
نماینده مردم نقده و اشنویه در مجلس بر ضرورت تاسیس تعاونی کولبران تاکید کرد و گفت: با اختصاص ۳۰ درصد از مبادلات تجاری گمرکات مناطقی که در آنجا کولبری انجام میشود به این تعاونی میتوان شرایط فعالیت آن را فراهم کرد.
عبدالکریم حسینزاده بحرینی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با تاکید بر ضرورت ساماندهی کولبران و رفع مشکلات آنان، افزود: روندی که برای دادن مجوز به کولبران تعریف شده نادرست است، چراکه این افراد مجبور به ثبتنام برای کار کولبری هستند و هر ماه اسم تعدادی از این افراد قرعهکشی شده تا اقدام به کولبری کنند.
نماینده مردم نقده و اشنویه در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: تعداد کثیری از افرادی که در صف هستند هر روز لیست را نگاه میکنند تا شاید اسمشان جزو کولبری قرار گرفته باشد که این موضوع باعث رنجش کولبران شده است.
این نماینده مردم در مجلس دهم، تصریح کرد: فرآیند مذکور غیرکارشناسی است و لازم است این روند تغییر کند، امروزه حجم زیادی محصول از مرزهای مناطق کُردنشین وارد میشود که میتوان 30 درصد این مبادلات را به کولبران واگذار کنند تا با اختصاص درصدی از آن تعاونی برای ارایه تسهیلات به کولبران ایجاد شود.
وی در تشریح چگونگی واگذاری 30 درصد از مبادلات تجاری به کولبران، افزود: بهطور حتم از مناطقی که در آن کولبری رخ میدهد یکسری مراکز ترانزیت کالا وجود دارد که حجمی از کالا از سوی گمرکات این مناطق وارد یا صادر می شود؛ میتوان 30 درصد ترانزیت مبادلات در آن مناطق را به تعاونی کولبرها واگذار کرد.
حسینزاده تصریح کرد: با تشکیل این تعاونیها، نیروهای کولبری طی دوره سه تا پنج ساله تبدیل به کارآفرین، نیروی ماهر یا عضوی از تعاونی میشوند که البته این ترانزیت میتواند قابل رقابت با شرکتهای وارد کننده و صادرکننده کالا شود که در این شرایط کیفیت بهتر و قیمت مناسبتر خواهد شد.
وی یادآور شد: با تشکیل تعاونی مذکور، کولبرها میتوانند از تسهیلات این تعاونی استفاده کرده و با خودرو امکان حمل ونقل کالا داشته باشند لذا بدین شکل سیستم حرفهای ترانزیت به وجود خواهد آمد که هم تغییر در رویکرد بازرگانی رخ خواهد داد و هم اقداماتی به کار خواهیم گرفت که علاوه بر توانمندسازی جامعه، در شان کولبران نیز خواهد بود.
حسینزاده یادآور شد: باید تلاش شود تا منابع درآمدی پایدار برای کولبران ایجاد شود و در این میان باید ساختار انسانی و درستی در این زمینه حاکم شود تاجایی که میتوان با تاسیس تعاونی کولبران و واگذاری 30 درصدی مبادلات بازرگانی و ارایه تسهیلاتی با درصد صفر، حمایتهای زیادی از آنها انجام داد.
این نماینده مردم در مجلس دهم، تصریح کرد: امروزه یکی از مشکلات بروز کولبری در جامعه آن است که توزیع ثروت در کشور عادلانه نیست که اجرایی نشدن طرح هایی همچون طرح آمایش سرزمین و طرحهای توسعه منطقهای از علتهای آن است لذا به نظر میرسد باید 10 درصد تسهیلاتی که مربوط به وزارت صنعت است برای سرمایهگذاری بر اساس ظرفیتهای درون سرزمینی به مناطقی که در آن کولبری وجود دارد، اختصاص یابد تا با گسترش صادرات به کشورهای پیرامونی، ارزآوری در کشور را رونق ببخشیم.
نماینده مردم نقده و اشنویه در مجلس شورای اسلامی، گفت: کولبران نیز باید بتوانند امکانات ترانزیت کالا را مهیا کرده و منابع درآمدی بین همه آنها تقسیم شود اینها از مواردی است که باید در حمایت از کولبران به آن توجه شود.
0 نظر برای “ ضرورت تاسیس تعاونی کولبران/ حمایت از کولبران با واگذاری ۳۰ درصد مبادلات تجاری در گمرکات”