صفحه اصلی / اخبار/ حقوق و قضا / ما عمیق‌تر از غرب به حقوق شهروندی معتقدیم

پورمحمدی:

ما عمیق‌تر از غرب به حقوق شهروندی معتقدیم


وزیر دادگستری گفت: بحث حقوق شهروندی و حقوق بشر مبنای نظام اسلامی ماست. به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی در همایش حقوق شهروندی و گفتمان انقلاب اسلامی، اظهار کرد: شعار انقلاب ما جاءالحق بود. انقلاب اسلامی آزادی و استقلال را فریاد کشید، اما گفتمان در اینها خلاصه نمی شود، گفتمان انقلاب اسلامی بر محور حق مداری است. انقلاب اسلامی به عدالت پایبند است و برای تحقق آن تلاش می‌کند و گفتمان انقلاب اسلامی حق‌مداری است.

ما عمیق‌تر از غرب به حقوق شهروندی معتقدیم

وزیر دادگستری گفت: بحث حقوق شهروندی و حقوق بشر مبنای نظام اسلامی ماست.به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی در همایش حقوق شهروندی و گفتمان انقلاب اسلامی، اظهار کرد: شعار انقلاب ما جاءالحق بود. انقلاب اسلامی آزادی و استقلال را فریاد کشید، اما گفتمان در اینها خلاصه نمی شود، گفتمان انقلاب اسلامی بر محور حق مداری است. انقلاب اسلامی به عدالت پایبند است و برای تحقق آن تلاش می‌کند و گفتمان انقلاب اسلامی حق‌مداری است.

وی افزود: تفاوت مبنایی بین انقلاب اسلامی در فلسفه تبیین حق است و اختلاف نظری که ما در باب حقوق بشر و حقوق شهروندی داریم در این نقطه متمرکز است که تعریف ما از حق چیست؟ در قرآن کریم نزدیک به 300 بار واژه حق به کار رفته است و بیش از 18 هزار بار واژه حق در روایات به کار رفته است و رساله حقوق امام سجاد (ع) بیش از 50 مورد مصداق حق را بیان کرده است؛ بنابراین واژه حق پرکاربردترین واژه در ادبیات دینی ما است.

وزیر دادگستری تصریح کرد: گفتمان انقلاب اسلامی نه تنها حق را در مدار خود قرار داده، بلکه حق اصیل و جاودانه‌ای را در نظر دارد و عدالتی که گفتمان انقلاب اسلامی بر آن قرار دارد بر اساس حق لایتغیر و حاکم بر هستی است.

وی ادامه داد: امام خمینی (ره) فرمودند که میزان رأی ملت است این در حالی است که در یک دوره طولانی مردم پای صندوق های رأی نرفته بودند، اما در 22 بهمن امام (ره) می‌گوید به پای صندوق رأی بروید و در اواخر سال 58 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران شکل می‌گیرد که در آن از اصل 19 تا 42 و در ذیل حقوق ملت تصریح شده که حق دادخواهی، ممنوعیت هتک حرمت، اصل برائت و ... را در بر می گیرد.

وزیر دادگستری گفت: مهمترین موضوع حقوق شهروندی حق‌الناس است و در ادبیات دینی نیز خدا از حق الناس نمی گذرد و این واژه دینی است. جایگاه حقوق شهروندی در جامعه بسیار بالاست و حق شغل و مسکن نیز جزو حق الناس هستند و از طرفی مقام معظم رهبری حق الناس را در موضوع انتخابات به کار بردند؛ بنابراین اساس نظام ما بر حق الناس استوار است و اساس حق شهروندی نیز بر این حق استوار است.

وی افزود: ما عمیق‌تر از غرب به حقوق شهروندی معتقدیم؛ چرا که اگر دیگران حقوق بشر را در عمر بشر می‌دانند ما آن را تا فراسوی بی نهایت می دانیم و باید حقوق شهروندی را اجرایی کنیم و به آن ملتزم باشیم و آثار این همایش ها و نشست ها باید به اجرای حقوق کمک کند.

پورمحمدی تصریح کرد: در سال نزدیک به یک میلیون جوان فارغ التحصیل در دانشگاه داریم. باید به این موارد توجه کرد. کاری کنیم جوان ما در زمان نیاز به تشکیل خانواده امکان این کار را داشته باشد. شوک روانی به جامعه وارد نکنیم. دروغ و تهمت نزنیم و به خاطر منافع موهوم خود دعواهای ماجراجویانه و تخریب‌کننده نکنیم.

وی گفت: حقوق شهروندی وسیع و گسترده است و من انسان بد بینی نیستم و دستاوردهای‌مان را کم نمی‌بینم، اما باید بپذیریم که عیب و ضعف داریم و باید به دنبال رفع آن برویم. نسخه کاربردی احترام به حقوق شهروندی یک مبدأ آغاز جدی و تأثیر گذار دارد و آن احترام به قانون و اجرای آن دارد.

پورمحمدی با اشاره به اینکه موضوع انتخابات، حقوق شهروندی و مشارکت در حق تعیین سرنوشت است، گفت: انتخابات جمهوری اسلامی نشان می دهد که مردم مشارکت فعال داشته اند و باید حتی به انتخاب های اشتباه مردم هم احترام گذاشت زیرا اصل آن انتخاب است.

0 نظر برای “ ما عمیق‌تر از غرب به حقوق شهروندی معتقدیم

منتظر نظرات شما هستیم

نگران نباشید، ایمیل شما منتشر نمیشود.