صفحه اصلی / اخبار/ ویژه جشن استقلال کانون وکلای ایران زمین / رسالت حقوقبانان فرمانرواریی فرمان روها

مراسم گرامیداشت سالروز استقلال کانون وکلای دادگستری گیلان

رسالت حقوقبانان فرمانرواریی فرمان روها


رسالت حقوقبانان فرمانرواریی فرمان روها

مراسم گرامیداشت شصت و چهارمین سالروز استقلال کانون وکلای دادگستری، در تالار گلستان رشت با حضور میهمان ویژه جناب آقای دکتر محمد علی دادخواه برگزار شد .

در ابتدای مراسم جناب آقای بهمن حیدری‌نژاد ضمن خوش آمد گویی به حضار و تبریک روز وکیل سخنانی را ایراد نمودند؛ ریاست محترم کانون گیلان افزودند تعداد وکلای کانون در حال حاضر 573 نفر هستند  کارآموزان کانون گیلان 165 نفر هستند. تعداد وکلایی که در شهر رشت مشغول فعالیت هستند 194 نفر است تعداد  وکلایی که در سال 95 از کانون های دیگر به کانون ما منتقل شدند جمعاً 17 نفر هستند. در سال 95، کانون گیلان چهارصد و پنجاه فقره پرونده وکیل تسخیری به محاکم معرفی شده است و واقعاً  جا داره که از همه ی همکاران که مجانی وقتشان را در این راه میزارن صمیمانه تشکر و سپاسگزاری کنیم. تعداد پرونده هایی که ما به صورت معاضدتی به همکاران دادیم، 35 فقره هستش ولی ارجاعی ما یعنی مراجعین ما در قسمت معاضدت در طول سال حدود 400 نفر هستند  که در اینجا  جا داره از آقای اعزازی صمیمانه سپاسگزاری کنم  نمی شود حتی یک روز ایشان تو کانون برای معاضدت  حاضر نباشد.

در ادامه جناب آقای دکتر محمد علی دادخواه بعنوان میهمان و سخنران ویژه مراسم سخنانی را ایراد نمودند : دكتر محمد علي دادخواه ضمن تبريك روز استقلال كانون وكلا، در تكريم اين روز بيان داشتند كه وكلا داراي رسالت بزرگي هستند از همين رو حقوقبان خوانده مي شوند. وقتي يك حقوقبان برمبناي قانون و حق نظر ميدهد قاضي نيز ناگزير است بر مبناي قانون و حق نظر دهد. بزرگترين رسالت اين است كه وكلا، فرمانرواي فرمانرواها هستند به شرطي كه از ياد نبريم ملاك قانون است. ما اگر به اين  موقعيت ارجمندي كه در ساحت اجتماعي قانون براي ما پيش بيني شده بنگريم و دفاع كنيم و در پايداري و پاسداري آن بايستيم حتما پيروز مي شويم.

ايشان در ادامه ضمن معرفي چندين كتاب از جمله " مديريت كوروش"، " نارنجي" بيان داشتند وجود جنگ و جدال و داعش و طالبان و... همگي ناشي از اين است كه نگرش ويژه به انسان و برخورداري وي از حقوق ناديده گرفته شده است حتي در كشورهاي ديگري كه معترض وجود دارد معترض حق انسان است و كسي كه بايد از اين دوگانگي، از اين نگرش دوست و دشمن دفاع كند "وكيل دادگستري" است.

اما وكيل دادگستري هنگامي كه به ميدان مي رود نبايد از پشت مورد حمله قرار گيرد. وكيل دادگستري نياز به آن دارد كه دادگاه خودش به وسيله همكاران خودش تدوين و تنظيم و رسمي شود. چه كساني بهتر از منتخبان شماست كه سالهاي متمادي رنج و سختي و چگونگي كار را در كوله بار خود حمل كردند تا به شما رسيدگي كنند. پس " استقلال" لازمه آن را دارد كه رسيدگي به كار وكيل به وسيله همكاران منتخب ما انجام شود. اين قابل پذيرش نيست كه شخصي از خارج در كار من كه نه چگونگي آغاز، نه نظارت بر فرجام و نه ديدار سختي هاي آن را دارد بخواهد وارد شود. اين به داوري درست نمي انجامد. به همين علت استقلال وكيل، نخستين پايه آن بر مبناي چگونگي رفتار وكيل است كه بتواند در مرجعي كه مورد بازخواست و چرايي كارش قرار ميگيرد به وسيله وكلاي دادگستري بحث شود. به علت اينكه حتي اگر شما اين تصور را داشته باشيد كه مي توانند به مراجع ديگري مراجعه كنند اين نكته است كه در همان آغاز شكايتي كه بي سبب طرح شده، متوقف ميشود و خداوندان زور و قدرت نمي توانند با ترفند وكيل را از كاري كه قانون، مسئوليت و هدف او بر عهده اش قرار داده، مانع شود.

نوروز همواره چراغ تاباني بوده كه از شادي، مهر و دوستي گرفته شده است. نگرش خلفا، حكما، حقوقدانان بر اين قول متفقند كه جامعه اي پيشرفت ميكند كه شاد باشد. اولين سين سفره هفت سين، سنجد است كه نماد سنجيدگي است دومين سين، سيب است كه نماد سلامتي است چون عقل سالم در بدن سالم. سومين سين، سبزه است نخستين بازي كه سبزه را در فرهنگ ايراني بر خوان نوروزي نهادند در زمان كيومرث بود. ايشان به سخن زرتشت اشاره نمودند كه بيان داشته كه هيچ سخني براي شما ندارم جز اينكه به سان درخت باشيد. اين منظور من نيست كه انسان مثل درخت گوشت و پوست و استخوان دارد يا كودكي و جواني و پيري دارد يا به هنگامي كه درخت را ميكارند نهال ميگويند و به فرزند انسان نيز نونهال ميگويند. پرسيده مي‌شود ما از درخت چه بياموزيم. مي‌گويند ايثار و از خودگذشتگي از درخت آموز كه سايه از سر هيزم شكن برنميدارد

0 نظر برای “ رسالت حقوقبانان فرمانرواریی فرمان روها

منتظر نظرات شما هستیم

نگران نباشید، ایمیل شما منتشر نمیشود.