صفحه اصلی / خبرخوان / دایرکردن دفاتر در غیر محل اشتغال،بیشترین تخلف وکلا در کانون کردستان

دایرکردن دفاتر در غیر محل اشتغال،بیشترین تخلف وکلا در کانون کردستان


حبیب الله مرادی، ریاست کانون وکلای کردستان در گفت و گو با صور اسرافی مطرح کرد:

داير كردن دفاتر در غير محل اشتغال، بیشترین تخلف وکلا در کانون کردستان

پیش از تاسیس کانون وکلای دادگستری کردستان وکلای شاغل و مقیم در حوزه قضایی استان کردستان اعضای کانونهای وکلای مرکز و آذربایجان غربی بودند که با اتحاد و همفکری، همگی عزم خود را بر تاسیس کانون مستقل جزم نمودند .نهایتا در سال 1385 کانون وکلای کردستان تشکیل شد. تاکنون 4 دوره انتخابات هیئت مدیره در این کانون برگزار شده است. در این شماره از صوراسرافیل پیرامون مشکلات کانون و برنامه های پیش رو هیئت مدیره جهت بهبود وضعیت فعلی با حبیب الله مرادی، رئیس هیئت مدیره کانون وکلای کردستان به گفتگو نشستیم. بخوانید

 

کانون وکلای کردستان در چه سالی تاسیس شد؟

کانون وکلای کردستان در سال 85 تأسیس شد. تعداد وکلای کردستان در سال هشتاد و پنج، 61 نفر بود. تاکنون چهار انتخابات دوره هیأت مدیره برگزار شده است. کانون وکلای کردستان در سطح استان از جایگاه بالایی برخوردار بوده و در مسائل حقوقی و اجتماعی بعنوان نهادی تأثیرگذار حضور مؤثري دارد.

آقای مرادی به نظر شما مهم ترین مشکلات کانون کردستان چیست؟

مشكلات كانون كردستان همانند مشكلات ساير كانون‌هاي ديگر مي‌باشد. مشكلات مالي كانون،  كثرت وكلا و عدم تناسب درآمد آنان با هزینه‌ها و عدم آشنايي مردم به استفاده از خدمات وكلاي دادگستري از مشكلات استان كردستان مي‌باشد.

وکلای عضو کانون کردستان از چه امکانات رفاهی برخوردارند؟

در سال 90 كانون كردستان ساختماني 5 طبقه را در بهترين منطقه سنندج خريداري كرده كه هم اينك ساختمان اداري كانون مي‌باشد. كانون داراي سالن ورزشي مجهز براي استفاده وكلا و خانواده محترم آنان مي‌باشد. اخيراً نيز مجتمع 6 واحدي در مازندران خريداري كه بعنوان مجتمع رفاهي و تفريحي در اختيار وكلا و خانواده محترم آنان قرار مي‌گيرد. كانون وكلا داراي صندوق مالي قرض الحسنه براي اعطاي وام و تسهيلات به همكاران بوده و تعاونی مسکن کانون نیز از طریق مراجع ذیصلاح ثبت و مشغول فعالیت است.

 

در حال حاظر کانون شما چند عضو دارد و از میان این وکلا، چند وکیل مرد و چه تعداد زن هستند؟

تعداد اعضاي كانون وكلاي دادگستري كردستان 252 نفر وكيل مي‌باشد كه تعداد 60 نفر آن بانوان مي‌باشد. ضمناً تعداد 98 كارآموز مشغول كارآموزي هستند كه تعداد 30 نفر آنان بانوان مي‌باشند. در ابتداي تشكيل كانون وكلا تعداد بانوان وكيل دو نفر بودند.

 

تعداد فارق التحصیلان حقوق در استان کردستان را چگونه ارزیابی می کنید؟ به نظر شما ظرفیت آزمون وکالت با توجه به میزان بالای فارق التحصیلان متناسب است؟

در استان كردستان حدود ده دانشگاه داراي رشته حقوق بوده و هر ساله حدود پانصد نفر دانشجوي رشته حقوق جذب مي‌كنند. رشد و گسترش جذب دانشجو در رشته حقوق و عدم امكان جذب اين دانشجويان در مناصب حقوقي باعث متورم شدن تعداد فارغ التحصيلان حقوق در استان شده است. ظرفيت آزمون وكالت در استان هيچ گونه تناسبي با تعداد انبوه فارغ التحصيلان رشته حقوق نداشته و هر ساله تعداد زیادی شركت كنندگان در آزمون ورودي وکالت در کردستان از استانهاي همجوار مي‌باشند.

بیشترین تخلفات درکانون شما متعلق به چه نوع جرایمی است؟

بيشترين تخلفات در كانون كردستان مربوط به داير كردن دفاتر همكاران در غير محل اشتغال خودشان مي‌باشد. عدم پيگيري امور موكلين نيز از تخلفات شايع در اين كانون مي‌باشد.

به عنوان وکیل دادگستری و ریاست کانون وکلای کردستان، چه راهکارهایی به منظور کاهش جرایم پیشنهاد می دهید؟

تقويت نهادهاي نظارتي كانون وكلا و سيستم خود كنترلي كانون وكلا در كاهش تخلفات بسيار مؤثر است. توجيه وكلا و تبیین تخلفات انتظامي و نظارت مستمر برآنان نيز می تواند در كاهش تخلفات مؤثر می‌باشد. ضمناً آمار تخلفات وکلای استان کردستان بسیار اندک بوده و به نسبت سایر مشاغل مرتبط- آمار تخلفات همکاران محترم ما بسیار اندک و ناچیز و قابل قیاس نیست. این امر نشان دهنده سلامت کاری و اخلاقی وکلای دادگستری می‌باشد.

انتخابات هیئت مدیره کانون کردستان در چه تاریخی برگزار می شود؟ و دلیل این تاخیر چه بود؟

انتخابات هیأت مدیره بایستی در اسفند ماه سال گذشته برگزار می‌شد که دادگاه محترم انتظامی صلاحیت برخی از کاندیداها را احراز نکرده و بعلت اینکه تعداد کاندیداها کمتر از 8 نفر بود، مجدداً فرایند انتخابات تجدید شده و لیست اسامی داوطلبان به دادگاه محترم انتظامی قضات ارسال شده که به محض وصول پاسخ آن، انتخابات در اسرع وقت برگزار خواهد شد.

و در پایان....

کانون وکلای دادگستری کردستان ارتباط حسنه‌ایی با مقامات اداری و قضایی استان کردستان داشته و رابطه متقابل و دوسویه‌ایی داریم. در حال حاضر مهمترین مشکل و چالش کانون‌های وکلا، بحث لایحه جامع وکالت است. استقلال وکیل و استقلال کانون وکلا در این لایحه نقض شده و این امر به دغدغه اصلی وکلا تبدیل شده است. وکیل مستقل و کانون وکلای مستقل در اجرای عدالت یکی از ارکان اصلی و شاخصه‌های توسعه می‌باشد. وکیل مستقل می‌تواند از حقوق  دفاعی مردم و حتی دولت دفاع کرده و از این حقوق صیانت نماید. متأسفانه امروزه آنچه که مسئولین در ظاهر بیان می‌کنند حفظ استقلال وکیل می‌باشد، اما آنچه که مغفول مانده است استقلال کانون وکلا می‌باشد. وکیل مستقل در تحت سیطره کانون وکلای مستقل می‌تواند از حقوق مردم دفاع کند. آنچه که امروزه تهدید می‌باشد. نقض استقلال نسبی کانون وکلا بوده که در لایحه جامع وکالت به وضوح دیده می‌شود.  مقامات حکومتی و نمایندگان مجلس برای حفظ استقلال وکیل و کانون وکلا بایستی با سعه صدر و در نظر گرفتن واقعیات ملموس داخلی و خارجی اقدام نمایند. نقض استقلال وکیل و کانون وکلا باعث نقض و نادیده گرفتن حق و دفاع مردم شده و می‌تواند تبعات داخلی و خارجی داشته و از اتقان و اعتبار احکام قضایی نیز می‌کاهد. کانون وکلا در طول بیش از 63 تشکیل توانسته است بدون اینکه هزینه‌ای به دولت تحمیل کند بیش از پنجاه هزار نفر وکیل جذب و تربیت نموده و به خوبی امور راجع به وکالت را ساماندهی و نظارت نماید. سلامت اداری و مالی کانون وکلا امری اثبات شده بوده و خدماتی که وکلا و کانون‌های وکلا به مردم و دولت ارائه می‌دهند بسیار ارزشمند بوده و در جامعه اثرگذار می‌باشد.

0 نظر برای “ دایرکردن دفاتر در غیر محل اشتغال،بیشترین تخلف وکلا در کانون کردستان

منتظر نظرات شما هستیم

نگران نباشید، ایمیل شما منتشر نمیشود. *