صفحه اصلی / اخبار/ دریچه / مشاهیر وکلا و قضات جهان

مشاهیر وکلا و قضات جهان


جان جی GOHN GAY وکیل ، قاضی و دیپلمات اهل آمریکا ، از بنیانگذاران استقلال امریکا در دسامبر سال 1745 در شهر نیویورک چشم به جهان گشود و در ماه مه سال 1829 در سن 84 سالگی چشم از جهان فرو بست . این حقوقدان آمریکایی تحصیلات حقوق خود را در دانشگاه کلمبیای نیویورک که یکی از بزرگترین و مهم ترین دانشگاه های آمریکا ست به پایان رساند .

1- جان جی GOHN GAY وکیل ، قاضی و دیپلمات اهل آمریکا ، از بنیانگذاران استقلال امریکا

جان جی در دسامبر سال 1745 در شهر نیویورک چشم به جهان گشود و در ماه مه سال 1829 در سن 84 سالگی چشم از جهان  فرو بست . این حقوقدان آمریکایی تحصیلات حقوق خود را در دانشگاه کلمبیای نیویورک که یکی از بزرگترین و مهم ترین دانشگاه های آمریکا ست به پایان رساند . جان جی یکی از بنیان گذاران ایالت متحده آمریکا و اولین رییس دادگاه عالی این کشور تازه به استقلال رسیده بود . در جریان مبارزات استقلال طلبانه مردم آمریکا و مذاکراتی که در این ارتباط با قدرت استعماری بریتانیا صورت می گرفت ، جان جی  در مقام یک دیپلمات برجسته نیز نقش بسیار مهمی  ایفا کرد . بعد از کسب استقلال آمریکا از انگلیس ، قاضی جان جی در مقام ریاست دیوان عالی آمریکا خدمات زیادی به توسعه نظام قضایی این کشور انجام داد. جان جی فرزند یک خانواده بسیار ثروتمند نیویورکی بود و دوران تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را زیر نظر چند معلم خصوصی در چهار دیواری منزل پدری انجام داد. سپس به عنوان یک دانش آموز با هوش و ممتاز برای تحصیلات حقوق وارد دانشگاه کلمبیا شد و زیر نظر یک استاد برجسته حقوق به نام بنیامین کیسام به تحصیلات دانشگاهی خود ادامه داد. او در دوران بعد از کسب استقلال آمریکا به یکی از مهره های قدرتمند این کشور که در عین حال نقشی محوری در سیاستگذاریهای این کشور ایفا می کرد  تبدیل شد . جان جی زمانی که کشورش از یوغ استعمار انگلیس آزاد شد یک بار گفته بود دیگر هیچ قدرتی بر روی کره زمین وجود ندارد که بدون رضایت خود ما بتواند به ثروتها و دارایی ما دست اندازی کند . جان جی که فردی بسیار بلند پرواز بود تنها به فعالیت در نظام قضایی آمریکا بسنده نکرد بلکه با کسب فنون و رموز هنر دیپلماسی پا به عرصه سیاست نیز گذاشت و به عضویت اولین کنگره قاره ای آمریکا نیز که کارش رقم زدن سرنوشت آینده این کشور پهناور بود ، درآمد. جان جی در آغاز مبارزات استقلال طلبان آمریکا که خواستار جدایی این کشور از قدرت استعماری بریتانیا بودند ، با تردید به این مبارزات نگاه می کرد ، اما زمانی که به اصالت مبارزات استقلال طلبانه پی برد ، خود نیز به آن پیوست و به یکی از چهره های تاثیر گذار در کسب استقلال آمریکا تبدیل شد و سرانجام به عنوان یکی از اعضاء ارشد هیات نمایندگی استقلال طلبان آمریکا در مذاکرات پاریس که سرانجام به تسلیم انگلیسی ها در به رسمیت شناختن استقلال آمریکا منجر شد ، پیوست و مدتی نیز در مقام وزیر خارجه کشور نو استقلال آمریکا به طراحی سیاست خارجی این کشور پرداخت . یکی از نکات بسیار جالب در زندگی جان جی تغییرات فاحشی بود که در باورهای وی نسبت به موضوع برده داری روی داد. او در شروع فعالیتهای سیاسی و اجتماعی از طرفداران برده داری بود و در خانه خود او چند برده سیاه پوست خدمت می کردند ، اما در یک تحول غیر منتظره روحی و اعتقادی ، جان جی به یکی از مبارزان سر سخت علیه برده داری تبدیل شد و توانست نقش مهمی در لغو نظام برده داری در آمریکا ایفا کند و با این اقدامات درخشان نام خود را در فهرست مشاهیر حقوقدان و قضات آمریکا و جهان به ثبت رساند .

2- ماهیندا راجا پاکسا ( MAHINDA RAGAPAKSA) حقوقدان اهل کشور سریلانکا ، حقوقدان ، سیاستمدار که به کاخ ریاست جمهوری کشورش راه یافت .  ماهیندا راجا پاکسا از چهره های حقوقدان برجسته سریلانکایی است که در عرصه سیاست نیز فعالیت گسترده ای داشت تا جایی که در نتیجه از مبازرات سیاسی به ریاست جمهوری این کشور آسیایی انتخاب شد . راجا پاکسا در نوامبر سال 1945 در شهر ویراکاپتای سریلانکا چشم به جهان گشود و در دانشگاه ریچوند و همچنین دانشگاه نالاندای کلمبو پایتخت این کشور به تحصیلات حقوق پرداخت . او از جمله حقوقدانان برجسته سریلانکایی است  که شیفته فعالیتهای سیاسی نیز بود . او در سال 2005 برای اولین بار در انتخابات ریاست جمهوری کشورش به پیروزی رسید و در سال 2010 با پیروزی مجدد در انتخابات ریاست جمهوری برای یک دوره پنج ساله دیگر در مقام ریاست جمهوری زمام امور سریلانکا را به دست گرفت که تا ژانویه به سال 2015 این سمت را عهده دار بود . راجا پاکسا به عنوان یک وکیل و حقوقدان حرفه ای ، کارسیاسی خود را از چند دهه پیش با راه یافتن به پارلمان این کشور آغاز کرد و پس از آن مدت چند سال نیز در سمت وزیر کار و وزیر شیلات در دولت سریلانکا به خدمت پرداخت . راجاپاکسا که در عین حال به عنوان یک حقوقدان مدافع حقوق بشر در کشور شهرت و محبوبیت زیادی کسب کرده بود و اعتقاد زیادی به برابری حقوق اقلیت های قومی در این کشور داشت ، در سال 2004 به سمت تحت وزیر سریلانکا منصوب شد و یک سال بعد به پشتوانه کسب همان محبوبیت ها  توانست در انتخابات ریاست جمهوری کشورش به پیروزی برسد و به کاخ ریاست جمهوری سریلانکا راه یابد . او در زمانی مسوولیت بالاترین مقام اجرایی کشورش را در دست گرفت که سریلانکا در اوج نبرد با گروه شبه نظامی و جدایی طلب موسوم به ببرهای تامیل قرار دانست ولی راجا پاکسا توانست با شیوه رهبری خاص خود به مقابله با این بحران که سریلانکا را درآستانه تجزیه قرار داده بود پرداخته ، با شکست ببرهای تامیل آرامش را به کشورش بازگرداند .

حقوقدان برجسته تجربی

3- بنیامین ناتان کاردوزو ( BENGAMIN NATHAN CARDOZO) حقوقدان قرن نوزدهم متولد سال 1870 که در سال 1938 در سن شصت و هشت سالگی در گذشت : شهرزادگاه  او نیویورک بود و در همان شهر نیز دیده از جهان فرو بست . بنیامین کاردوزو به عنوان یک داور و حکم بسیار برجسته در جامعه حقوقی آمریکا شهرت داشت . او در دوران حیاتش خدمات ارزشمندی در راه توسعه مقوله درک  عرفی در امور قضایی انجام داد. کاردوزو کیش یهودی داشت و بی آن که در رشته حقوق تحصیل کرده باشد ، دومین شهروند یهودی آمریکا بود که به سمت قاضی دیوانعالی آمریکا منصوب شد . او در جوانی مدتی در دانشکده حقوق به تحصیل پرداخت ولی نتوانست به تحصیل در این رشته ادامه دهد و به همین سبب اقدام به ترک تحصیل کرد و در موسسه حقوقی پدرش به کارپرداخت و بعد از چندسال به یک حقوقدان برجسته تجربی تبدیل شد و به پشتوانه همان دانش تجربی به عضویت کانون وکلای  نیویورک درآمد و توانست شهرت زیادی به عنوان یک وکیل و حقوقدان کسب کند . و از جایگاه برجسته ای در محاکم قضایی نیویورک برخوردار شود. بنیامین کاردوز و در سال 1913 به عنوان یک حقوقدان و قاضی تحول طلب به عضویت دیوانعالی نیویورک درآمد و سپس به دادگاه عالی استیناف این شهر راه یافت . او تا سال 1932 در این سمت باقی ماند . کاردوزو در طول مدت خدمات قضایی خود پایه گذار بسیاری از اصول و موازین در نظام قضایی آمریکا بود که همچنان مورد مراجعه و استناد قضات در دادگاه های این کشور است . او با وجود کسب آن همه شهرت و محبوبیت تا آخر عمر مردی گریزان از جنجال و هیاهو و خود نمایی باقی ماند و هرگز تن به ازدواج و تشکیل خانواده نداد. کتابها و مقالات این حقوقدان و قاضی تجربی منشاء تحولات قابل ملاحظه ای در نظام قضایی و جامعه حقوقدانان و وکلای آمریکایی بوده است .

2- ماکسیمیلین روبیسپیر (M AXIMILLIEN DE ROBESPIERRE)

یکی از حقوقدانان و قضات بسیار معروف در دوران انقلاب کبیر فرانسه که با تندرویهای خود چهره ای بسیار خشن و خونریز به انقلاب فرانسویان بخشید و لولی شانزدهم ، همسر او ملکه آنتوانست و بسیاری از بلند پایگان دربار او را به اعدام با تیغه گیوتین محکوم کرد. روبسپیر متولد ماه مه 1785 در منطقه اراس فرانسه بود و در همان اوان جوانی یعنی در جولای سال 1794 در سن سی و هشت سالگی بعد از آن که دیگر رهبران انقلاب کبیر از تندریها و خودکامگی های او به ستوه آمدند ، دستگیر و سرونشت زندگیش همچون محکومان دادگاه هایش در سال 1794 به تیغه گیوتین سپرده شد . رووبسپیر به عنوان یک حقوقدان که پا به عرصه سیاست گذاشته بود ، نقش برجسته ای در رهبری انقلاب کبیر فرانسه که به واژگونی رژیم سلطنتی و برپایی نخستین جمهوری در فرانسه انجامید، بر عهده داشت . او در اوان جوانی به شدت تحت تاثیر افکار فیلسوف بزرگ ژان ژاک رسو قرار داشت و از مخالفان سرسخت مجازات اعدام و از پیروان جدی ارزشهای اخلاقی بود. اما از هنگامی که وارد عرصه سیاست شد و رهبری کمیته ژاکوب ن های انقلابی را به دست گرفت ، از خودفردی بسیار خشن و بی ترحم که جز به اعدام و کشتن افراد بازدن اتهام ضد انقلاب به آنها رضایت نمی داد تبدیل شد. او از مخالفان سرسخت نظام سلطنتی فرانسه بود و در سال 1792 نقشی اساسی در برکناری لویی شانزدهم از سلطنت ، دستگیری و اعدام او و همسرش ایفا کرد . و مدت چند سالی به صدور حکم دستگیری و اعدام مقامات و دولتمردان رژیم سابق فرانسه ادامه داد و این در حالی بود که دیگر رهبران انقلاب فرانسه او را به تندروی و اعمالی خشونت بیش از حد متهم می کردند و سرانجام چون اقدامات روبسپیر را به زیان انقلاب تشخیص دادند او را دستگیر و حکم اعدام با گیوتین را درباره او به اجرا گذاشتند . روبیسپیر فردی تیز هوش و نابغه بود و به خاطر همین بلوغ ذاتی از سنین نوجوانی و دوران تحصیلات دبیرستانی در سال 1769 به توصیه اسقف شهرآراس در مدرسه حقوق آن شهر به ادامه تحصیل پرداخت و در سن 23 سالگی به جرگه حقوقدانان فرانسوی پیوست . او در سال 1783 با وجود آن که خود را به شدت مخالف حکم اعدام نشان می داد اما حاضر شد در دادگاه جنایی شهرآراس به خدمت مشغول شود که به دلیل مخالفانش با صدور و اجرای احکام اعدام سرانجام مجبور به استعفا از سمت خود در این دادگاه شد . اما در جریان مبارزات انقلابی مردم فرانسه و بعد از به پیروزی رسیدن انقلاب از خود چهره ای متفاوت که اشتهای سیری ناپذیری برای صدور احکام اعدام داشت .

 

 

 

 

0 نظر برای “ مشاهیر وکلا و قضات جهان

منتظر نظرات شما هستیم

نگران نباشید، ایمیل شما منتشر نمیشود.