صفحه اصلی / اخبار/ وقایع اتفاقیه / حذف دفاتر جاری، جعل اسناد را به صفر می‌رساند

رئیس کانون سردفترداران و دفتریاران قوه قضائیه:

حذف دفاتر جاری، جعل اسناد را به صفر می‌رساند

حذف دفاتر جاری، جعل اسناد را به صفر می‌رساند

محمدرضا دشتی اردکانی رئیس کانون سردفتران و دفتریاران اظهارکرد: دفاتر جاری در دفاتر اسناد رسمی به زودی حذف خواهد شد و معاملات به صورت الکترونیک ثبت خواهد شد.

محمدرضا دشتی اردکانی رئیس کانون سردفتران و دفتریاران اظهارکرد: دفاتر جاری در دفاتر اسناد رسمی به زودی حذف خواهد شد و معاملات به صورت الکترونیک ثبت خواهد شد.
وی با بیان اینکه زیرساخت های کار فراهم شده و آیین نامه اجرایی در حال تدوین و آماده سازی است، گفت: امیدواریم این حلقه ثبت الکترونیک، در بحث سامانه ثبت الکترونیک اسناد کامل شود.
رئیس کانون سردفتران و دفتریاران خاطرنشان کرد: این طرح مزیت بسیار بالایی دارد، با حذف این دفاتر و ثبت الکترونیکی، جعل به طور کلی در دفاتر اسناد رسمی از بین خواهد رفت و به صفر خواهد رسید و مردم با خیال راحت می توانند اسناد را تنظیم  و زندگی اقتصادی خود را مدیریت کنند.

با حضور رئیس کل دادگاه‌های عمومی و انقلاب تهران

سرپرست مجتمع قضایی شهید قدوسی معارفه شد

مراسم معارفه سرپرست جدید مجتمع قضایی شهید قدوسی با حضور رئیس کل دادگاه‌های عمومی و انقلاب تهران برگزار شد.

در این مراسم از خدمات رشیدیان تجلیل و پور عبدالله به عنوان سرپرست جدید این مجتمع معرفی شد.

هفته آینده و با حضور رئیس قوه قضائیه صورت می‌گیرد

اعطای سومین جایزه حقوق بشر اسلامی

دکتر محمدجواد لاریجانی با تشریح برنامه های روز حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی گفت: در روز چهارشنبه، 13 مردادماه 1395، مراسمی به مناسبت بزرگداشت این روز با سخنرانی رئیس قوه قضاییه و با حضور مقامات لشگری و کشوری و سفرای مقیم در مرکز همایش های صدا و سیما برگزار خواهد شد؛  در این مراسم، سومین جایزه حقوق بشر اسلامی به برندگانی از خارج از کشور، با توجه به نقش آنان در دفاع از حقوق مسلمانان و مبارزه با اسلام هراسی و تبیین اصول حقوق بشر اسلامی اعطاء خواهد شد.

 
دبیر ستاد حقوق بشر کشورمان افزود: در این مراسم همچنین، اختتامیه نخستین جشنواره کتب و پایان نامه های حوزه حقوق بشر برگزار و از برگزیدگان تقدیر خواهد شد.
محمدجواد لاریجانی با تاکید بر ضرورت تبیین مبانی حقوق بشر اسلامی به برگزاری سمینار تخصصی بین المللی حقوق بشر اسلامی در روز 12 مرداد اشاره کرد و گفت: این سمینار با حضور اندیشمندان برجسته ای از ایران، عراق، بنگلادش، مصر، الجزایر و اندونزی در شهر مقدس قم برگزار خواهد شد.
دبیر ستاد حقوق بشر همچنین از برنامه ریزی ستاد برای تحقق منویات مقام معظم رهبری در حوزه حقوق بشر اسلامی خبر داد و افزود: ارتقای آگاهی بین المللی در حوزه حقوق بشر اسلامی، تبیین مبانی حقوق بشر اسلامی، تاثیرگذاری بر اسناد و هنجارهای بین المللی حقوق بشر با استفاده از موازین حقوق بشر اسلامی، تبیین و دفاع فعالانه از نظام حقوقی جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر آموزه های دینی اسلامی و همچنین دفاع از مظلومان عالم، از برنامه هایی خواهد بود که ستاد حقوق بشر در دست برنامه ریزی و اقدام دارد و در این مسیر، از ظرفیت تمامی دستگاه های اجرایی و فکری، اندیشمندان و نخبگان حوزه های علمیه، سازمان های مردم نهاد و رسانه ها نیز استفاده خواهد کرد.

 

مدیرعامل ستاددیه کشور:

43 درصد زندانیان جرائم غیرعمد ورودی سال 95 هستند

سید اسدالله جولایی بیان داشت: هرچند تعداد12 هزار و 700 نفری بدهکاران دیه و محکومان مالی جرایم غیرکلاهبرداری از نیمه خرداد ماه سال‌جاری تا به امروز به عدد 9953 نفر کاهش یافته اما حضور ناخواسته همین جمعیت چند هزار نفری در ندامتگاه‌های کشور یک معضل بزرگ ملی است.

وی تنها یک درصد محکومان غیرعمد را مرتبط به ورودی‌های سال 90 و پیش از آن اعلام کرد و گفت: ابقای این مددجویان در حبس و اطاله رسیدگی به فرآیند آزادی آن‌ها بیشتر به دلیل تعدد جرایم عمد و غیرعمد در پرونده این افراد بازمی‌گردد.

جولایی ادامه داد: ستاددیه طبق اساسنامه مدون خود تا پایان مدت حبس کیفری محبوسان، حق ورود به پرونده هیچ زندانی ولو بی‌بضاعت را ندارد، چرا که رسالت این مجموعه حمایتی تنها معطوف به آزادی آبرومندان دربندی می‌باشد که با دریافت تسهیلات ستاددیه زمینه استخلاص آن‌ها از زندان حتمی است.

مدیرعامل ستاددیه کشور اظهار کرد: از پنجم فروردین تا ابتدای تیر ماه سال‌جاری تعداد چهار هزار و 296 نفر با حکم قضات محکام قضایی وارد زندان‌های کشور شده‌اند که این عدد 43 درصد آمار کل زندانیان غیرعمد می‌باشد.

جولایی، در تفکیک موعد ورود به زندان محکومان غیرعمد گفت: در حال حاضر 39 درصد موجودی زندانیان جرایم غیرعمد ما که رقم عددی آن‌ها قریب به 3800 نفر می‌شود را ورودی‌های سال گذشته تشکیل داده و به طور دقیق 17 درصد از حاضرین به خواب موجود را هم ورودی‌ سال‌های 91 تا 93 شامل می‌شوند.

در راستای تفاهم‌نامه بین وزارت دادگستری و وزارت علوم؛

کمیته حقوق شهروندی در وزارت علوم تشکیل شد

 

در راستای تحقق مفاد تفاهم‌نامه منعقد شده بین وزارت دادگستری و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، کمیته حقوق شهروندی در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تشکیل شد.

پیرو انعقاد تفاهم نامه همکاری که در خرداد ماه گذشته به امضای حجت الاسلام والمسلمین پور محمدی وزیر دادگستری و محمد فرهادی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری رسید، کمیته حقوق شهروندی وزارت علوم با حضور نمایندگان وزارت دادگستری، وزارت علوم و رییس کرسی حقوق بشر، صلح و دموکراسی یونسکو تشکیل و در نخستین جلسه آن که در تاریخ ۴ /۵/ ۱۳۹۵ در معاونت حقوقی و امور مجلس وزارت علوم تشکیل شد، اعضای کمیته راهکارهای اجرای تفاهم نامه را بررسی کردند.

در این جلسه اعضای کمیته تصمیم گرفتند نسبت به تدوین آیین نامه کمیته اقدام نمایند و در ادامه چگونگی و راه اندازی انجمن ها و کانون های دانشجویی حقوق شهروندی در دانشگاههای سراسر کشور را بررسی کردند. هم چنین اعضای کمیته، مشارکت فعال دانشجویان تحصیلات تکمیلی در راه اندازی و مدیریت انجمن های علمی دانشجویی اخلاق شهروندی و حقوق شهروندی، راهکارهای مناسب حمایت از پایان نامه نامه های دانشجویی در زمینه های حقوق بشر و حقوق شهروندی را مورد تأکید قرار دادند.

پیشنهاد معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری و عضو کمیته حقوق شهروندی وزارت علوم مبنی بر تصویب رشته دکترای پژوهشی حقوق بشر اسلامی مورد استقبال اعضا قرار گرفت و مقرر گردید پیگیری های لازم در این زمینه صورت پذیرد. همچنین همکاری و مشارکت فعال کمیته حقوق شهروندی وزارت علوم در برگزاری جشنواره حقوق شهروندی در دهه مبارکه فجر مورد تأکید قرار گرفت  و مقرر شد به نحو مقتضی نسبت به اطلاع رسانی به منظور مشارکت فعال استادان و دانشجویان و نویسندگان مقالات و پایان نامه ها و کتب منتشره در زمینه حقوق بشر و حقوق شهروندی در این جشنواره اقدام شود.

بر اساس این گزارش اعضای کمیته حقوق شهروندی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به شرح زیر هستند:

محمد روشن- معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم، تحقیقات و فناوری 

محمود عباسی – معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزارت دادگستری

 سید ضیاء هاشمی – معاون فرهنگی- اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری

 حسین میر محمد صادقی – رییس کرسی حقوق بشر، صلح و دموکراسی یونسکو

محمد مهدی مقدادی – مدیر گروه حقوق خصوصی دانشگاه مفید