صفحه اصلی / اخبار/ دریچه / مشاهیر وکالت و قضات جهان

مشاهیر وکالت و قضات جهان

جان فاستر دالس درس خوانده حقوق متولد ماه فوریه 1888 که در ماه مه سال 1959 بعد از چندین سال حضور در عرصه دیپلماسی آمریکا در سن هفتاد و یک سالگی چشم از جهان فروبست ، در اوج جنگ سرد میان دو قدرت شرق و غرب یکی از بازیگران اصلی رهبری این جنگ در مقام وزیر خارجه آمریکا در دولت ژنرال آیزنها ور از فرماندهان برجسته جنگ دوم جهانی بود که به عنوان یک سیاستمدار دست راستی و از مخالفان سرسخت کمونیسم در دنیا شناخته می شد .

حقوقدان و سیاستمدار

جان فاستر دالس درس خوانده حقوق متولد ماه فوریه 1888 که در ماه مه سال 1959 بعد از چندین سال حضور در عرصه دیپلماسی آمریکا در سن هفتاد و یک سالگی چشم از جهان فروبست ، در اوج جنگ سرد میان دو قدرت شرق و غرب یکی از بازیگران اصلی رهبری این جنگ در مقام وزیر خارجه آمریکا در دولت ژنرال آیزنها ور  از فرماندهان برجسته جنگ دوم جهانی بود که به عنوان یک سیاستمدار دست راستی و از مخالفان سرسخت کمونیسم در دنیا شناخته می شد . جان فاستر دالس که نقش تعیین کننده ای هم در کودتای بیست و هشتم مرداد علیه دولت قانونی دکتر مصدق در ایران داشت ، طراح و بنیانگذار بسیاری از اتحادیه ها و پیمانهای نظامی منطقه ای از جمله پیمان سنتو (CENTO) با محوریت ایران بود . جان فاستردالس که بعد از ورود به عرصه سیاست ، حرفه وکالت را به کلی کنار گذاشت ، از حامیان جدی جنگ فرانسه علیه وتینام محسوب می شد و با توافق ژنو میان فرانسه و کمونیست های ویتنام شمالی به شدت مخالفت می ورزید . همین مخالفتها سبب شد تا بعد از امضاء موافقتنامه صلح ژنو میان فرانسه و دولت تحت رهبری هوش مین دروتینام شمالی ، آمریکا به یکی از حامیان و متحدان دولت وتینام جنوبی که وتینام شمالی آنرا به رسمیت نمی شناخت تبدیل شود و پای این کشور را به پیروزی ویت کونگها وتینام شمالی تمام شد ، بازشود جنگ وتینام خسارتهای بسیار سنگین جانی و مالی به مردم این کشور و به آمریکایی ها وارد کرد و اما سرانجام بعد از چندین سال با شکست دولت وتینام جنوبی و فرارسران این کشور ، تاسیس کشور واحد وتینام در کنفرانس ژنو به پایتختی شهر هانوی  که بعدها به شهر هوشی مین تغییر یافت به رسمیت شناخته شود . جان فاستر دالس در مقام یک حقوقدان برجسته نقش مهمی هم در بازسازی وال استریت نیویورک که بزرگترین مرکز مالی و بازار سرمایه جهان بود ایفا کرد . جان فاستر دالس در سالهای پایانی جنگ دوم جهانی از چهره هایی موثر در مذاکرات مربوط ژاپن به قوای متفقین تحت رهبری هری ترومن رییس جمهوری وقت آمریکا بود اما بعدها به یکی از منتقدان سرسخت سیاست خارجی دولت هری ترومن تبدیل شد. این سیاستمدار حقوقدان عضو حزب جمهوریخواه آمریکا نقش مهمی هم در تاسیس سازمان ملل متحد ایفا کرد .

2- توماس کرامول (THOMAS CROMELL)

این حقوقدان انگیلیسی یکی از بازیگران سرشناس در تاریخ چندصد سال گذشته انگلیس بود . کرامول در سال 1485 متولد شد و در سال 1540 بعد از پشت سر گذاشتن یک زندگی طوفانی و ایجاد تحولاتی در نظام حکومتی انگلیس در سن 55 سالگی دیده از جهان فروبست کرامول حقوقدان کار حقوقی – سیاسی خود را با سمت مشاور حقوقی هنری هشتم پادشاه انگلیس در سال 1532 آغاز کرد و از این طریق به دربار انگلیس راه یافت کرامول یک شخصیتی زیرک و بسیار بلند پرواز است و به پشتوانه همین روحیات ظرف زمان کوتاهی به یکی از چهره های سرشناس در عرصه سیاسی بریتانیای کبیر آن دوران تبدیل شد . او وجودش سرشار شورملی برای ایجاد تحول در نظام سیاسی کشورش بود و با نفوذی که در دربارانگلیس به دست آورده بود توانست زمینه لازم را برای ایجاد تحول مورد نظر خودش در این کشور فراهم سازد . توماس کرامول فرزند یک آهنگر بود که در سنین جوانی به کسوت یک  حقوقدان درآمد و توانست در عرصه تجارت نیز به موفقیت های بزرگی نایل آمده ثروت قابل توجهی به دست آورد . اما همواره تحت تاثیر بلند پرواز یهای سیری ناپذیرش قرار داشت ولی خواست نام خود را در تاریخ انگلیس به ثبت رساند . او مدت زمانی نیز به سمت دستیار کاردینال ولسی (CARDINAL WOLSY) اسقف اعظم کلیسای کانتربوری منصوب شد اما تحت تاثیر شامه سیاسی نیرومندی که داشت همواره فاصله معناداری را از او رعایت می کرد و به همین سبب هنگامی که کاردینال ولسی از چشم پادشاه انگلیس افتاد ، کرامول توانست همچنان موقعیت خود را در دربار انگلیس حفظ کند به طوری که کرامول به یکی از مورد اعتمادترین مشاوران هنری هشتم تبدیل شده بود . او در این سمت هنری هشتم را تشویق کرد تا به منظور ازدواج با معشوقه اش از همسرش مالکه کاترین که به خانواده قدرتمند آراگون تعلق داشت ، جدا شود . اما به رغم نفوذ و محبوبیتی که در دربار انگلیس به دست اورده بود ، حس خصومت و دشمنی بسیاری از درباریان و مقامات برجسته حکومت را علیه خود برانگیخت و سبب شد تا هنری هشتم حکم دستگیری و اعدام او را به جرم خیانت صادر کند .

حقوقدانی که به کاخ سفید راه یافت و جایزه صلح نوین دریافت کرد .

3- وودرو ویلسون (WOODROW WILSON) حقوقدان و سیاستمدار برجسته آمریکایی در قرن نوزدهم .

ویلسون در ماه دسامبر سال 1856 در شهر استانتون سیتی آمریکا به دنیا آمد و در فوریه سال 1924 در سن 68 سالگی درگذشت . او حقوقدانی بود که توانست در عرصه سیاست به کاخ سفید نیز راه پیدا کند . وودرو ویلسون چندسالی علاوه بر حرفه وکالت ، در مقام استادی دانشگاه نیز به تدریس پرداخت و سرانجام پا به عرصه سیاست گذاشت . او تحصیلات حقوق خود را در دانشگاه جان هاپکینز و دانشکده حقوق ویرجینیا به اتمام رساند . وودرو ویلسون قبل از انتخاب شدن به مقام ریاست جمهوری و راه یابی به کاخ سفید ، در بنیانگذاری بسیاری از موسسات مالی آمریکا و جهان از قبیل فدرال رزرو و جامعه ملل نقش مهمی ایفا کرد . او بیست و هشتمین رییس جمهوری بعد از اعلام استقلال آمریکا بود او از سال 1913 تا 1921 در دو دوره پی در پی به ریاست جمهوری آمریکا انتخاب شد و رهبری آمریکا را در جنگ اول جهانی بر عهده داشت و در پایان جنگ نقشی کلیدی در امضاء معاهده روسای میان قدرتهای پیروز جنگ در تقسیم دایره نفوذ آنها در مناطق مختلف جهان و همچنین تاسیس اولین نهاد بین المللی به نام جامعه ملل که مقدمه ای بر تاسیس سازمان ملل متحد بعد از پایان جنگ دوم جهانی بود ، ایفا کرد و به خاطر ایفای این نقش در سال 1919 به دریافت جایزه صلح نوبل نایل آمد . او در دوران تحصیلات ، درخشش چندانی به عنوان یک دانش آموز و دانشجوی ممتاز نداشت و در بزرگسالی دچار بیماری فلج شد و لی به رغم این مشکل بزرگ جسمی توانست تحصیلات خود را در رشته حقوق ، علوم سیاسی و تاریخ تا اخذ مدرک دکتری ادامه دهد . ویلسون بعد از پایان تحصیلات دانشگاهی در سال 1890 در کسوت استاد به دانشگاه پرینستون (PRINCETON) پیوست و چندسالی در این دانشگاه  به تدریس پرداخت تا آن که در سال 1902 به ریاست این دانشگاه منصوب شد و تا سال 1910 در این سمت باقی ماند. از این سال به بعد ویلسون اسیر صندلی چرخدار با انتخاب به سمت فرماندار نیوجرسی از سوی حزب دموکرات پا به عرصه سیاست گذاشت و در انتخابات ریاست جمهوری سال 1912 نامزد مقام ریاست جمهوری از سوی این حزب شد و توانست با اکثریت آرای رای دهندگان آمریکایی به کاخ سفید  راه پیدا کند . با شروع جنگ اول جهانی ویلسون ابتدا در قبال آن جنگ سیاست بی طرفی اتخاذ کرد ولی با ورود ناوگان زیر دریایی بسیار قدرتمند آلمانی ها به صفحه های جنگ ، ویلسون نیز سیاست بیطرفی را کنار گذاشت و به طرفداری از نیروهای متفقین وارد جنگ علیه آلمان شد . ویلسون در دوران ریاست جمهوری توانست اصلاحات زیادی را در قانون اساسی آمریکا به عمل آورد که یکی از مهم ترین آنها اعطاء حق انتخاب کردن و انتخاب شدن به زنان آمریکا بود . او به خاطر خدمات برجسته ای که در دوران حضور در کاخ سفید در صحنه های داخلی و در عرصه های جهانی انجام داد نام خود را به عنوان یک سیاستمدار برجسته در تاریخ این کشور به ثبت رساند.