صفحه اصلی / اخبار/ دریچه / کانون‌ وکلای جمهوری اوکراین صدای رسای فعالان حرفه وکالت

آشنایی با کانون‌های وکلای جهان

کانون‌ وکلای جمهوری اوکراین صدای رسای فعالان حرفه وکالت


تهیه و تدوین: غلامرضا کیامهر
کانون‌ وکلای جمهوری اوکراین صدای رسای فعالان حرفه وکالت

 

تاریخچه تاسیس

کانون وکلای جمهوری اوکراین مانند بسیاری از دیگر نهادهای مدنی این کشور، یکی از کانون‌های وکلای جوان در جهان است که تاریخچه تاسیس آن به سال‌های بعد از فروپاشی اتحاد شوروی و نظام‌های کمونیستی در اروپا بازمی‌گردد. براین اساس کانون وکلای جمهوری اوکراین با هدف متشکل کردن حقوقدانان وکلای دادگستری این کشور در سال 2002 میلادی تاسیس شد. این کانون از زمان تاسیس تاکنون به صدای رسای فعالان حرفه وکالت در این کشور تبدیل شده است.

کانون وکلای اوکراین به موازات تلاش در راه استقرار حکومت قانون در کشور کمک به افزایش سطح آگاهی‌های حقوقی مردم و گسترش فرهنگ بهره‌گیری از خدمات وکلا در جامعه حرفه وکالت در ارایه خدمات حقوقی به مردم، دفاع از حقوق حقه اعضاء کانون وکلا و تقویت مبانی احترام به موازین حقوق بشر در جامعه تلاش می‌کند.

کانون وکلای نوبنیاد جمهوری اوکراین از نخستین سال تاسیس فعالیت‌های خود را گسترش داده و به موازات آن بر افزایش زمینه‌های این فعالیت‌ها اهتمام ورزیده است به طوری که می‌توان کانون وکلای اوکراین را یکی از پرتحرک‌ترین و توسعه یافته‌ترین نهادهای مدنی در این کشور در دوران پس از فروپاشی کمونیسم و کسب استقلال از شوروی به حساب آورد. استقلال عملی از دولت، شفافیت فعالیت‌ها و عملکردها، عدم مداخله در امور سیاسی، احترام به مبانی و اصول دموکراسی و برابری حقوق اعضاء از مهم‌ترین ویژگی‌های کانون وکلای اوکراین است.

از دیگر ویژگی‌های کانون وکلای اوکراین نقش ابتکار عمل‌های فردی اعضاء در پیشبرد و توسعه کمی و کیفی کانون و متقابلاً  احساس تعهد عمیقی است که اعضاء نسبت به مصالح و منافع کانون از خود نشان می‌دهند. به خاطر همین ویژگی‌ها و ابتکار عمل‌های اعضاء آن است که کانون وکلای جمهوری اوکراین در عمر کوتاه خود توانسته است، به یک نهاد پویا و بسیار فعال و مورد احترام افکار عمومی در جامعه اوکراین تبدیل شده و با گسترش فعالیت‌های خود به بیرون از مرزهای کشور نقش تعیین کننده‌ای در مسایل حقوقی و قضایی اوکراین ایفا کند. در کانون وکلای جمهوری اوکراین افزون بر یک هزار حقوقدان و فعال حرفه وکالت از سراسر کشور عضویت دارند. در بخش دانشجویی کانون وکلای اوکراین بیش از یکصد و پنجاه دانشجوی کارآموز حرفه وکالت که تحصیلات خود را در مراکز عالی آموزشی این کشور به اتمام رسانده‌اند به کارآموزی و آماده‌سازی خود برای ورود به حرفه وکالت اشتغال دارند.

اولویت‌های راهبردی کانون وکلای اوکراین

* برقرار روابط سازنده و موثر با مقامات دولتی با هدف هموار ساختن راه گسترش حرفه وکالت و بهبود مسایل حقوقی در کشور.

*مشارکت فعال در همه عرصه‌های حقوقی و تقویت مبانی خوداتکایی و خودگرانی کانون.

*مشارکت فعال در تنظیم و تدوین قوانین و ارایه پیشنهادهای اصلاحی درخصوص مسایل حقوقی و قضایی به دولت.

*توسعه دفاتر منطقه‌ای کانون در کشور.

*توسعه و تقویت همکاری‌ها با کانون‌های وکلا و انجمن‌ها و موسسات حقوقی جهان و برگزاری جلسات و دیدارهای مشترک با آنها.

*دفاع از حقوق و منافع وکلای عضو کانون.

*نظارت جدی بر عملکرد دولتمردان و مدیران اجرایی دولت.

کانون وکلای اوکراین از سال 2006 به عضویت کانون بین‌المللی وکلا (IB4) درآمد و روابط بسیار سازنده و نزدیکی با شورای کانون‌های وکلا و موسسات حقوقی اروپا و نیز کانون وکلای آمریکا برقرار کرده است، کانون وکلای اوکراین از همه کسانی که مایل به تبادل نظر و تجربیات خود با این کانون در هر نقطه جهان که باشند استقبال می‌کند.

ساختار تشکیلات سازمانی کانون وکلای اوکراین به شرح زیر است

  1. رییس و نایب رییس کانون
  2. هیات مدیره
  3. رییس امور شعب کانون
  4. رییس کمیته‌های تخصصی
  5. هیات امنا
  6. کمیسیون پذیرش عضویت
  7. کمیسیون امور اخلاق حرفه‌ای
  8. مشاوران
  9. اداره روابط بین‌الملل

کوتاه درباره جمهوری اوکراین

اوکراین کشور نسبتاً بزرگی در شرق اروپاست که شهرت دیرینه آن بیشتر به خاطر کلیسای اورتودوکی، مناطق ساحلی دریای سیاه و کوهستان‌های پوشیده از درخت و جنگل آن است. پایتخت اوکراین شهر کیف است که یکی از دیدنی‌های آن گنبد طلایی کلیسای صوفیا مربوط به قرن یازدهم میلادی است. رود دنیبر از خاک اوکراین می‌گذرد. پول ملی اوکراین (UKRANIAN HRYVNIA)، جمعیت آن بالغ بر 50 میلیون نفر و زبان رسمی آن هم زبان اوکراینی است جمهوری اوکراین بعد از فروپاشی کمونیسم و کسب استقلال از شوروی همواره با اقدامات خصمانه‌ای از ناحیه روسیه رو به رو بوده است. روسیه با نفوذی که بر روی روس تبارهای ساکن شرق اوکراین دارد. زمینه یک سلسله درگیری‌های نظامی میان آنها با دولت اوکراین را در چند سال پیش فراهم ساخت که این درگیری‌ها با حمایت روسیه همچنان ادامه دارد و بخشی از خاک نواحی شرقی این کشور به تصرف چریک‌های مسلح طرفدار روسیه درآمده است. همچنین روسیه در سال 2014م با استفاده از نیروی نظامی شبه جزیره کریمه در دریای سیاه را به این بهانه که اکثریت جمعیت آن را روس تبارها تشکیل می‌دهند به تصرف درآورد و آن را ضمیمه خاک خود کرد.

جمهوری اوکراین دارای مرز مشترک با روسیه و لهستان در دریای سیاه و مرزهای مشترک با بلاروس، رومانی، مولداوی و مجارستان و جمهوری اسلواکی است. این کشور از یک موقعیت ژئوپولتیک و استرتژیک در اروپای شرقی برخوردار بوده و پل ارتباطی میان اروپا با آسیا محسوب می‌شود، مساحت کشور اوکراین حدود ششصد و چهارکیلومتر مربع با احتساب مساحت شبه جزیره کریمه است که فعلاً چند سالی است از مالکیت این کشور خارج و به اشغال نظامی روسیه درآمده است. بنابر آمارهایی سازمان ملل حدود 70 درصد جمعیت اوکراین در شهرهای این کشور زندگی می‌‌کنند. همچنین حدود 77 درصد جمعیت این کشور دارای ملیت اوکراینی و حدود 17 درصد روس‌تبار هستند بخش کوچکی از جمعیت این کشور را هم تاتارها، رومانیائی‌ها، بلغارها، مجارها و یک جمعیت بسیار کوچک یهودی تشکیل شده است.

 

0 نظر برای “ کانون‌ وکلای جمهوری اوکراین صدای رسای فعالان حرفه وکالت

منتظر نظرات شما هستیم

نگران نباشید، ایمیل شما منتشر نمیشود.