صفحه اصلی / اخبار/ ایران زمین / سومین جلسه هم اندیشی توسعه کانون های و کلا برگزار شد

سومین جلسه هم اندیشی توسعه کانون های و کلا برگزار شد


سومین جلسه هم اندیشی توسعه کانون های و کلا برگزار شد

پس از طرح لایحه جامعه وکالت،چالش های زیادی برای وکلای اهل اندیشه و قلم چه از لحاظ علمی و چه از لحاظ صنفی ایجاد گردیده و همایشها و سخنرانی ها ومقالات زیادی در اینخصوص برگزار و نگاشته شد که یکی از موضوعاتی که مطرح گردید تاثیر لایحه جامع وکالت بر توسعه ملی بوده است که همایشی در آن زمان با حضور اساتید و وکلای کشور در کانون وکلای دادگستری البرز با ایده سرکارخانم دکتر داودی ریاست وقت کانون وکلای البرز برگزار گردید ، بنظر حقیر از همان زمان بود که جرقه توسعه نهادهای وکالت در ذهن ایشان زده شد و مدتهاست که با مطرح نمودن این ایده ، فعالیتهای خویش را در این خصوص از جمله سخنرانی ها و قلم زدن در این خصوص آغاز نمودند و در راستای همین فعالیتها عصر روز پنجم مرداد 95 ، سومین جلسه هم اندیشی توسعه و اولین جلسه عمومیِ آن با موضوع « توسعه کانون های وکلا و اتحادیه » با حضور جمعی از وکلای دادگستری البرز و مرکز در کرج به میزبانی سرکارخانم دکتر داودی برگزار گردید که سه تن از وکلای آنکارا و استانبول نیز میهمان این جمع بودند .

 

 

علی اسداله پور کریمی

 

در ابتدای جلسه سرکارخانم دکتر داودی ضمن خوش آمدگویی به میهمانان بویژه میهمانان خارجی ، خرسندی خود را از شروع سلسله مباحث علمی مربوط به توسعه کانونهای وکلاء اعلام داشته و در تبیین ایده توسعه در نهاد وکالت بیان داشتند:  بحثی که ما داریم مربوط به تحول و توسعه رفاهی و اقتصادی کانون هاست و می توانیم از مدل سایر کشورها مانند  ترکیه و  یا دیگر کشورهای پیشرفته در امر وکالت الگو برداری کنیم و حضور میهمانان کشور ترکیه فرصت مغتنمی است که بتوانیم درباره تجربیات آنها در زمینه پیشرفت کانون های وکلا و اتحادیه  به گفتگو بنشینیم .

پس از تشریح ایده توسعه و هدف از تشکیل این جلسات توسط خانم دکتر داودی ، میهمانان ترک به بیان اقدامات اقتصادی کانونها و اتحادیه وکلای کشورترکیه  و امکانات رفاهی موجود برای وکلا نمودند از جمله اینکه همه وکلا  و بستگان درجه یک آنان ، تحت پوشش بیمه درمانی کامل هستند و کانونها و اتحادیه از لحاظ مالی بسیار قدرتمند هستند و یا اینکه اگر وکیلی در اثر بیماری می بایست در منزل استراحت نماید علاوه بر پرداخت کلیه هزینه های درمان ، اتحادیه روزانه مبلغی را  برای تامین معاش وی پرداخت می نماید و یا در صورت فوت وکیل ، اتحادیه متکفّل مخارج فرزندان وی تا زمان ازدواج یا پایان تحصیلات خواهد بود . مهمتر از همه اینکه وقتی کارآموزی  به دریافت پروانه وکالت نائل می شود ، اتحادیه تا یکسال هزینه اجاره دفتر وی را می پردازد و اینکه وکیل در کجای شهر دفتر اجاره کند ، فرقی ندارد .

 در خصوص مسایل اقتصادی ، کانونها و اتحادیه اقدام به سرمایه گذاری نموده اند مانند دایر کردن مراکز رفاهی و یا تفریحی که استفاده از آن برای وکلا رایگان است و در صورت استفاده دیگران منبع درآمدی برای کانون یا اتحادیه  است و این فعالیتها و دیگر فعالیتهای مشابه از کانون ها ، نهادی قدرتمند ساخته که می تواند در عرصه های اجتماعی و کشوری عرض اندام نموده و حرفی برای گفتن داشته باشد.

اما قیاس بین کانونهای وکلا واتحادیه در ایران و سایر کانونهای توسعه یافته دنیا کار ساده ای نیست .  کانونهای وکلای ما امکان و توان سرمایه گذاری ندارند و صندوق حمایت نیز که در واقع همه دارایی وکلا در آنجا انباشته شده است تاکنون با اتکا به این تفسیر که صندوق مجاز به سرمایه گذاری نیست ، از هرگونه فعالیت سودآور اقتصادی پرهیز کرده است . وکلا و خانواده های ایشان هیچ تامینی در برابر هجوم بیماری و مصائب دیگر ندارند . وکلای جوان برای امرار معاش و تامین مقدمات اولیه کار و اشتغال با سختی مواجه اند  و هیچ حمایتی نمی شوند و همه و همه متاسفانه می توان گفت از نشانه های بارز عقب ماندگی و توسعه نیافتگی اقتصادی و رفاهی نهاد وکالت است .

در ادامه جلسه همکاران حاضر نظرات خود در خصوص مقوله توسعه و چالش ها و راهکارهای آن بیان داشتند و نهایتا" مقرر شد :

1. جلسات  بصورت مستمر و علمی و با حضور وکلای علاقمند تداوم داشته باشد .

 

2. درباره مفهوم و مدلهای توسعه در ارتباط با کانونها و اتحادیه های توسعه یافته وکلا مطالعه تطبیقی و تحقیق بیشتری صورت گیرد.

 

3. همکاران در جهت گسترش و انتشارِ مفهوم وایده توسعه و ایجاد گفتمان و ادبیات توسعه تلاش نمایند .

 

جلسه در ساعت 20 پس از پذیرایی و گپ و گفت دوستانه خاتمه یافت .

0 نظر برای “ سومین جلسه هم اندیشی توسعه کانون های و کلا برگزار شد

منتظر نظرات شما هستیم

نگران نباشید، ایمیل شما منتشر نمیشود.