صفحه اصلی / اخبار/ مدرسه حقوق / وکالتی معامله نکنید

وکالتی معامله نکنید

پرسش:

با عرض سلام.یک قطعه زمین را به وکالت خریداری نموده ام (قبل ازخریدِ بنده نیز طی 3 مرحله به وکالت، خرید وفروش شده.)اکنون دفتر ثبت اسناد بدلیل اینکه نفر اول که نام ایشان دربرگ واگذاری زمین قید شده، فوت نموده، از ارائه وکالتی دیگر خودداری می‌نماید. آیا تنها جلب رضایت ورثه نفر اول کافی می باشد و یا ورثه دیگر اشخاصی که وکالت داده اند (در صورت فوت) مورد نیاز می باشد؟

با سپاس فراوان

پاسخ:

گرفتن وکالت بلاعزل حتی اگر با اختیارات تام هم باشد، قانونا به مفهوم مالکیت نیست و راه مناسبی برای خرید مال نمی‌باشد؛ زیرا علاوه بر مشکلات مربوط به ماهیت معامله، با فوتِ احتمالی یکی از طرفینِ عقدِ وکالت، یعنی موکل یا وکیل، وکالت عملا از بین می‌رود. تو ضیح آنکه وكالت عقدي جايز است كه با فوت هر يك از طرفين، يعني وكيل يا موكل باطل مي‌شود. اگر وكالت همراه با بيع باشد(یعنی وکیل، با وکالتی که دارد، مالی را بخرد یا بفروشد) با فوت وکیل یا موکل، به بيع خللي وارد نمي‌شود؛ اما صرف وكالت، باطل و به تبع آن ساير وكالت‌ها نيز از اعتبار ساقط مي‌شوند؛ مگر اينكه وكالت حكايت از بيع داشته باشد.

اثبات ادعا بدون داشتن مدرک در دادگاه

 

پرسش:

همسرم طلاها را برده وتقاضای طلاق داده. چگونه می‌توانم طلاها را پس بگیرم؛ در حالی که فاکتور خرید ندارم؟

پاسخ
از نظر دادگاه، همه شکایاتی که علیه اشخاص حقیقی و حقوقی مطرح می‌شود، جنبه ادعا دارد و تنها زمانی می‌توان درباره آنها حکم صادر کرد که این ادعاها به اثبات برسد.

اگر طلاها متعلق به شما می باشد، طی دادخواستی حقوقی طرح دعوی نمایید. ادعای شما از طریق شهادت دو شاهد یا یک شاهد به ضمیمه سوگند شما و یا نهایتا سوگند منکر و در صورت خودداری منکر از سوگند، با سوگند شما موضوع قابل اثبات خواهد بود.