صفحه اصلی / اخبار/ یزد / تفاهم‌نامه معاونت حقوق بشر و امور بین‌الملل وزارت دادگستری با کانون یزد

تفاهم‌نامه معاونت حقوق بشر و امور بین‌الملل وزارت دادگستری با کانون یزد

دکتر محمدحسین جعفری - رئیس کانون وکلای دادگستری استان یزد
تفاهم‌نامه معاونت حقوق بشر و امور بین‌الملل وزارت دادگستری با کانون یزد

هدف از استقرار کانون وکلا در بافت تاریخی، اثبات پایبندی وکلا به میراث ملی و مذهبی می‌باشد. دفاع و حفاظت از هویت فرهنگی جزء حقوق بشر و حقوق شهروندی می باشد. مشکلات بافت قدیم من جمله خالی از سکنه شدن خانه‌های قدیمی، اسکان افراد با ملیت‌های غیرایرانی، کاهش ضریب امنیت و کوچ خانواده‌ها به بافت مدرن که حضور وکلا در این بافت پیامدهای بسیار مثبتی به همراه خواهد داشت از جمله به نظر می‌رسد پیشگیری از جرم در بافت قدیم، کاهش آسیب‌های اجتماعی، رونق اقتصادی بافت قدیم، ارتقاء حقوق شهروندی و کمک به اقشار آسیب پذیر و محروم جامعه از آثار مثبت این حضور باشد.

طی مدت حدود چهار ماه از تشکیل کانون وکلا  اقداماتی از جمله مراسم افتتاحیه با حضور شخصیت‌های  روحانی و مقامات قضایی، سیاسی و انتظامی، کلاس توجیهی کارآموزان، مراسم تحلیف کارآموزان با حضور خانواده‌هایشان، مراسم اختبار کتبی و شروع به کار تمدید و تعویض دفترچه‌های وکالت انجام شده است. این اقدامات در مدت کوتاه از شروع به کار کانون وکلای دادگستری استان یزد تحسین آقای کشاورز، رئیس اتحادیه سراسری کانون وکلای ایران، و کانون مرکز را برانگیخته است که این مهم با حمایت تک تک اعضای کانون محقق شده است. همچنین آقای کشاورز زیباترین و منحصربه فردترین کانون را کانون وکلای یزد معرفی کردند.

دکتر محمود عباسی - معاون وزیر دادگستری در حقوق بشر و امور بین‌الملل

ضمن تشکر از کانون وکلای دادگستری استان یزد جهت فراهم نمودن این نشست و تبریک به دکتر جعفری به خاطر نگاه باز و روشن بابت استقرار در بافت تاریخی که بسترساز یک حرکت فرهنگی می‌باشد.

هنگامی که اعلامیه جهانی حقوق بشر توسط انقلابیون فرانسه مطرح شد و مورد توجه جهانیان قرار گرفت شعار اصلی آن ها مبتنی بر سه نکته بنیادین آزادی، برابری و برادری بود. بر پایه هر یک از شعارهای سه گانه سه نسل از حقوق بشر شکل گرفت.

 نسل اول که بر پایه اعلامیه جهانی حقوق بشر است و موضوع آن حقوق آزادی  فردی و اجتماعی بود. نسل دوم برپایه برابری است و موضوع میثاق مدنی، سیاسی و اجتماعی شکل می گیرد و متعاقب آن در نسل سوم یک سری اعلامیه های جهانی بر پایه برادری و موضوع آن حقوق همبستگی شامل میراث فرهنگی، حق بر سلامت و حق محیط زیست می باشد. درصورتی که ما این مسائل را در حوزه های دینی خود داشته ایم که 1400 سال پیش هم در قرآن و هم در روایات راجع به این مسائل بحث شده است و هنر بشر سوم این بود که به این اکتشافات دست پیدا کرده است.

صرفا به لحاظ اهمیت میراث فرهنگی طبق جلسه ای با سرپرست میراث فرهنگی انشاءالله ظرف ده روز آینده کلینیک تخصصی حقوق شهروندی در حوزه میراث فرهنگی ایجاد خواهد شد که مهمترین پایگاه برای مدیریت کلینیک حقوق شهروندی کانون وکلای دادگستری می باشد.

دکتر عباسی اضافه نمود برای نخستین بار در دولت تدبیر و امید معاونت حقوق بشر ایجاد شده است که در دو حوزه اقداماتی شروع شده است. حوزه اول در دستگاه های اجرایی برای توجه کارگزاران نظام در صیانت از حقوق مردم که اساسا دولت توجه ویژه ای به آن داشته است. حوزه دوم پرداختن به حقوق شهروندی در بستر اجتماعی که بهترین پایگاه برای توجه به حقوق شهروندی شوراهای عمومی و مدنی از جمله شوراهای اسلامی شهر و شهرداری ها می باشند و باتوجه به امکاناتی که دارند می توانند در امور فرهنگی، اخلاق شهروندی، حقوق شهروندی بسیار کمک کننده باشند. قانون اساسی ظرفیت و پتانسیل آن را دارد که بتوانیم وظایف شوراها را گسترش بدهیم. شوراها درحال حاضر شورای شهرداری‌ها هستند و اخلاق شهروندی یکی از عرصه‌هایی است که می تواند موجب ارتقاء جایگاه شوراها گردد.

در چارچوب تفاهم نامه همکاری بین وزیر دادگستری و رئیس شورای عالی استان ها مقرر گردید اجرای حقوق شهروندی توسط شوراها و شهرداری ها شروع شود و استان یزد را به عنوان پایلوت اجرای این طرح به لحاظ ظرفیت ها و امتیازات خاص معرفی شد. امروز به منظور بسط و توسعه همکاری های علمی، آموزشی، پژوهشی و اجرایی برای استفاده از ظرفیت ها و توانمندی های طرفین به ویژه در زمینه تاسیس و راهبری کلینیک های حقوق شهروندی تفاهم نامه همکاری با کانون وکلای دادگستری استان یزد به امضاء طرفین می رسد.