صفحه اصلی / اخبار/ چارسو / ضرورت احراز هویت الکترونیکی در آزمون ورودی وکالت

ضرورت احراز هویت الکترونیکی در آزمون ورودی وکالت


حسین عسکری‌راد وکیل دادگستری

در هر دوره از آزمون ورودی کانون‌های وکلای دادگستری، تعدادی گرچه اندک مواجه با تشکیک شناسایی امضا و اثرانگشت یا عکس پرسنلی می‌گردند که غالباً با روش‌های اداری رفع مشکل می‌شوند اما شائبه حضور فردی به جای فرد دیگر همچنان در ذهن باقی می‌ماند.

استفاده از تکنولوژی نیز به این شائبه دامن زده است، عکس‌های ترکیبی تخدیش آثار انگشتان و جابجایی اثر انگشت جوهری روش‌هائی است که برخی به کار می‌گیرند. حتی اگر یک نفر هم بتواند با این شگردها از مرز قبولی بگذرد حق‌الناس بزرگی است. تکنولوژی اثر انگشت الکترونیکی کار را آسان کرده است این تکنولوژی امروز در دفاتر اسناد رسمی و بسیاری مراجع مهم دیگر از جمله در کانون وکلای دادگستری مرکز، به کار گرفته شده و ضریب اشتباه را به حداقل ممکن رسانده است.

آیا نمی‌شود همین سیستم را برای آزمون ورودی کانون‌های وکلا به کار بست؟

پژوهش میدانی نشان می‌دهد امکان عملی این کار وجود دارد. با تامین سخت‌افزار و تعریف نرم‌افزار و هماهنگی با سازمان سنجش و البته تخصیص بودجه که به هزینه ثبت نام افزوده می‌گردد، این پروژه به نحو مطلوب قابل اجراست و برای اجرای آن ضرورت دارد داوطلبان بعد از ثبت نام، به محل تعیین شده مراجعه، اثرانگشت و تصویر منتسب به آنرا در نرم افزار مربوطه ثبت نمایند و در روز آزمون با نصب دستگاه‌های اثرانگشت، همزمان با ورود به سالن آزمون، هویت داوطلبان احراز از حضور واقعی آنان اطمینان حاصل نمود.

سرعت کارکرد این دستگاه‌ها در حدی بالاست که متخصصین به ازای هر ثانیه معتقدند یک نفر احراز هویت می‌شود اگر در هر حوزه ده دستگاه اماده شود و برای احراز هویت، به جای هر ثانیه یک نفر، با اغماض هر 5 ثانیه یک نفر در نظر بگیریم برای یک ساعت امکان احراز هویت الکترونیکی 7200 نفر وجود دارد.

   7200 = 60 × 120 = 10 × 12 = 5 ÷ 60

بنابراین یک حوزه آزمون با 7200 نفر شرکت کننده در مدت یکساعت با ده دستگاه امکان احراز هویت دارند که البته می‌توان با شناسائی قبلی تعداد داوطلبان در هر حوزه نسبت به کاهش و افزایش تعداد دستگاه‌ها اقدام نمود.

طبیعی است در صورت وجود نقص خلقتی در آثار انگشتان یک فرد در هر حوزه یک نفر می‌تواند احراز هویت چشمی نموده و رفع مشکل بشود بعلاوه آثار بازدارندگی طرح به قدری بالاست که اشخاص به صرف برقراری سیستم الکترونیکی، ریسک تبعات تخلف را نمی‌پذیرد. این راهی است که دیر یا زود باید توسط سازمان سنجش، پیموده شود و البته تا آن زمان چه بهتر که کانون‌های وکلا خود پیشگام  تامین سلامت آزمون ورودی شوند.

 

                                                                                              

0 نظر برای “ ضرورت احراز هویت الکترونیکی در آزمون ورودی وکالت

منتظر نظرات شما هستیم

نگران نباشید، ایمیل شما منتشر نمیشود.