صفحه اصلی / اخبار/ حقوق شهروندی / محکومیت تا دو برابر مبلغ مورد نظر، مجازات کسانی که شارژ نمی دهند

چگونه می‌توان هزینه مرمت ساختمان را از مالکان آپارتمان‌ها دریافت کرد؟

محکومیت تا دو برابر مبلغ مورد نظر، مجازات کسانی که شارژ نمی دهند

محکومیت تا دو برابر مبلغ مورد نظر، مجازات کسانی که شارژ نمی دهند

امروزه با فراگیر شدن آپارتمان نشینی با همه محاسن و معایب آن ادبیات و فرهنگ خاصی می طلبد که عدم رعایت آن‌ها موجب بروز اختلافات فراوان بین ساکنین می‌گردد

شاید برای شما که در آپارتمان زندگی می‌کنید، این مشکل پیش آمده باشد که یکی از مالکان با تغییرات ساختمان مخالف است و حاضر نیست برای ساختمان هزینه کند. اینکه در این شرایط چه باید کرد و آیا می‌شود اقدام قانونی انجام داد را از «سید حسین فاطمیان» حقوقدان و مدرس مرکز آموزش قوه قضاییه پرسیدیم که در این زمینه گفت: قاعدتا مدیر یا هیئت مدیره ساختمان در خصوص هزینه‌های ضروری ساختمان تصمیم می‌گیرند و آن‌ها را تحت عنوان شارژ حساب می‌کنند.

 

ارسال اظهارنامه به فرد خاطی

 

شارژ ساختمان را باید پرداخت اما گاهی هم پیش می‌آید که یکی از ساکنین سر ناسازگاری می‌گذارد و پول نمی‌دهد. به گفته فاطمیان در این شرایط که یکی از مالکین از پرداخت حق شارژ امتناع می‌کند این هزینه‌ها در غالب اظهارنامه از سوی مدیر ساختمان به او ابلاغ می‌شود و طی آن، زمان مشخصی معلوم می‌شود که مالک واحد مربوطه باید مبلغ را تا آن تاریخ پرداخت کند اگر فرد تا بعد از انقضا اظهارنامه هم مبلغ را نداد مدیر ساختمان باید به نمایندگی از خود و سایر مالکان آپارتمان به محاکم مربوطه مراجعه کند.

 

دادگاه یا شورای حل اختلاف

 

مبلغ پرداختی در تعیین اینکه مدیر ساختمان به کجا باید مراجعه کند اهمیت دارد. اگر مبلغ پرداختی تا ۲۰میلیون تومان باشد شوراها مسئول رسیدگی به آن هستند اما اگر مبلغ، بالای ۲۰ میلیون تومان باشد مدیر باید به دادگاه مراجعه نماید.

 

بنا به تناسب، شورای حل اختلاف یا دادگاه به درخواست مدیر رسیدگی کرده و فرد موردنظر را محکوم به پرداخت می‌کند. گاهی دادگاه یا شورا فرد را تا دو برابر مبلغ مورد نظر محکوم می‌کنند که باید به نفع ساختمان هزینه کند.

 

محرومیت موقتی از امکانات

 

فاطمیان یادآور شد: علاوه بر اینکه فردخاطی باید مبلغ را بپردازد گاهی دادگاه واحد مزبور را به صورت موقت از امکاناتی مثل آسانسور، برق و خدمات این چنینی محروم کند.

 

وی در پایان اشاره کرد: تشخیص اینکه چه خرجی برای ساختمان ضروری است و چه خرجی ضرورت ندارد به عهده مدیر و یا هیئت مدیره است.