهی بخشنامهای صادر کرد که درآن گفته شده بود جای زنان و مردان را از هم جدا کنید.
وی گفت: واقعیت این است که این نشست از چند جهت برای ما مهم است. یکی بحث کارگر و دیگری موضوع زن است. زنانی که در محیط های کار تلاش و با درایت و صبوری امور خانه خود را مدیریت میکنند. هنوز در موضوع کارگر فارغ از جنسیت، نیاز به اندیشه و فهم بیشتر در بحث کار، تولید ملی و ارزشهای اجتماعی و اقتصادی، داریم. زندگی در هر عرصهای با دستان توانمند کارگران است که شکل میگیرد.
ربیعی با بیان اینکه زن واقعیت اجتماعی است گفت: طی 3الی 5 سال گذشته مسئولان حوزه کار تلاش کرده اند که دو مقوله زنان و کار را به طور توام باهم مورد مداقه قرار دهند. سالانه حدود 850 هزار فارغ التحصیل دانشگاهی وارد بازار کار میشوند که بیش از 50 درصد آنها را زنان تشکیل میدهند.
وی تاکید کرد: رستههای شغلی که برای کارجویان تحصیل کرده در نظر گرفته میشود باید با واقعیت اجتماعی امروز همخوانی داشته باشد. در 700هزارشغلی که سال 95 ایجاد شد بیش از 60 درصد توسط زنان بوده است. به نظر میرسد یکی از کارهای مهم این است که در آینده نوعی از مشاغل را گسترش دهیم که متناسب با زنان به ویژه زنان تحصیل کرده باشد. از این پس با اشتغال موقت و یا اشتغال در خانه بیشتر روبرو خواهیم بود. هم اکنون فضای مجازی شرایطی را ایجاد کرده که زنان بتوانند با آسایش بیشتری در خانه کار کنند. وی از ارائه برنامه برای اشتغال در استان سیستان و بلوچستان خبر داد و گفت: اشتغال در فضای مجازی در حال توسعه است. این نوع مشاغل به طور عام زنانه هستند. وزارت کار باید در خصوص نوع روابط کار در این فضا برنامهریزی کند.
ربیعی با اشاره به محرومیت مناطق روستایی کشور گفت: ایجاد 6 هزار صندوق خرد محلی برای توسعه اشتغال از جمله برنامه هایی است که آن را به جد دنبال میکنیم. این برنامه بیشتر متکی بر زنان است.بحث تعاونیهای زنان و نیز زنان سرپرست خانوار و یا زنانی که مورد همسرآزاری قرار می گیرند از جمله مسائلی است که در وزارتخانه متبوع من به جدی پیگیری میشود. متاسفانه شنیده شده که در برخی از موسسات در هنگام مصاحبه استخدامی برای زنان شرط می گذارند که برای چند سال نباید بچهدار شود.
وی افزود: تلاشهایی درحوزههای کارآفرینی، تعاونی، مشاغل خانگی با رویکرد اشتغالزایی زنان، عدالت جنسیتی و نظام بیمهای انجام شده است اما هنوز کار نکرده بسیار داریم. وی به زنان کارگر در این نشست توصیه کرد: در تشکلها و نهادهای مربوط به زنان کارگر مشارکت داشته باشند. تشکل اتحادیه زنان کارگر، میتواند مبنایی برای جهت دادن به نیازها و خواستههای زنان کارگر و نوعی جهت دادن به جنبش اجتماعی که زنان کارگر آن را دنبال میکنند باشد. داشتن تشکل برای فعالیتهای صنفی بسیار مهم است.
0 نظر برای “ عملکرد متناقض مسئولین دستگاه اجرایی در رابطه با حقوق زنان”