
حرفه وکالت فقط یک مکسب تجارت نیست. بلکه یک مهارت خدماتی در جهت استقرار قانون و برخورداری شهروندان از حقوق خود است. به همین اعتبار تبلیغ برای وکالت، تشویق مردم برای مراجعه به وکلاست و در واقع ترویج و تفهیم و توسعه فرهنگ وکالت را به همراه دارد .
در برنامههای توسعه قضایی و قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه نیز جایی به عنوان وظایف قوه قضائیه و بهمنظور تسهیل خدمات وکالتی و تمهید ارتقای فرهنگ حقوقی مردم و قانونمداری دسترسی به وکیل را تذکار و اشعار میدارد چرا که جامعه ای وکیل مروج قانون باشد تخطی از قانون بحد اقل میرسد واهمه از تبلیع وکالت بیمعناست و منطق حقوقی و خیر اجتماعی نیز پشتوانه ندارد.
وکیل باید بتواند از ابزار ارتباط برای ارائه خدمات مطلوبتر بهره گیرد و مردم هم بابد بتوانند از این ابزار برای آزادی اختیار انتخاب خود بهره گیرند. البته آزادی تبلیع باید با شئونات حرفهای قرین باشد. چنانچه برای حرفه پزشکی هر تبلیغی که حق سلامت و حیات مردم را دستخوش حربههای بازارگرمی تجاری کند مشمئزکننده و گزنده است در وکالت هم گه جان و مال و عرض و ابرور را متکفل ست زیبنده نیست. لذا به نظر دغدغهای که در دوره زمانی خاصی تبلیغ را منع کرده الان بلاموضوع است و چون موضوع تغییر کرد حکم هم باید تبدیل شود. دلالت ذاتی تبلیغ فریبندگی و اغواگری و بزک نمایی نیست. بلکه عرضه ضابطهمند خدمت و مهارت یک حق برای انتخاب آزاد مصرف کننده خدمت وکالتی ست. لذا باید تبلیغ ضابطهمند و معیارمند دفاع کرد و موانع قانونی آن را مرتفع ساخت و ایین نامه موجه و منطبق با واقعی تدوین و خطمشی گذاری هدفمندی ارائه نمود. دوران منع غیرمدلل و دستوری فاقد عنصر اقناع سپری شده و باید کانون وکلا زمینه تبلیعات شایسته و موجه برای حرفه وکالت را تدارک ببیند.
0 نظر برای “ تبلیغ تجارت یا ترویج وکالت”