صفحه اصلی / اخبار/ وقایع اتفاقیه / کمیسیون بهداشت تصویب کرد؛ روستاییان با 70 سال و داشتن 10 سال حق بیمه بازنشسته می شوند

کمیسیون بهداشت تصویب کرد؛ روستاییان با 70 سال و داشتن 10 سال حق بیمه بازنشسته می شوند

نایب رییس کمیسیون بهداشت و درمان از رفع ایرادات شورای نگهبان در مورد طرح بازنشسته کردن کسانی که در سن بازنشستگی بوده و هنوز حق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر پرداخت می کنند، در جلسه امروز این کمیسیون خبر داد.

حسین قربانی  در توضیح جلسه امروز کمیسیون بهداشت، گفت: در این جلسه جهت رفع ایراد شورای نگهبان مقرر شد روستاییان با 70 سال سن و داشتن 10 سال حق بیمه بازنشسته شده و حق بازنشستگی دریافت کنند و سن بازنشستگی بیمه روستایی به 65 سال برسد.

وی گفت: همچنین در این جلسه قرار شد بررسی مجدد بر روی ایرادات شورای نگهبان در طرح ممنوعیت تبلیغات و معرفی محصولات و خدمات غیرمجاز و آسیب رسان به سلامت در رسانه های ارتباط جمعی داخلی و بین المللی فضاهای مجازی صورت گیرد تا در جلسه بعدی در کمیسیون رای گیری انجام شود.

نایب رییس کمیسیون بهداشت  و درمان گفت که در این جلسه هیات رییسه کمیسیون مشترک رسیدگی به لایحه دولت در مورد فنی و حرفه ای انتخاب شد و بر این اساس محجوب رییس این کمیسیون شد، کمیسیون مشترکی که متشکل از کمیسیون های اجتماعی و بهداشت است.

وی در پایان گفت که در این جلسه رییس هلال احمر و معاونانش گزارشی از عملکرد این سازمان ارائه کردند.

 

 

آغاز فصل جدید در نظام زندانبانی

 

رئیس سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور در دیدار با کارکنان معاونت قضایی سازمان گفت: امروز در عرصه مدیریت قضایی نیازمند نگاه نو و استفاده از ابزارهای روز برای توسعه خدمات قضایی هستیم.

وی افزود: در کنار استفاده از فن آوری‌های نوین نباید از نگاه ارزشی بویژه در رسیدگی به پرونده زندانیان نیز غافل باشیم.

جهانگیر گفت: باید اطلاعات ما از زندانیان بروز و علمی باشد و برای تحقق این مهم باید از شیوه‌ها و ابزارهای نوین استفاده کنیم؛ چراکه نمی‌توان به صورت فردی و چهره به چهره پرونده های زندانیان را بررسی و به مشکلات آنان رسیدگی کنیم.

وی تصریح کرد: رسیدگی به پرونده زندانیان نیازمند مکانیزم های علمی بروز است.

این مقام ارشد قضایی در ادامه گفت: سیستم قضایی زندان ها در دو بخش رسیدگی به وضعیت زندانیان متهم و محکوم دارای وظایف مهم و راهبردی است.

وی گفت: پرونده های تمامی زندانیان بایستی با دقت مورد بررسی قرار گیرد و از همه ظرفیت های قانونی برای رفع مشکل زندانیان استفاده شود.

جهانگیر گفت: توسعه ارتباطات قضایی و هم افزایی ظرفیت های موجود در دستگاه قضایی و زندان ها می تواند زمینه را برای توسعه خدمات قضایی فراهم کند.

رئیس سازمان زندان ها ضمن قدردانی از زحمات معاونت قضایی در تدوین پیش نویس بخشنامه ساماندهی زندانیان و کاهش جمعیت کیفری گفت: خوشبختانه با ابلاغ این بخشنامه توسط رییس قوه قضاییه فصل جدیدی در نظام زندانبانی آغاز شده است.

وی گفت: انتظار این است که زندان ها با معیار های اسلامی تطابق حداکثری داشته باشد چرا که نظام زندانبانی اسلامی می تواند یک الگوی مناسب در سطح جهان باشد.

رئیس دفتر بازرسی ویژه قوه قضاییه با اشاره به ضرورت شناخت مشکلات و برنامه ریزی گفت: شناسایی مشکلات پیش زمینه ای برای برنامه ریزی و اقدام برای حل مشکلات است.

وی افزود: یک مدیریت موفق نمی تواند و نباید تمامی مشکلات را برون سازمانی قلمداد کند.

مشاور رئیس دستگاه قضا در ادامه گفت: مهمترین رسالت ما کاهش جمعیت کیفری زندان ها، کاهش آسیب های زندان و توسعه فعالیت های مددکاری و اصلاح و تربیت در زندان هاست.







معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه:

هدف از امضای تفاهم‏‌نامه با سازمان تامین اجتماعی ارتقای مشارکت‏های مردمی در امر پیشگیری است

 

محمدباقر الفت معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه درجلسه امضای تفاهم نامه با سازمان تأمین اجتماعی گفت: در این تفاهم نامه اجرای سیاست‌ها و اقدامات پیشگیرانه و برنامه‌های ملی پیشگیری مدنظر قرار گرفته است.

وی گفت: مدیران کل دو دستگاه با شناخت ظرفیت‌های موجود، گام نخستین این حرکت خجسته را از سال 94 برداشته‌اند که در این مدت جلسات مختلفی بین دو دستگاه تشکیل شد.

این مسئول عالی قضایی اظهار کرد: یکی از مهمترین دستگاه‌هایی که بیشترین ارتباط را با مردم دارد سازمان تأمین اجتماعی است که حدود 42 میلیون نفر از مردم را تحت پوشش قرار می‌دهد و دارای ظرفیت‌هایی مثل بیمارستان‌ها و کارگاه‌ها است که این ظرفیت‌ها این امکان را می‌دهد که بتوانیم فعالیت‌های خود را با مساعدت ریاست سازمان تامین اجتماعی به پیش برده و اصل مردمی کردن پیشگیری را از این طریق محقق کنیم.

وی یادآور شد:هدف از امضای تفاهم نامه میان معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم و سازمان تامین اجتماعی، ارتقای مشارکتهای مردمی و عمومی در امر پیشگیری است.

الفت تصریح کرد: از طریق این تفاهم نامه می‌توانیم به اهداف خود رسیده و برنامه توانمندسازی و پیشگیری را دنبال کنیم و در مسیر اجرای برنامه‌های خود قدم برداریم.

معاون اجتماعی قوه قضائیه در پایان ضمن تقدیر از همکاری های وزیر کار گفت: امیدواریم که بتوانیم با همکاری دستگاه‌ها بیشترین محصول را از اقدامات پیشگیرانه برداشت کنیم.

 

 

مستمری زنان سرپرست خانوار افزایش می یابد

 

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: کمیسیون فرهنگی ـ اجتماعی تلفیق با افزایش مستمری زنان سرپرست خانوار موافقت کرده و پیشنهاد حدوداً ۲۰ درصد حقوق هر سال را درنظر گرفته‌اند که همین اقدام مستمری زنان سرپرست خانوار را ۳/۵ برابر می‌کند.

 

انوشیروان محسنی بندپی  با اشاره به ماده 14 سیاستهای ابلاغی خانواده توسط مقام معظم رهبری درباره حمایت حقوقی، اقتصادی و فرهنگی از زنان سرپرست خانوار اظهار کرد: تمام تلاشمان این است که منزلت زنان سرپرست خانوار حفظ شود و فقر درآمدی باعث ایجاد شرایطی نشود که این افراد دچار معضل و آسیب شوند همچنین در برنامه ششم به‌دنبال افزایش مستمری زنان سرپرست خانوار هستیم.

 

3/5 برابر شدن مستمری زنان سرپرست خانوار

 

وی افزود: با کمک گزارشاتی که به کمیسیون تلفیق داده شد، کمیته فرهنگی اجتماعی کمیسیون تلفیق با افزایش مستمری این افراد موافقت کرده و پیشنهاد حدوداً 20 درصد حقوق هر سال را در نظر گرفته‌اند و همین اقدام مستمری زنان سرپرست خانوار را تقریباً 3/5 برابر می‌کند.

 

رئیس سازمان بهزیستی کشور متذکر شد: بحث دیگر «طرح تأمین مالی خرد» است که نسبت به توانمندسازی زنان سرپرست خانوار و با تکیه بر شایستگی‌ها و آموزشهایی است که به این افراد داده می‌شود تا بتوانند خودکفا، توانمند و ... باشند و از استعدادهایی که در زمینه‌های مختلف دارند، استفاده کنند.

 

وی ادامه داد: خوشبختانه طرحی که سازمان بهزیستی در ایران ارائه کرد در کشورهای دیگر مورد استفاده قرار گرفته و در میان کشورهایی که طرح تأمین مالی خرد را ارائه کرده‌اند، رتبه ششم را به‌دست آورده‌ایم و در سال جاری به دنبال گسترش جمعیت طرح تأمین مالی خرد به‌ویژه در استانهای کم‌برخوردار و استانهایی که از وضعیت درآمدیِ خاصی برخوردار نیستند، هستیم.

 

حفظ منزلت زنان سالخورده و سالمندان

 

محسنی بندپی یادآور شد: در مرحله بعد به‌دلیل بیشتر بودن جمعیت زنان سالخورده، شرایطی را فراهم می‌کنیم تا بتوان این افراد را در صورتی‌ که فرزندان حاضر به نگهداری آنها نیستند، تحت حمایت مالی در خانواده قرار دهیم و در غیر اینصورت در «بنیاد فرزانگان» که راه‌اندازی کرده‌ایم و تأکید بر گسترش مراکز روزانه داریم، نسبت به حفظ منزلت آنها اقدام کنیم.