صفحه اصلی / اخبار/ زنان / معاونت زنان ریاست جمهوری در دولت یازدهم چه کرد؟

معاونت زنان ریاست جمهوری در دولت یازدهم چه کرد؟

معاونت زنان ریاست جمهوری در دولت یازدهم چه کرد؟

معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، طی چهار سال گذشته در دولت یازدهم اقدامات شاخصی در حوزه زنان برای کمک به نیمی از جمعیت کشور داشته است که پوشش تحصیلی دختران بازمانده از تحصیل، تصویب کاهش ساعت کاری زنان با شرایط خاص و تدوین سند سیاستی اجرایی اشتغال پایدار زنان از جمله این فعالیت هاست.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا یکی از اقدامات شاخص معاونت رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده در دولت تدبیر و امید در سال های 92 تا 95، حمایت از افزایش پوشش تحصیلی 6 هزار و 139 دختر بازمانده از تحصیل پایه های اول تا ششم مناطق محروم (10 استان) است.

حمایت های اجتماعی از زنان معتاد

گسترش حمایت‌های اجتماعی از زنان معتاد در فرایند ترک و زنان بهبود یافته از طریق برگزاری کارگاه آموزشی برای 184 نفر از اعضای سازمان‌های غیردولتی فعال در حوزه زنان و خانواده پیرامون حمایت‌های اجتماعی مورد نیاز زنان بهبود یافته از اعتیاد در 6 استان، توانمندسازی مهارتی 800 نفر از زنان آسیب دیده و در معرض آسیب اجتماعی (زنان بی‌سرپرست و معتادین بهبود یافته) با رویکرد اشتغال پایدار در استان‌های تهران(شهرستان ری) و سیستان و بلوچستان  از برنامه‌های کاری معاونت زنان ریاست جمهوری در دولت یازدهم به شمار می‌آید. این معاونت طی دوره فعالیت خود از راه اندازی کلینیک‌های سلامت خانواده و تدوین بسته خدمتی در 17دانشگاه علوم پزشکی و نیز تقویت مرکز بازتوانی زنان آسیب دیده و در معرض آسیب از طریق و توانمندسازی 50 زن آسیب دیده اجتماعی در 10 استان کشور از طریق آموزش فنی و حرفه ای حمایت کرد.
مدیریت ظرفیت ها و جلب مشارکت حداکثری نسبت به رفع مسائل و آسیب‌ها از طریق انعقاد 25 تفاهم‌نامه، تهیه 9 پیش‌نویس تفاهم نامه همکاری با دستگاه‌های اجرایی،‌ ‌78 موافقت نامه اجرایی و 116 پروژه با دستگاه‌های اجرایی هم از رئوس کاری چهارساله معاونت زنان به ثبت رسیده است.

ارتقای مهارت‌های مدیریتی و اقتصادی زنان

همچنین این معاونت حمایت از توان افزایی و ارتقای مهارت‌های مدیریتی زنان از طریق آموزش دو هزار و 250 نفر از زنان مسئول استان‌های کشور با همکاری وزارت کشور را در فهرست فعالیت‌های چهارساله اش دارد. اجرای طرح توانمندسازی اقتصادی خانواده زندانیان از طریق آموزش مهارت های فنی- حرفه‌ای به ظرفیت یک هزار و 744 نفر از اعضای خانواده‌های زندانیان که منجر به 644 شغل شده است و آموزش به 34 هزار و 649 نفر از خانواده ‌های زندانیان با هدف ارتقای سلامت و ارائه مشاوره خصوصی به 2 هزار و 343 نفر از خانواده های آنان از دیگر برنامه‌های اجرایی این معاونت است. همچنین اجرای فاز اول طرح ملی توان افزایی و ارتقای تاب آوری اجتماعی زنان و خانواده‌ها از طریق توسعه ظرفیت‌های جامعه محلی با آموزش 15 هزار و 205 نفر از اعضای خانواده های 31 استان کشور از برنامه های معاونت زنان در دولت یازدهم است.
ارائه طرح پیشگیری از ازدواج زیرسن قانونی دختران

ارائه طرح پیشگیری از ازدواج زیر سنین قانونی دختران با همکاری مرجع ملی حقوق کودک، ارائه لایحه مشترک با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص ترویج تغذیه با شیر مادر و حمایت از مادران در دوران شیردهی و بررسی پیشنهاد مجازات‌های جایگزین برای زنان زندانی در حوزه اعتیاد و مواد مخدر هم از اقداماتی است که می‌توان از این معاونت طی چهارسال گذشته یاد کرد.

تصویب لایحه کاهش ساعت کاری زنان شاغل دارای شرایط خاص

معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری یک فعالیت دیگر هم داشت که نمی‌توان از آن چشم پوشی کرد و آن پیگیری تصویب لایحه کاهش ساعت کاری زنان شاغل دارای شرایط خاص در مجلس شورای اسلامی است .
این معاونت دستورالعمل واحد برای رفع خلاهای اجرایی قانون کاهش ساعت کاری زنان شاغل دارای شرایط خاص(مشترک با سازمان امور اداری و استخدامی کشور) را نیز تدوین کرده است. تدوین لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت(به کمیسیون لوایح ارایه شده است) و لایحه اصلاح تبصره ماده 26 قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بی سرپرست 1392 (ازدواج فرزند خوانده با سرپرست در کمیسیون لوایح دولت) ، دو اقدام دیگر از پرونده چهار ساله معاونت زنان است.

پیشنهاد 10 ماده به کارگروه تدوین لایحه اصلاح قانون تعزیرات موضوع اصلاح کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی معاونت حقوقی قوه قضائیه در موضوع خشونت خانگی و قاچاق انسان 1392، مشارکت در تدوین برنامه عمل 10 ساله مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک وزارت دادگستری در موضوع حقوق کودک و نوجوان و مشارکت در تدوین سند امنیت زنان در روابط اجتماعی (موضوع ماده 227 برنامه پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران در نوبت بررسی و تصویب در سازمان برنامه و بودجه) از دیگر اقدامات این معاونت در دولت تدبیر و امید است.

پیگیری الحاق بیمه زنان خانه دار در یک آیین نامه اجرایی

پیگیری الحاق بیمه زنان خانه دار در آیین نامه اجرایی ماده 27 قانون برنامه پنجم توسعه (در مرحله رسیدگی در کمیسیون اجتماعی دولت)، پیشنهاد بند مربوط به استیفای حقوق شرعی و قانونی زنان در همه زمینه‌ها در سیاست‌های کلی برنامه ششم توسعه کشور (بند مربوطه در متن سیاست‌ها گنجانده شد) فعالیتی دیگر از عملکرد معاونت زنان ریاست جمهوری است. در بخش دیگری از این اقدامات به موضوع تدوین گزارشات مطالعاتی - راهبردی و تقدیم آن به رئیس جمهوری اشاره کرده است و برخی از این اقدامات را تاملی بر بایسته‌های نظام حقوقی کشور در حوزه جرایم اسیدپاشی با تاکید بر ضرورت ترمیم موثر تمامی خسارات وارد بر قربانیان می‌داند.


تعاملات بین‌المللی

توسعه تعاملات بین‌المللی و دو جانبه با سایر کشورها از طریق امضاء یادداشت تفاهم و تفاهم‌نامه، شرکت در مجامع و اجلاس‌های منطقه ای و بین‌المللی در حوزه زنان و خانواده، برگزاری همایش‌های بین‌المللی، ملاقات‌های دو جانبه، میزبانی از هیات‌های خارجی، اعزام مدیران و کارشناسان به دوره‌های آموزشی منطقه‌ای و بین‌المللی (ژنو،آذربایجان، فنلاند، اندونزی، تایلند، ارمنستان ،چین و ژاپن) ، ارائه گزارش‌های مربوط به اقدامات و دستاوردهای کشور در حوزه زنان و خانواده به سازمان‌ها و مجامع بین‌المللی از دیگر اقدامات این معاونت است.
مشارکت با مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک وزارت دادگستری در ترجمه سند ملاحظات نهایی کمیته حقوق کودک ناظر بر کنوانسیون بین‌المللی حقوق کودک در موضوع توصیه‌هایی برای بهبود وضعیت حقوق کودک در کشور و ابلاغ به تمامی دستگاه های ذی‌ربط نیز از اقدامات دیگر معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری در دولت یازدهم است.

ایجاد تمهیدات لازم جهت گسترش فعالیت حوزه زنان و خانواده در قالب سمن‌ها و در نتیجه افزایش تعداد سازمان‌های مردم نهاد از یک هزار و 677 در ابتدای دولت یازدهم به 2333 در سال 1395 و پیگیری انتصاب زنان در پست‌های مدیریتی در چارچوب وعده‌ها، ‌شعارها و برنامه‌های رئیس جمهوری از طریق ارائه پیشنهاد افزایش سالانه 10 درصدی تعداد مدیران زن در قالب طرح اصلاح نظام اداری و ارائه برنامه تعادل جنسیتی مدیریت در سند برنامه ششم توسعه کشور در دولت یازدهم انجام شد.