صفحه اصلی / اخبار/ وقایع اتفاقیه / قانون استقلال وکلا به اصلاح نیاز ندارد

عضو کمیسیون حقوقی قضایی مجلس:

قانون استقلال وکلا به اصلاح نیاز ندارد

قانون استقلال وکلا به اصلاح نیاز ندارد

عضو کمیسیون حقوقی قضایی مجلس شورای اسلامی گفت: قانون استقلال وکلا منطبق بر واقعیات جامعه است و به اصلاح نیاز ندارد.

محمدجواد فتحی، درباره رد لایحه جامع وکالت در کمیسیون حقوقی قضایی مجلس، اظهار کرد: اگر چه قانون استقلال وکلا در سال 1333 مصوب شد اما قانون کهنه به معنای خوب نبودن نیست؛ بلکه نشان از چارچوب محکم و منطبق بر واقعیت های جامعه دارد.

وی اضافه کرد: قانونی که سال‌های سال از تصویب آن می‌گذرد و نیازی به اصلاح آن نمی‌بینیم، بیانگر فرهیختگی آن قانونگذار است و درواقع عملکرد درستی یک جامعه و ملت را نشان می‌دهد.

عضو کمیسیون حقوقی قضایی مجلس خاطرنشان کرد: قانون استقلال وکلا چیزی است که به این راحتی نیاز به اصلاحش نیست و با استدلال کهن بودن، نمی‌شود آن را تغییر داد و یا اصلاح کرد.

فتحی برای نمونه به قانون مدنی اشاره کرد و گفت: قانون مدنی هم همینطور است؛ قانونی در طول تاریخ قانون‌گذاری ایران مستحکم‌تر از این قانون وجود ندارد و یک قانون کهن است.

 وی اضافه کرد: به‌نظرم می‌رسد اگر قانون استقلال وکلا در مجلس بیاید آنچه تصویب و جایگزین خواهد شد از چیزی که هست قابل دفاع‌تر نخواهد بود.

تهیه و تدوین لایحه جامع وکالت مسئولیتی بود که مجلس در برنامه پنجم توسعه بر عهده قوه قضائیه نهاده بود. قوه قضاییه این لایحه را تهیه و تدوین کرد، اما در دولت قبل بایگانی شد و به صحن نرفت.

با روی کار آمدن دولت جدید، قوه قضاییه این لایحه را مورد بازبینی قرار داد و دوباره به دولت ارسال کرد و دولت هم با اعمال نظرهایی روی این لایحه، آن را برای تصویب به مجلس فرستاد.

اگر چه بسیاری از حقوقدانان و وکلا نسبت به کلیت این لایحه ایراداتی وارد کرده بودند، اما این لایحه با وجود همه این دل نگرانی‌های وکلا به مجلس رفت.

نهایت اینکه لایحه جامع وکالت در کمیسیون حقوقی قضایی مجلس پذیرفته نشد و کلیات آن رد شد که این موضوع تاحدودی قوه قضاییه و دولت را نگران کرد و هم اکنون خواستار بازبینی آن شده‌اند طوری که محسنی اژه‌ای در آخرین نشست خبری خود تاکید کرده بود، لایحه جامع وکالت نیاز به بازنگری دارد.