
با توجه به فقدان سیستمهای مدیریتی منسجم در اداره اقتصاد کشور و این موضوع که بسیاری از سیاستها به افراد وابسته است و افراد هم به راحتی بسته به اینکه چه کسی قدرت را به دست دارد، تغییر موضع میدهند و منافع کوتاه مدت خود را در نظر میگیرند، طبیعی است در کشور ما در مقایسه با جوامع و اقتصادهای پیشرفته، اثرگذاری رئیس دولت در نظام اقتصادی بسیار زیاد باشد.
اقتصاد ما یک اقتصاد دولتی است و طبیعتا رئیس دولت در اقتصاد ما نفوذ و قدرت دستوردهی بیشتری دارد. پس این اقتصاد از انتخاب رئیس دولت بسیار اثر می پذیرد. بنابراین هر تصمیم منفی یا مثبتی که از طرف دولت گرفته شود، بر اقتصاد و بر قیمتها بسیار موثر است. بنابراین میتوان گفت ارزش فعلی رای ما نسبت به آرا در کشورهای توسعه یافته بیشتر است، چون در آن کشورها تصمیمها و اقدامات دولت این همه بر اقتصاد تاثیرگذار نیست.
در چنین شرایطی مسلماً هرچه از سطح دخالت دولت در اقتصاد کاسته شود، اهمیت شخصی که به عنوان رئیس دولت انتخاب میشود، در اقتصاد کمتر میشود و طبعا اثرگذاری او هم در رسیدن ما به هدفی که مردم دارند کمتر میشود. بنابراین اولین راه برای تغییر میزان هزینههایی که انتخاب نادرست بر کشور تحمیل می کند، این است که دولت نقش کمتری در اقتصاد داشته باشد.
0 نظر برای “ تاثیر رای مردم بر اقتصاد ایران”