صفحه اصلی / اخبار/ ایران زمین / طرح پیشنهادی آیین‌‌نامه کمیسیون‌های پارلمانی کانون‌های وکلای دادگستری

طرح پیشنهادی آیین‌‌نامه کمیسیون‌های پارلمانی کانون‌های وکلای دادگستری

طرح پیشنهادی آیین‌‌نامه کمیسیون‌های پارلمانی کانون‌های وکلای دادگستری

 

 

در راستای تشکیل کمیسیون‌های پارلمانی کانون‌های وکلای دادگستری به منظور تعیین نحوه عملکرد و سازماندهی فعالیت و تنظیم وظایف اعضاء و نحوه تعامل کمیسیون باهیأت مدیره‌های کانون های وکلا آیین‌نامه داخلی کمیسیون‌های پارلمانی به شرح ذیل به تصویب هیأت مدیره کانون می‌رسد.

ماده 1- نام کمیسیون :

کمیسیون حاضر با نام «کمیسیون پارلمانی کانون وکلای دادگستری» و در مکاتبات و مراودات اداری درون سازمانی و برون سازمانی با همین عنوان نامیده خواهد شد.

ماده 2- اهداف و وظایف کمیسیون:

1- حرکت به سمت ایجاد رویکرد جامعه وکالت به انجام و عمل به وظیفه ذاتی خود در دفاع ازحقوق عمومی جامعه در عرصه‌ی داخلی و کمک به دفاع از حقوق کشور و دولت در عرصه بین‌المللی با تکیه بر مشارکت در تصویب قوانین موثر توسط مراجع تقنینی و نقد قوانین موجود در جهت اصلاح آن.

2- ارتباط مستمر و موثر با مراکز تقنینی کشور به خصوص مجلس شورای اسلامی – مجمع تشخیص مصلحت نظام و معاونت‌های حقوقی سازمان‌ها ووزات خانه‌های کشور در جهت ارائه نظرات علمی و حقوقی جامعه وکالت و کانون‌های وکلا به این مراجع در جهت بهبود تصویب قوانین موثر در حفظ حقوق عمومی جامعه با هماهنگی با هیأت مدیره کنون متبوع و ارائه گزارش اقدامات به عمل آمده.

3- ارائه نظرات – نقدها و پیشنهادات جامعه حقوقی وکلا و کانون‌های وکلا به مراکز تقنینی و نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی در زمینه قانون‌گذاری و اصلاح قوانین موجود از طریق هیأت مدیره کانون .

4- رصد و بررسی مداوم لوایح و طرح‌های ارائه شده و یا دردست تصویب در مراجع تقنینی کشور و ارائه نظرات علمی و حقوقی به این مراجع و پیش‌بینی آثار اجرای قوانین در جامعه درجهت بهبود وضعیت قانون‌گذاری در کشور و ارائه گزارش و راهکارهای مرتبط با آنها به هیأت مدیره.

5-پیگیری وضعیت مقررات و قوانین مضوعه درخصوص حرفه وکالت و تهیه راهکارها و پیشنهادات در خصوص نحوه تصویب قوانین مذکور با هدف حفظ شأن و جایگاه و استقلال جامعه وکالت و کانون‌های وکلای دادگستری.

6- ارتباط با صاحب‌نظران، اساتید و اعضاء هیأت‌های علمی و دانشگاه‌های کشور و استفاده از نظرات و بنیه‌ی علمی و عملی آنان به منظورارائه مشاوره به مراجع تقنینی کشور در راستای تصویب قوانین در همه‌ی                               عرصه‌های قانونگذاری.

7- برگزار و نیزشرکت در همایش‌ها وسمینارها و جلسات مرتبط با موضوع کمیسیون از طرف کانون وکلای متبوع.

ماده 3- اعضاء کمیسیون

رئیس و اعضای کمیسیون‌های پارلمانی هرکانون از بین وکلای دادگستری عضو همان کانون توسط هیأت مدیره کانون متبوع خود انتخاب می‌گردند. تعداد اعضاء کمیسیون فرد خواهد بود و در صورت عزل یا انصراف یا استعفاء هر عضو از اعضای کمیسیون با نظر هیأت مدیره کانون جایگزین فرد مذکور منصوب و معرفی خواهدگردید. شرایط عضویت توسط هیأت مدیره کانون وکلا اعلام خواهد شد.

ماده 4- جلسات کمیسیون

کمیسیون پارلمانی در شرایط عادی حداقل 2جلسه در ماه برگزار خواهد کرد جلسات با دعوت رئیس کمیسیون و از طریق دبیرکمیسیون به اعضاء اعلام خواهد شد.

- مصوبات و خلاصه مذاکرات در صورت جلسه کمیسیون کتباً درج  به امضاء اعضاء شرکت خواهید رسید.

- مصوبات جلسات با اکثریت اعضاء تصویب و قابل اجرا خواهد بود.

- خلاصه‌ای از مصوبات هر جلسه کتباً از طریق رئیس کمیسیون به اطلاع هیأت مدیره خواهد رسید.

- جلسات فوق‌العاده کمیسیون به دعوت رئیس و یا درخواست یک سوم از اعضاء کمیسیون قابل برگزاری خواهدبود. رئیس کمیسیون موظف است پس ازکسب درخواست حداقل یک سوم ازاعضاء کمیسیون جلسه کمیسیون را با دعوت قبلی برگزار نماید.

- کمیسیون پارلمانی دارای یک دبیر خواهد بودکه با رأی اعضاء کمیسیون انتخاب خواهدشد و پس از انتخاب با حکم رئیس کانون وکلابه انجام وظایف خودمشغول خواهد شد.

- اداره جلسات کمیسیون به عهده رئیس کمیسیون و در غیاب او بر عهده دبیرکمیسیون خواهد بود.

ماده 5- وظایف رئیس کمیسیون

1- اداره جلسات کمیسیون .

2- دعوت از اعضاء کمیسیون جهت برگزاری جلسات ازطریق اعلام زمان و مکان جلسه توسط دبیرکمیسیون .

3- اعلام خلاصه مصوبات هرجلسه به هیأت مدیره کانون وکلا.

4-حضور در جلسات هیأت مدیره به نمایندگی ازکمیسیون در مواقعی که هیأت مدیره دعوت می‌نماید.

5- تهیه و تنظیم دستور کار جلسات کمیسیون.

6- اعلام استعفا- انصراف درخواست عزل اعضاء کمیسیون به هیأت مدیره وتقاضای معرفی و انتخاب عضو جایگزین.

7- انجام مکاتبات به نمایندگی ازکمیسیون با سایر ارکان کانون و اعضاء هیأت مدیره

تبصره: در غیاب رئیس کمیسیون وظایف او بر عهده دبیرکمیسیون خواهد بود.

ماده 6- وظایف دبیرکمیسیون

1- اعلام زمان و مکان جلسات کمیسیون به اعضاء.

2- تنظیم صورت جلسات کمیسیون.

3- پیگیری و اجرای مصوبات کمیسیون و اعلام گزارش در خصوص وضعیت اجرای مصوبات به اعضاء.

4- ارائه گزارش سالانه عملکردکمیسیون به اعضاء و ارسال گزارش از طریق رئیس کمیسیون به هیأت مدیره کانون.

5- ثبت و ضبط حضور و غیاب اعضاء در جلسات و در فعالیت‌های کمیسیون

آیین‌نامه فوق در 6 ماده و یک تبصره به تصویب هیأت مدیره کانون رسیده است.