صفحه اصلی / اخبار/ مدرسه حقوق / راه‌های برطرف شدنِ وکالتِ بلاعزل چیست؟

راه‌های برطرف شدنِ وکالتِ بلاعزل چیست؟

 

با سلام و عرض ادب بنده یک واحد مرغداری شراکتی با پسر عمویم داریم. بدلیل مشغله کاری به پسر عمویم وکالت بلاعزل دادم تا پروانه تاسیس و بهره برداری مرغداری را بنام خودش بزند. حال متوجه شدم که نامبرده قصد دارد با گذاشتن پروانه مرغداری در بانک وام هنگفتی گرفته و اقساط آن را ندهد تا مرغداری را به نفع بانک به مزایده و فروش بگذارند. خواهشمندم کمکم کنید. چطور می توانم وکالت بلاعزل خودم را پس بگیرم و مرغداری به اسم هر دو نفرمان باشد؟

پاسخ:
پرسش مبهم و کلی طرح گردیده است؛ اما صرفاً در خصوص راه های برطرف شدن وکالتِ بلاعزل باید راه های مختلفی را بیان داشت. فوت یکی از طرفینِ وکالت و انجام موضوع وکالت توسط موکل از جمله این راه‌هاست. همچنین ضمِ وکیل(اضافه کردن وکیلِ دیگر) راهی است که می‌توان بوسیله آن محدودیت‌‌هایی برای وکیل بلاعزل ایجاد کرد.

 

کسانی که آراء دیوان عدالت را اجرا نکنند، از خدمت منفصل می‌شوند

 

با سلام. مجازات عدم اجرای رای دیوان عدالت اداری چیست؟

پاسخ:
دیوان عدالت اداری یک مرجع رسمی است که برای رسیدگی به دعاوی مطروح در حیطه صلاحیت خود از قبیل اعتراضات مردم به ماموران و واحدها، تصمیماتی که ادارات دولتی می‌گیرند و آیین‌نامه‌های دولتی مکلف به رسیدگی است. دیوان عدالت اداری به موجب قانون اساسی تشکیل شده و زیر مجموعه قوه‌قضاییه است؛ بنابراین زمانی که به موضوعی رسیدگی و حکمی صادر می‌کند، به طور طبیعی برای همه لازم‌الاجراست و هیچ‌کس نمی‌تواند از اجرای آن استنکاف کند. واحدهای دولتی اعم از وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها، شرکت‌ها، موسسات دولتی، شهرداری‌ها، تشکیلات و موسسات وابسته به آنها و نهادهای انقلابی مکلفند احکام دیوان را در آن قسمت که مربوط به واحدهای مذکور است، اجرا کنند و در صورت استنکاف با حکم رییس دیوان به انفصال از خدمات دولتی محکوم می‌شوند.