صفحه اصلی / اخبار/ صفحه اول / حاشیه ای بر همایش رفع خشونت علیه زنان

دکتر هما داودی-دبیر علمی همایش

حاشیه ای بر همایش رفع خشونت علیه زنان


همایش رفع خشونت علیه زنان ، به لطف خدا و تلاش دست اندرکاران ، با توفیقی بیش از سطح انتظار برگزار شد . لذا برآن شدم تا  درباره ویژگی های این همایش بنویسم  :

  1. این همایش در سطح ملّی و به صورتی کاملا" علمی  با حضور500 نفر از اساتید برجسته کشور و اعضاء هیات مدیره کانون های وکلای دادگستری ، میهمانان و صاحب منصبان قضایی و اجرایی و پارلمانی ، حقوقدانان، وکلا، کارآموزان ، دانشجویان رشته های مختلف جامعه شناسی ، ادیان ، حقوق  و مطالعات زنان از شهرهای مختلف کشور برگزار شد .
  2. برگزاری چنین همایشی از سوی کانون های وکلا و اتحادیه بر اساس کارکرد و شأنیت مدنی آنها در ارتقاء سطح مدنیت جامعه ، کارکرد مشورتی برای قانونگذار و تلاش برای اصلاح قوانین ، صورت گرفت  که باتفاق آراء در شورای اجرایی تصویب و به موقع اجرا گذاشته شد . این تصمیم شورای اجرایی کانون ها ، نشان از درایت آنان و پرداختن به یکی از موضوعات اساسی و ریشه دار جامعه است که در شئون مختلف اجتماع تظاهرمی نماید. با این وجود همایش در قالب یک همایش علمی تمام عیار ، برگزار شد .
  3. موضوع همایش یکی از تلخ ترین  واقعیات جامعه بود که پرداختن به آن از امور ضروری است . کثرت محورهای طراحی شده برای همایش ، نشان از اهمیت موضوع خشونت علیه زنان داشته و حاکی از این است که این مسئله در تمام لایه های اجتماعی رسوخ کرده و نیاز به بازشناسی واصلاح دارد .
  4. یکی از اهداف از برگزاری این همایش ، تأثیر گذاری بر فرآیند اصلاح قوانین در حوزه زنان و رفع خشونت بود و بدین جهت می بایست مباحث و موضوعات و سخنرانی ها کاملا" علمی و مستدل طراحی و تعریف می شد تا با تحلیل ابعاد و مبانی علمی موضوعات ، برآیند قابل قبولی بدست آید .
  5. از دیگر اهداف این همایش ایجاد گفتمان رفع خشونت ، فرهنگ سازی ، بیان مواضع حقوقی و آشناکردن مخاطبین با موارد خشونت در جامعه بوده است .
  6. کلیه سخنرانی ها و پنل ها به نحو کاملا" علمی طراحی شده بود و مطالب شعاری یا تبلیغی یا کلّی گویی در آن به چشم نمی خورد . مباحث به گونه ای کاملا" علمی به موشکافی موارد خشونت های ناشی از ساختارهای عرفی و اجتماعی و قانونی پرداخته و متضمن ارائه  راهکارهایی برای اصلاح قواعد عرفی و نیز قوانین مصوب بود .
  7. اعضاء کمیته علمی همایش و کلیه سخنرانان دارای درجه علمی و دانشگاهی و اکثرا" از اساتید صاحب نام  و برجسته کشور در حوزه حقوق جزا ، حقوق خانواده ، روانپزشکی ، جامعه شناسی  و حقوق و روابط بین الملل بوده و به این ترتیب وجهه علمی مباحث کاملا" پیدا بود . بعلاوه حضور  و حمایت استاد معظم آقای دکتر سید محمد هاشمی و نیز استاد گرانمایه آقای دکتر محقق داماد ، ما را دلگرم تر می کرد .
  8. پنج دانشگاه معتبر ( دانشگاههای تهران ، شهید بهشتی ، تربیت مدرس ، ,علامه طباطبایی و دانشگاه آزاد ) با این همایش همکاری داشتند .
  9. به همین اعتبار ،همایش به عنوان یک همایش معتبر علمی در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ISC   تحت شماره 10201-95170  ثبت گردید .
  10. نشست پیش همایش  در تاریخ 5 دیماه  از سوی انجمن حقوق شناسی و در قالب « یکشنبه های حقوق شناسی » در خانه اندیشمندان برگزار شد . در این نشست که با حضور 140 نفر از علاقمندان به حوزه حقوق زنان برگزارشد ، خانمها دکتر شهلا معظمی و دکتر بهشید ارفع نیا و نیز ریاست محترم فراکسیون زنان مجلس سرکار خانم دکتر پروانه سلحشوری سخنرانی نمودند .
  11. یکی از مواردی که در این همایش مورد اشاره قرار گرفت ، موضوع « هزینه زا بودن خشونت برای جامعه » و آثار آن بر فرآیند توسعه کشور بود . این پدیده ، نه تنها زنان را بعنوان نیمی از جمعیت کشور، درگیر می کند ، بلکه نظام قضایی و بسیاری از دستگاههای اجرایی نیز درگیر آن خواهند بود و به این ترتیب ، سرمایه های انسانی و مالی فراوانی صرف آن می شود . هدر رفت این سرمایه ها درمسیرتوسعه کشور غیر قابل اغماض است . رفع هر یک از مظاهر خشونت در جامعه ، این هزینه ها را کاهش داده و سبب ارتقاء امنیت اجتماعی می شود .
  12. اگرچه از یکی از اساتید مسلّم توسعه و مطالعات راهبردی هم برای سخنرانی دعوت شد و ایشان بدلیل گرفتاری قادر به شرکت در جلسه نشدند اما سرکار خانم مولاوردی به خوبی به شاخصه های توسعه زنان و الزامات قانونی وعملی و اجرایی برای ارتقاء وضعیت زنان ، اشاره کردند .
  13. حدود 160 مقاله و یا چکیده مقاله به دبیرخانه همایش رسید که از میان آن تعداد 112 چکیده مقاله در 270 صفحه به چاپ رسید . این ویژه نامه بعنوان یک اثر علمی ، اولین نشریه است که از سوی اتحادیه منتشر می شود و امید است در تولید و گسترش ادبیات رفع خشونت علیه زنان ، موفق بوده و مورد استناد و ارجاع قرار گیرد .
  14. همکاری و حضور معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری بعنوان نهادی که تلاشهای خوبی را برای رفع تبعیض و خشونت علیه زنان انجام داده و میدهد و نیز اعضاء محترم فراکسیون زنان مجلس که علیرغم ضیق وقت و تراکم کار و ضرورت حضور در جلسات صحن برای بررسی برنامه ششم توسعه ، در جلسات پیش همایش و همایش شرکت کردند ، امید ما را در به ثمر نشستن نتایج همایش دوچندان می کند .
  15. حامیان همایش ، از دستگاههای اجرایی یا سازمان های مردم نهاد ، مستقیما" در ارتباط با این موضوع مهم صاحب تجربه بودند.
  16. بازخورد همایش در بین شرکت کنندگان ، از سطح بسیار قابل قبولی برخوردار بود و جادارد از کلیه کسانی که ماههاست برای برپایی این همایش تلاش کردند سپاسگزاری نمایم .

 

0 نظر برای “ حاشیه ای بر همایش رفع خشونت علیه زنان

منتظر نظرات شما هستیم

نگران نباشید، ایمیل شما منتشر نمیشود.