صفحه اصلی / اخبار/ ایران زمین / خانه ای برای وکلا

خانه ای برای وکلا


جدی بگیرید آب و کتاب را؛ یکی از پرمصرفی و دیگری ازکم مصرفی
خانه ای برای وکلا

یکی از شاخصه ¬های ارزیابی رشد، توسعه و پیشرفت فرهنگی هر کشوری در عصر حاضر میزان مطالعه و کتابخوانی مردم آن مرز و بوم است. اعداد و ارقامی که هر سال مسئولان از میزان مطالعه در کشور ارائه می کنند هر چند با هم متفاوت است اما در همه این آمار یک محور مشترک وجود دارد و آن هم پایین بودن سرانه مطالعه در ایران است . متاسفانه این معضل فرهنگی دلایل متعدد دارد. از گران بودن قیمت کتاب گرفته تا فراهم نبودن امکانات مناسب برای مطالعه و... کتاب فروشی در سطح کشورمان کم نیست؛ اما در مشهد از نیمه مرداد ماه برای اولین بار و آن هم برای وکلا مجموعه فاخر «خانه کتاب وکیل» راه اندازی شد. مجموعه «خانه کتاب وکیل» فقط یک کتاب فروشی تخصصی در زمینه حقوق نیست. این جا کتاب خانه ای در دل خود دارد که با وجود کتاب های حقوقی پایه و سایر کتب حقوقی، نیاز بسیاری از حقوق خوانان و حقوق دانان را برطرف می کند. همچنین اینجا خانه وکیلان مشهد است. آن ها در این محل رفت و آمد می کنند و در کنار فضای مناسبی که در این مجموعه برای اقامت و استراحت وکلا فراهم شده، شهروندان از مشاوره حقوقی رایگان بهره مند می شوند. به امید دیدار شما در خانه کتاب وکیل

  1. لطفاً خودتان را معرفی بفرمایید.

سيد حسن مدرس متولد هفتم اسفند١٣٣٥ فارغ التحصيل دانشكده حقوق دانشگاه تهران اصالتأ يزدي ولی ساکن مشهد.

 

  1. از علاقه‌مندی به کتاب و کتاب‌خوانی تا راه اندازی کتاب فروشی در شرایط خاص اقتصادی کنونی، فاصله بسیار است از طرفی معمولاً وکلا جایی سرمایه‌گذاری نمی کنند که سود کلان نداشته باشد، این سوال مطرح است که چرا کتاب فروشی راه انداخته‌اید؟

ذوق ادبي در خانواده پدري من ارثي است. بطوريكه در شجره نامه خاندان مدرس ضبط شده هشتاد درصد مدرسها به نوعي شاعر بوده اند، من به در خواست مادرم در سيكل -دوم دبيرستان- رشته رياضي را انتخاب كردم با اين استدلال كه رياضي مادر همه علوم است ولي چون استعداد رياضي نداشتم كلاس چهارم دبيرستان در امتحانات مردود شدم و سال بعد هم از قانون تك ماده استفاده كرده و قبول شدم. سال بعد تغيير رشته داده و رشته ادبي را انتخاب كردم. درسال ١٣٥٥ در كنكور سراسري انتخاب اولم حقوق قضايي دانشگاه تهران كه بالاترين نمره را داشت قبول شدم؛ چرا كه از كودكي عاشق كار وكالت بودم. دليل آن هم سريالي بود كه تحت عنوان وكلاي جوان درسالهاي ٥٠ تا٥٢ در تلويزيون پخش مي شد. در دوران دانشجويي در خوابگاه اميرآباد اقامت داشتم وخرج تحصيلم را از راه مسافركشي با ماشين ژياني كه پدرم برايم خريده بود تأمین مي کردم. در دوران دانشجويي در محضر اساتيد گرانقدري علم آموزی کردم، دكترسيدحسن امامي، دكتر كاتوزيان، دكتر دروديان، دكتر واحدي، دكتر دادبان، دكتر آزمايش، دكتر آشوري، دكترجواد شهيدي، دكترعراقي، دكتر صانعي و دكترگرجي از آن جمله اند.

من از كودكي به كتاب علاقه فراوان داشتم و تقريبأ تمامي پول تو جيبي ام را صرف خريد كتاب مي كردم. تاکنون تمامي كتابهايم را نگهداري كردم واكنون آن كتابها در كتابخانه خانه كتاب وكيل در اختيار تمامي دانشجويان حقوق و كارآموزان وكالت و همكاران وكيل قرارگرفته است.

كتابفروشي يك شغل فعال و پولساز نبوده و نيست و بقول پيشكسوتان اين حرفه گنج قارون و صبر ايوب مي خواهد. پس شخصي كه به حرفه كتاب فروشي رو مي آورد در وهله اول بايد عاشق اين كار باشد. من براي كسب درآمد كتابفروشي باز نكردم بلكه  با اين كار خواستم دينم را در مرحله اول به جامعه اي كه درآن رشد كردم وهميشه بهترين امكاناتش را در اختيارم قرار داده و در مرحله دوم به حرفه ام و همكارانم ادا كرده باشم.

 اما نكته ديگري كه واقعأ مرا تشويق به راه اندازي خانه كتاب وكيل كرد بحث اينترنت و دنياي مجازي است .چرا كه متاسفانه اكثر وقت جوانان و نه جوانان بلكه اكثر مردم با ورود به دنياي مجازي گذشته و انسانها در حال دور شدن از يكديگرند .در نظر بگيريد چند نفر با يكديگر جهت صرف غذا به رستوران رفته اند اگر دقت كنيد ميبينيد اين چند نفر بجاي اينكه از مصاحبت هم لذت ببرند هر كدام با تلفن همراه خود مشغول هستند واين معزل در مهماني در منزل وكلأ در همه جا خودنمايي ميكند حال وقتي مردم همد يگر را فراموش ميكنند كتاب كه ديگر جاي خود دارد

همكاران وكيل نيز از اين قاعده اشتباه مستثنی نيستند و من با راه اندازي خانه كتاب وكيل خواستم كه همكاران خود خاصه همكاران جوان را كمي به يكديگر نزديك كنم به همين دليل هم با توجه به اينكه مجوعه داراي اينترنت مي باشد از ارائه آن به مراجعه كنندگان خودداري وحتي از ايشان تقاضا مي شود در حد امكان از تلفن همراه خود استفاده ننمايند

 

"حسن مدرس" وکیل ثروتمندی است، این ثروت ارث پدری است؟

من نميدانم تعريف شما از ثروت وثروتمندي چيست ولي از نظر من ثروتمند كسيست كه به نان شبش محتاج نبوده و بدهي به كسي نداشته باشد همچنين بتواند درآمد خود را مديريت كرده و به شكل صحيح هزينه نمايد.  با اين تعريف من خود را ثروتمند مي­دانم البته در گذشته اينگونه نبوده و من در سن سي سالگي به علت مديريت نادرست هزينه و درآمد، ورشكسته شدم.

 

خانه کتاب از چند بخش تشکیل شده است؟

لازم به توضيح است كه خانه كتاب وكيل از چند بخش تشكيل شده است. يك قسمت آن كتابفروشي با محوريت كتابهاي حقوقي است، بخش مهم ديگر خانه كتاب وكيل، كتابخانه آن است كه به رايگان در اختيار تمامي وكلا كارآموزان و دانشجويان جهت تحقيق و مطالعه مي باشد. قسمت ديگر اتاق كار وكيل مي باشد كه به تمامي امكانات اداري مجهز بوده و وكلايي كه از ديگر شهرها جهت شركت در دادگاه به مشهد مي آيند مي توانند از آن استفاده كرده و قرارهاي كاري خود با موكلينشان را در آنجا بگذارند همچنين وكلايي كه ميخواهند در خارج از دادگاه پرونده هايشان را با صلح با طرف مقابل خاتمه دهند از اين مكان  می توانند براي برگزاري جلساتشان استفاده كنند. بخش ديگر خانه كتاب وكيل قسمتي است كه همكاران درآنجا مي توانند به تبادل اطلاعات حقوقي خود پرداخته وسؤالات و مسائل مربوط به پرونده هاي خود را با يكديگر مطرح واز تجربيات هم استفاده نمايند چرا كه دفاتر اغلب وكلا بعد از ظهرها دائر است و صبحها اگر دادگاه نداشته باشند بهترين مكان براي گذراندن اوقات است، و مي توانند پذيرايي مختصري هم در بخش بوفه داشته باشند.

 اين امكان هم براي مردم عادي كه از نظر اقتصادي دسترسي به وكيل ندارند فراهم شده كه با توجه به اينكه هميشه در خانه كتاب وكيل چند نفر از همكاران حضور دارند با مراجعه به آنجا جواب سؤال خود را بيابند بدون اينكه وجهي بابت مشاوره بپردا

همچنين  در قسمت كتابخانه امكان برگزاري جلسات وكلا ويا توضيح مسائل پيچيده حقوقي توسط اساتيد يا معرفي كتابهاي جديد توسط مؤلفين نويسندگان يا مترجمين وجود دارد

بطور مثال انجمن سورا كه از گروهي وكلاي خدمتگزار تشكيل وهدف ان كمك به زنان. زنداني بطور رايگان ميباشد از محل خانه كتاب وكيل براي تشكيل جلساتشان استفاده ميكنند وخانه كتاب وكيل اما گي اينرا. ارد كه بطور. ايگان اين خدمت را به ديگر گروهها وتشكلهاي صنفي وكلادر مشهد ارائه دهد

 

 

گویا در پی تاسیس بنیادی هستید لطفاً در خصوص اهداف آن بنیاد توضیح دهید.

قصد من اين است كه بنيادي تشكيل داده و كل ساختماني كه در قسمت ذيل آن خانه كتاب وكيل قرارگرفته و در مالكيت خودم ميباشد به بنياد مزبور واگذار نمايم. اين بنياد را هيئت امنايي كه شامل رئيس وقت دانشكده حقوق دانشگاه فردوسي، رئيس وقت دادگستري خراسان رضوي، رئيس وقت كانون وكلاي خراسان، رئيس وقت اداره ارشاد و خودم (پس از من بزرگترين اولاد يا اولاد اولادانم كه در رشته حقوق تحصيل كرده باشند) اداره خواهند نمود وهدف نهايي اين بنياد كمك به ارتقاء علمي و عملي رشته حقوق از طريق ايجاد فضاي مناسب براي تحقيق و مطالعه، فراهم كردن كليه كتب ومتون حقوقي جهت استفاده رايگان دانشجويان حقوق و وكلا و ديگر حقوقدانان و كمك به چاپ و نشر كتب حقوقي تاليف حقوقدانان جوان كه امكان مالي چاپ و نشر تحقيقات خود را ندارند،وهمچنين ايجاد مكاني براي مشاوره  و راهنمايي رايگان افرادي كه توانايي مالي ندارند می باشد.

هزينه بنياد مذكور كه در صورت اجازه خانواده محترم استاد گرانقدر فقيد نام آن را "بنياد كاتوزيان" خواهم گذاشت فعلأ از محل اجاره آپارتمانهاي موجود درساختمان وهمچنين کتابفروشي و بوفه تأمين خواهد شد.

ارتباط من با استاد كاتوزيان رابطه خادم و مخدومي بوده و سعادت من در زندگيم درك محضر ايشان بوده است كه از سال ١٣٥٥ از كلاس ٣١٥ دانشكده حقوق دانشگاه تهران شروع شد و در بيمارستان تهران كلينيك خاتمه يافت.

من اين افتخار را داشتم كه شاهد نگارش آخرين دستخط استاد دربيمارستان مربوط به تاسيس دانشكده حقوق دانشگاه فردوسي باشم كه ماموريت تحويل آن به دانشگاه فردوسي را به من محول فرمودند. هيچ گاه فراموش نمي كنم چشمان گريان استاد را كه به خاطر آتش گرفتن كتابخانه دانشكده حقوق دچار تاثر شديد شده بودند. وهمين موضوع نيز انگيزه اي شد براي من تا اقدام به اينكار نمايم.

البته بايد اين نكته را اضافه نمايم كه در صورتي  دانشكده حقوق دانشگاه فردوسي به نام دانشكده حقوق دكتر كاتوزيان نامگذاري شود همانگونه كه دانشكده ادبيات دانشگاه فردوسي به نام دكتر شريعتي مي باشد تمامي اين مجموعه در اختيار دانشكده حقوق دكتر كاتوزيان قرار خواهدگرفت.

 

چشم انداز "خانه کتاب وکیل" را چگونه می بینید؟

همانگونه كه قبلأ عرض كردم قصد من تشكيل بنيادي با اهدافي كه بر شمردم ميباشد كه آن بنياد مالك خانه كتاب وكيل مي­باشد و تنها هدف و تلاش من اين است كه مجموعه خانه كتاب وكيل را به صورت زنجيره اي در تمامي شهرهاي ايران تأسيس كنم تا از خدمات آن تمامي جوانان اينده اين مملكت كه در رشته حقوق تحصيل ميكنند بهره مند شده كه بالطبع همه جامعه از آن سود خواهند برد. البته من نميدانم كه تا پايان عمرم تا چه اندازه در اينكار موفق شوم ولي اميدم به اين است كه آناني كه بعد از من مديريت اين بنياد را به عهده مي­گيرند اين هدف را دنبال نمايند.

 

در انتها مطلبي هست كه بخواهيد بگوئيد؟

تنها موضوعي كه مي­خواهم به آن تاكيد كنم اين است كه من باور دارم راهي  را كه انتخاب كردم درست است و به نتيجه مثبت آن در دراز مدت ايمان دارم زيرا كه در زمان تحصيل من به دلیل شرایط خاص اجتماعي كه ناشي از جمعيت كم و به همان نسبت جويندگان علم نيز كمتر بودند، دسترسي به امكانات راحت تر و تقريباً همه امكانات براي تحقيق و تحصيل دانشجويان به صورت رايگان فراهم بود ولي، در شرائط فعلي چنين امكاني فراهم نيست ولذا اگر اشخاصي كه توان فراهم آوردن اين موقعيتها را براي جامعه خود داشته باشند و به اينكار اهتمام ورزند مطمئنأ موجب خوشنودي خداوند به دليل خدمت به خلق خواهند بود و همچنين باعث ارتقا فرهنگ  جامعه خود خواهند شد. قشر تحصيلكرده و متمول جامعه بايد تلاش نمايند تا از طريق راه هاي مختلف، به بهبود كيفيت فرهنگ جامعه خودشان كمك نمايند و ميراث ارزشمندي را براي نسلهاي بعديشان به يادگار گذارند.

 

 

 

سخنی با شهریار مدرس

با رکود بازار مسکن، به آرزوی دیرینه رسیدیم

 

معمولاً مهندس های عمران دنبال کسب و کار پر درآمد ساخت و ساز هستند خصوصاً اگر پدر ثروتمندی داشته باشند، چه شد کتاب فروشی را انتخاب کردید؟

در مورد پدر ثروتمند که صد در صد مزاح می فرمائید. ولی در مورد انتخاب شغل کتابفروشی باید خدمت شما عرض کنم که با توجه به علاقه شدید به کتاب و آرزوی دیرین کتابفروشی، خوشبختانه رکود بازار مسکن باعث شد به این آرزوی دیرین جامه عمل بپوشانیم  و این مجموعه را افتتاح کنیم. در ضمن باید خدمت شما عرض کنم که در حال حاضر مشغول تحصیل در مقطع کارشناسی حقوق نیز می باشم . بنابراین چون تخصص ما، در مورد کتاب های حقوقی می باشد به رشته تحصیلی اینجانب هم مرتبط می باشد.

 

 

تا چه حد فکر می کنید "خانه کتاب وکیل" خانه ای محبوب برای وکلا شود و برای رسیدن به این حس در ایشان چه کرده اید؟

ما تمام تلاشمان را می کنیم تا محیطی گرم و صمیمی و آرام را برای جامعه حقوقی فراهم کنیم. حقوقدان های عزیز می توانند در این مکان هر قدر لازم باشد بنشینند، استراحت کنند، کتاب ها را تورق کنند، از فضای بوفه و کتابخانه استفاده کنند و اگر قرار حقوقی داشته باشند از اتاق کار وکیل نیز می توانند استفاده کنند. ما هنوز در ابتدای راه هستیم اما شعار و آرزوی قلبی ما این است که بتوانیم تا سال آینده نیاز جامعه حقوقی شرق کشور به کتب حقوقی را برطرف نمائیم. ما امکانات و خدمات دیگری از قبیل سفارش تلفنی و ارسال رایگان کتب به حقوقدانان مشهد، اختصاص فضا جهت برگزاری جلسات و کارگاه های آموزشی حقوقی، استفاده رایگان از فضای کتابخانه را نیز به جامعه حقوقی ارائه خواهیم داد.

0 نظر برای “ خانه ای برای وکلا

منتظر نظرات شما هستیم

نگران نباشید، ایمیل شما منتشر نمیشود.