صفحه اصلی / اخبار/ اصفهان / اصفهان/ اصفهان و نخستین همایش تخصصی کمیسیون‌های پارلمانی

اصفهان و نخستین همایش تخصصی کمیسیون‌های پارلمانی


اصفهان و نخستین همایش تخصصی کمیسیون‌های پارلمانی

نخستین همایش تخصصی کمیسیون‌های پارلمانی کانون‌های وکلای دادگستری، با حضور ریاست اسکودا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مسئولین قضایی استان، اعضا هیات مدیره کانون‌های وکلای دادگستری و اعضا کمیسیون‌های پارلمانی کانون‌های وکلای سراسر کشور به میزبانی کانون وکلای دادگستری اصفهان برگزار شد.

  اسلامی رئیس کانون وکلای دادگستری اصفهان، انگیزه و هدف تشکیل کمیسیون پارلمانی را ایجاد راه ارتباطی میان کانون وکلا و مراکز تقنینی به ویژه مجلس شورای اسلامی از لحاظ انعکاس نقطه نظرات وکلا در مورد تدوین واصلاح مقررات و تغییرات جدید دانست و با اشاره به ضرورت ارتباط کانون‌های وکلا با مراکز تقنینی برای رسیدن به هدف والا که همان اجرای عدالت است، خواستار ارتباط تنگاتنگ کمیسیون پارلمانی و نمایندگان مجلس شد.

تقی خانی، وکیل پیشکسوت کانون اصفهان، اختلاف وکلا با مخالفان خود در دستگاه قضایی را به تفاوت درک طرفین از سه موضوع «معنای کلمه وکیل» ، «نقش وکیل» و «استقلال وکیل» مربوط دانست و در شرح تفاوت اول، با استناد به لغت‌نامه‌های معتبر کلمه‌ی وکیل را مشترک لفظی معرفی کرد که در معنای نخست، مامور اجرا از طرف قاضی، در معنای دوم، مباشر امر قاضی و در معنای سوم فقهی و قانونی، نایب است. وی افزود: وکیل در قرآن نیز بر چهار وجه است که در دو آیه ی «و کفی بربک وکیلا»  و نیز «و هو علی کل شیء وکیل»، به معنای حرز و نگهبان و بازدارنده است. بنابراین، وکیل دادگستری در این معنا، باید حافظ قانون و دادگستری باشد و قضات را از تجاوز نسبت به اختیارات خودشان و تعدی به حقوق مردم بازدارد.

بهمن کشاورز رییس اسکودا در رابطه با برگزاری این همایش و جدیت کانون‌های وکلا جهت تعامل با نمایندگان گفت: امید است همایش کمسیون‌های پارلمانی کانون وکلا بازده و خروجی مطلوبی داشته باشد و افقی روشن برای آینده قضاوت و وکالت ایجاد کند.
 
وفایی، رییس کمیسیون پارلمانی کانون وکلای دادگستری گفت: با معرفی وکیل  و وکالت به جامعه، امر استقلال هم به دست خواهد آمد. به علت آنکه در جامعه وکالت اعضای هیات علمی، قضات بازنشسته و سایر صاحب‌نظران حضور دارند بهتراست از این سرمایه‌های علمی در جهت بهبود و اصلاح قوانین استفاده گردد وی تشکیل همایش کمیسیون‌های پارلمانی را در جهت احقاق چنین هدف و نیز تعامل بیشتر و همفکری وکلا با مجلس شورای اسلامی عنوان کرد.
 

مالکی عضو هیات مدیره کانون وکلای مرکز، به تشریح معضلات جامعه وکالت پرداخت و گفت: در سال‌های اخیر آسیب‌های به پیکره وکالت وارد شده که ممکن است در آینده نیز جامعه وکالت را تهدید کند.

 پورمختار نماینده مجلس خواستار حضور پررنگ‌تر کانون وکلا وتعاملات بیشتر جامعه وکالت با نمایندگان مجلس شد و اظهارداشت جامعه وکالت باید از وکالت صرف خارج شود که بتواند اثرگذاری بیشتری برجامعه داشته باشد. وی همچنین به نقش موثر وکلا در کاهش جرایم و اختلافات اشاره کردند و یکی از موارد برنامه ششم توسعه را تجزیه و تحلیل علت وقوع جرم و طرح دعاوی و اختلافات حقوقی دانست.
اسفنانی قاضی دیوانعالی کشور و نماینده سابق مجلس شورای اسلامی گفت: اولین ایراد، نحوه ورود نمایندگان به مجلس است به‌طوری که هر کس با هر سطح از تحصیلات و بینش می‌تواند وارد مجلس شود. وی همچنین شیوه قانونگذاری را از جمله ایرادات دیگر برشمرد و گفت کمیسیون‌های پارلمانی وکلا باید در جریان طرح‌ها و لوایحی که در کمیسیون قضایی مطرح می‌گردد قرار گیرند و با تحلیل و کارشناسی و ارایه پیشنهادات، نقاط قوت و ضعف آن را بیان کنند.
قائم فرد با بیان اینکه کانون وکلا نباید خود را از مجموعه حاکمیت دور بداند و قوه قضاییه نیز نباید کانون را جزیی از خود قلمداد کند گفت: مجلس باید دست نیاز به سوی وکلا دراز کند و نسبت به وکیل خوشبین باشد. وکلا نیز باید خود را برای چنین موضوعاتی مجهز کنند، صرف وجود کمیسیون‌های پارلمانی در این مورد کفایت نخواهد کرد و لازم است در وضع قانون نیز شرکت داشته باشند.
 
 
 

 

 

0 نظر برای “ اصفهان و نخستین همایش تخصصی کمیسیون‌های پارلمانی

منتظر نظرات شما هستیم

نگران نباشید، ایمیل شما منتشر نمیشود.