صفحه اصلی / اخبار/ مدرسه حقوق / امکان شکایت از خودروی متخلفی که شماره پلاک‌ آن را ندارید

امکان شکایت از خودروی متخلفی که شماره پلاک‌ آن را ندارید

امکان شکایت از خودروی متخلفی که شماره پلاک‌ آن را ندارید

يک ماشين پس از برخورد با ماشين من از محل حادثه گريخت. من شماره ماشين رو يادداشت کردم؛ ولي فقط نميدونم ايران88 بود يا ايران 99. چگونه قابل پيگيري ميباشد؟ با تشکر.

پاسخ:
عدم آگاهی شما نسبت به پلاک وسیله نقلیه ناقی اقدام قانونی شما نخواهد بود.
بنابراین می توانید دعوای مطالبه خسارات وارد به خود را طرح نمایید و از مرجع مربوطه تقاضای استعلام از پلیس راهور را مبنی بر شناسایی وسیله نقلیه خاطی بنمایید.

 

صاحب سرقفلی نمی‌تواند بدون رضایت‌ مالک تغییر شغل بدهد

با سلام و خسته نباشید مغازه ای که سند سرقفلی دارد و به ارث رسیده است، آیا فرزند ارشد خانواده در صورتی که بیکار باشد میتواند در مغازه وارثی شغل جدید دایر کند تا امرارومعاش خود و مادرخود را تامین نماید، یا برای هزینه های زندگی مادرچه راهی دارد؟

پاسخ:
تعيين نوع شغل از اختيارات و صلاحيت هاي موجر مي باشد و اشتغال يا عدم اشتغال احد از وراث و يا حتي مستاجر أوليه بي تأثير مي باشد.
بنابراين شخص مزبور صرفا مي تواند به شغل يا مشاغل مندرج در اجاره نامه يا مشاغل عرفا مشابه اشتغال داشته باشد و در صورت عدم تصريح به شغل مورد نظر، تغيير شغل منوط به رضايت موجر مي باشد و الا از موارد تخلف محسوب خواهد گرديد.

ورثه نمی‌توانند پیش از پرداخت بدهی‌های‌ میت، اموال او را بین خود قسمت کنند

با سلام. آیا بلافاصله پس از فوت میت، ورثه او می‌توانند اموال را بین خود قسمت کنند؟
پاسخ:
در صورت فوت اشخاص، وراث در وهله اول نمی توانند اموال را بردارند تا اینکه ترتیب مقرر در مواد ۸۶۸ و ۸۶۹ قانون مدنی رعایت گردد.
ماده ۸۶۸ قانون مدنی بیان می دارد: مالكيت ورثه نسبت به تركه متوفي مستقرنمي شود؛ مگر پس از اداء حقوق و ديوني كه به تركه ميت تعلق گرفته است.
ماده ۸۶۹ قانون مدنی بیان می دارد: حقوق و ديوني كه به تركه ميت تعلق مي گيرد و بايد قبل از تقسيم آن اداء شود، از قرار ذيل است:
1)
قيمت كفن ميت و حقوقي كه متعلق به اعيان تركه مثل عيني كه متعلق رهن است .
2)
ديون و واجبات مالي متوفي .
3)
وصاياي ميت تا ثلث تركه بدون اجازه ورثه و زياده برثلث با اجازه آنها.

هریک از شرکا می‌توانند بدون رضایت‌ بقیه، سهم خود را بفروشند

با سلام خدمت جناب وکیل. بنده یک سوال دارم ممنون میشم راهنماییم کنید. آیا در فروش خانه‌ای که ارث پدریمان هست، اگر چند نفر مخالف باشند، میتوانند مانع فروش باشند و راه چاره چیست؟ با تشکر.

پاسخ:
مطابق ماده ۵۸۳ قانون مدنی هريك ازشركا مي تواند بدون رضايت شركاء ديگر سهم خود را جزئا یا كلا به شخص ثالثي منتقل كند.