
معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: باید تلاش شود تا زنانی توانمند، متخصص و کارآمد در حوزه مدیریت شهری و روستایی وارد شوراهای اسلامی شهر و روستا شوند.
شهیندخت مولاوردی در گردهمایی مشاوران وزرا و دستگاههای اجرایی در امور زنان و خانواده در محل وزارت راه و شهرسازی اظهار کرد: شوراها به عنوان پارلمان محلی به شمار میآیند و باید زنان توانمند، متخصص و کارآمد وارد شوراها شوند. همچنین باید تلاش شود که مردان معتقدی که قائل به عدالت جنسیتی هستند نیز به شوراهای اسلامی شهر و روستا راه یابند.
مولاوردی اضافه کرد: شوراها میتوانند ساز و کارهای کارآمدی برای نهادینه کردن مشارکت مردم در مدیریت شهری و روستایی داشته باشند البته از این نظر و تا رسیدن به جایگاه واقعی شوراها فاصله زیادی داریم و امیدواریم روح تازه ای در کالبد شوراهای جدید دمیده شود. وی به مباحث آسیب های اجتماعی نیز اشاره کرد و گفت: باید در تحقق جوامع و شهرهای تابآور و پایدار تلاش شود البته شوراها در این زمینه نقش جدی دارند.
وی اظهار امیدواری کرد که در چارچوب نامگذاری امسال حرکتهای اساسی در حوزه تولید و اشتغال به اتکای ظرفیتهای زنان داشته باشیم. در این چهار سال با دستانی خالی و با مدیریت ظرفیتها و با سرانگشت تدبیر همراهان کارهای بزرگی را به سرانجام رساندیم. امیدواریم با این ریلگذاری که در کشور توسط دولت صورت گرفته است، در دولت بعد کارهایی ارزشمندتری صورت گیرد.
وی به برخی از اقدامات در سال گذشته اشاره کرد و گفت: در سال ٩٥ اتفاقاتی در کشور روی داد و در سال ٩٦ هم با پیگیری، این مسیر را ادامه میدهیم هر چند هنوز نتوانستهایم نقش و جایگاه خاص زنان را در تحقق سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی جا بیاندازیم، اما امیدواریم در سال جدید آنچه که شایسته نقش و تاثیر زنان است در چارچوب عنوان امسال موثر واقع شود.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده ادامه داد: یکی از اقدامات مهم در سال ٩٥ این بود که در عالی ترین سطح ممکن یعنی مقام معظم رهبری به روند رو به رشد آسیبهای اجتماعی توجه گردید و با این رویکرد اقدامات فوقالعاده برای کنترل و کاهش این آسیبها در دستور کار شورای اجتماعی کشور قرار گرفته است. ما در حال جمعبندی کارنامه دولت یازدهم هستیم یکی از محورهای آن اقدامات معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و مهمتر از آن کارنامه دولت تدبیر و امید در حوزه زنان و خانواده است.
وی افزود: زمان شروع فعالیت دولت یازدهم روند رو به رشد آسیبهای اجتماعی نگران کننده بود و اکنون هم ادامه دارد و بیکاری زنان دو برابر مردان و تعداد زنان سرپرست خانوار براساس سرشماری ١٣٩٠ حدود ۲ میلیون و ٥٠٠ هزار نفر است که قطعا در سرشماری سال ٩٥ این آمار افزایش داشته است،پایین آمدن سن فحشا و اعتیاد و افت شدید سرمایه اجتماعی و غیرفعال شدن سمنها (سازمان های مردم نهاد) از دیگر شرایط ان دوره بود و وقتی به این وضعیت میرسیم بسیاری از شکاف ها و گسلها فعال میشود و لذا راهبردی که از ابتدای دولت داشتیم ارتقا و تقویت اعتماد در سطوح مختلف است.
وی خاطرنشان کرد: تلاش کردیم اعتماد به نفس زنان و خودباوری آنها را ارتقا بدهیم، اعتماد جامعه و باورهای عمومی به شایستگی های زنان و اعتماد زنان به برنامهها و سیاستهای دولت را تقویت کنیم و به آنان اطمینان دهیم که این رویکرد به نفع آنان است و مجموعه این برنامهها باعث شد که ما شاهد تکان خوردن شاخصهای حوزه زنان باشیم . نمی توانیم بگوییم که ارتقای مطلوبی داشته است اما روند آن نویدبخش و امیدوارکننده است.
مولاوردی اضافه کرد: این ادعا را داریم که در شاخصهای مشارکت سیاسی، اقتصادی و اجتماعی زنان حرکت رو به رشدی را داشتهایم و ارتقای آن را را شاهد هستیم. در ارتقای مشارکت سیاسی به واسطه مجموعه گفتمانی که در کشور حاکم شد در مجلس دهم شاهد دو برابر شدن حضور زنان در خانه ملت بودیم و در انتخابات شوراها تعداد زنان داوطلب از ۶ / ۴ به ۳ / ۶ درصد افزایش یافت.
مولاوردی اضافه کرد: البته دولت یازدهم توجه ویژه به بهره مندی از توان زنان داشت به طوری که١٠ درصد کابینه زنان هستند و برای نخستین بار سخنگوی زن، سفیر زن و معاون استاندار زن و فرماندار زن اهل سنت داریم. در مشارکت اقتصادی شاهد بودیم که حدود یک درصد این مشارکت افزایش یافت و امیدواریم در دولت بعد حضور زنان در پستهای عالی مدیریتی و تصمیمسازی ادامه داشته باشد.
0 نظر برای “ زنان متخصص وارد شوراها شوند”