صفحه اصلی / اخبار/ حقوق خوان / مقابله با آسیبهای اجتماعی ضروری است

مقابله با آسیبهای اجتماعی ضروری است


اسحاق جهانگیری در جلسه شورای عالی اداری با اشاره به گزارش سازمان امور اداری و استخدامی کشور مبنی بر تشکیل سازمانی برای مدیریت و ساماندهی آسیب های اجتماعی، گفت: مقابله با آسیب‌های اجتماعی از موضوعات پراهمیتی است که رهبر معظم انقلاب نیز نسبت به آن حساسیت ویژه دارند و خواستار توجه به این معضل شده اند و لازم است سازمانی با این هدف تشکیل و بصورت جدی به پیشگیری و مقابله با آسیب های اجتماعی بپردازد.

معاون اول رییس جمهور همچنین با اشاره به دستور کار دیگر این جلسه مبنی بر تدوین تصویب‌نامه حقوق شهروندی در نظام اداری، به حساسیت ویژه رییس جمهور نسبت به این موضوع اشاره و خاطرنشان کرد: رعایت حقوق شهروندان در نظام اداری کشور ضروری است و باید به گونه‌ای باشد که ارباب رجوع احساس کند از حقوق مناسب برخوردار است.

جهانگیری با اشاره به رفتارها و برخوردهای نامناسب با ارباب رجوع که در برخی ادارات مشاهده می‌شود، از اهتمام دولت برای تکریم ارباب رجوع خبر داد و گفت: باید مردم در مراجعه به ادارات از احترام کافی برخوردار باشند و حقوق شهروندی آنها بطور کامل رعایت شود.

وی از رییس سازمان امور اداری و استخدامی کشور خواست جزئیات، مصادیق و احکام لازم را برای اعمال حقوق شهروندی در نظام اداری تدوین کند و به جلسه آتی شورای عالی اداری ارائه کند.

در این جلسه که وزرای اموراقتصادی و دارایی، آموزش و پرورش، دادگستری، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، رییس سازمان برنامه و بودجه کشور، دستیار رییس جمهور در امور حقوق شهروندی  نیز حضور داشتند، رییس سازمان امور اداری و استخدامی کشور گزارشی از مصوبات جلسه قبل شورا ارائه کرد و به ارائه توضیحاتی در خصوص بررسی های صورت گرفته برای تشکیل سازمانی برای پیشگیری و مقابله با آسیب های اجتماعی پرداخت که مقرر شد روند ایجاد سازمان مذکور در اسرع وقت نهایی شود.

در این نشست همچنین موضوع حقوق شهروندی در نظام اداری کشور مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و رییس سازمان امور اداری و استخدامی کشور گزارشی از الزامات قانونی تدوین تصویب نامه حقوق شهروندی در نظام اداری ارائه کرد و به تشریح مراحل تدوین این تصویب نامه پرداخت که مقرر شد جزئیات، مصادیق و احکام لازم برای اعمال حقوق شهروندی در نظام اداری کشور تهیه و به جلسه آینده شورا ارائه شود.

در ادامه این جلسه بخشنامه مربوط به وظایف و ترکیب اعضای کارگروه های سلامت نظام اداری و صیانت از حقوق مردم مورد بحث و بررسی قرار گرفت و اصلاحاتی در این بخشنامه اعمال شد.

 

شهیندخت مولاوردی

تشکیل ستاد مقابله با آسیب های اجتماعی در دستگاه های اجرایی

 

شهیندخت مولاوردی در جریان بازدید از مرکز نگهداری و درمان و کاهش آسیب ماده ی 16  ویژه ی زنان معتاد متجاهر کارتن خواب در مشهد بیان داشت: تمام تلاش این معاونت در سه سال گذشته بر انجام ریل گذاری درست در حوزه زنان و خانواده بوده است.

وی گفت: دولت یازدهم با شعار آرامش در سیاست، آسایش در اقتصاد و امنیت در فرهنگ از طریق نجات اقتصاد، احیای اخلاق و تعامل سازنده و موثر با جهان شکل گرفت و یشترین رای را زنان و جوانان به رئیس جمهوری دادند و رای آنان در آن شرایط رای به تغییر تعبیر شد.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده  گفت: در این راستا در حوزه زنان و خانواده هم با رویکرد جدید مبتنی بر مبانی مصرح در اسناد بالادستی کار را شروع کردیم و بر اساس ماده 230 قانون برنامه پنجم توسعه باید در 14 محور، تفاهمنامه همکاری با دستگاه های اجرایی برای اقدامات قانونی منعقد می شد که تاکنون 20 تفاهم نامه، 80 پروژه و 45 موافقت نامه اجرایی با دستگاه های مختلف به امضا رسانده ایم.

مولاوردی افزود: برخی از این تفاهمنامه ها و طرح ها در مراحل پایانی است و در برخی موضوع ها که اخیرا احصا شده در حال انعقاد تفاهم نامه ها هستیم و طی این مدت سعی کرده ایم جایگاه زنان و خانواده را به سطح اصلی خود برسانیم.

وی اظهار کرد: در مرحله بعد توجه به این مباحث، ایجاد حساسیت در جامعه و جلب مشارکت حداکثری برای پرداختن به این مسائل مد نظر است.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: در برنامه ششم هدف گذاری بر کاهش 25 درصدی آسیب های اجتماعی است که امروز تبدیل به دغدغه ملی کشور شده و در عالی ترین سطح توجهات را به خود جلب کرده است.

مولاوردی افزود: هم اکنون در تمام دستگاه های اجرایی ستاد مقابله با آسیب ها تشکیل شده و 17 کارگروه راه اندازی گردیده است.

وی ابراز امیدواری کرد: با این اقدامات و تلاش ها و رویکرد محوری در توجه به این آسیب ها که مبتنی بر پیشگیری و درمان است، آسیب های اجتماعی کاهش یابد.

مرکز نگهداری زنان معتاد متجاهر در مشهد از سال 1391 راه اندازی شده که تاکنون یک هزار و 500 زن معتاد متجاهر را پذیرش و تحت درمان قرار داده و پس از بازیابی سلامت به جامعه بازگردانده است.

هم اکنون 150 زن معتاد در این مرکز نگهداری شده و در چرخه درمان هستند.

 

0 نظر برای “ مقابله با آسیبهای اجتماعی ضروری است

منتظر نظرات شما هستیم

نگران نباشید، ایمیل شما منتشر نمیشود.