صفحه اصلی / خبرخوان / تحول در مدیریت دولتی حلال مشکلات بخش خصوصی است

تحول در مدیریت دولتی حلال مشکلات بخش خصوصی است


بهروز فروتن در گفت وگو با صوراسرافیل؛

امروز در کشور ما مشکلات مهمی نظیر تورم و اشتغال وجود دارد. این در حالی است که آرمان دولت ها در راستای کنترل تورم و ایجاد اشتغال همیشه با تقویت بخش خصوصی محقق شده است . تنها و تنها از این طریق است که می‌توان بر این مشکلات مهم و اساسی کشور  فائق آمد.

بي شك از بزرگترين دغدغههاي مسئولين و تصميم-گيرندگان كلان هر كشوري، وضعيت اقتصادي آن كشور ميباشد. رشد اقتصادي هر كشوري همبستگي زيادي با ايجاد و بهبود زيرساختهاي اقتصادي و فضاي كسب و كار آن كشور دارد.

تعيين اهداف اقتصادي مناسب و انتخاب استراتژيهاي هوشمندانه و تبديل آن به برنامه هاي عملياتي، بخش مهمي از فرآيند است  ولي عامل ديگري كه اهميت بسزايي در دستيابي به اهداف تعيين شده دارد، توسعه و تسهيل فضاي كسب و كار است كه ايجاد، حفظ و بهبود آن نقش مهمي در دستيابي به اهداف اقتصادي تعيين شده دارد. اما دراین میان باید به این نکته توجه داشت برای بهبود فضای کسب و کار ابتدا باید از هرگونه حمایت های شعاری دوری کرد و از همه مهمتر  باید فرهنگ مدیریت تولید در کشور نهادینه شود تا شاهد رشد و شکوفایی اقتصادی بود.

بهروز فروتن به عنوان کار آفرین برتر و یک مدیر موفق در گفت وگو با صوراسرافیل از مشکلات و موانع موجود در فضای تولید و چگونگی رفع این مشکلات سخن گفته که حاصل این گفت وگو را در زیر می خوانید:

با وجود اینکه قانون بهبود فضای کسب و کار دو سالی است به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده اما این قانون خروجی نداشته است علت را در چه می بینید؟
چندین دهه است که با این مشکل رو به رو هستیم و. این که ما با عدم اجرای قانون رو به رو هستیم اگر قانون اجرا شود می تواند بسیاری از مشکلات حل شود .ما یک علل و معلول داریم  معلوم ما اندیشه است تا زمانی که در جامعه تفکر تولید نداشته باشیم هر چقدر قانون بگذاریم مفر فرار قانون است. ما امکانات طبيعي خوبي داريم اما باید فرهنگ مدیریت تولید در کشور نهادینه شود. قانون بهبود فضای کسب و کار نياز به چکش کاري دارد تا خواسته هاي توليد فراهم شود. چرا که ابزار توليد از نظر کمي وجود دارد، ولي بايد کيفيت نيز در کنار آن افزايش يابد و از همه مهمتر حمايت از توليد فقط در شعار نبايد باشد.
برای عبور از موانع و مشکلاتی که در راه اندازی یک کسب و کاری وجود دارد توصیه شما برای افرادی که می خواهند این کار را انجام دهند،  چیست ؟
اگر بخواهیم کاری را انجام دهیم با هر سختی هم که شده انجام می دهیم  اگر هم نخواهیم، با وجود اینکه تمام موانع و سختی ها ازسر راه برداشته شود انجام نمی دهیم . مشکلات اقتصادی در 30 سال پیش هم وجود داشته فقط مقیاس آن تغییر کرده  و باید توجه داشت که افرادهم تغییر کرده اند . من توصیه ای که می توان به تمام جوانان بکنم این است که نه در ایران بلکه در هر کجای دنیا که بخواهید بروید مشکلات مربوط به خود را دارد . با تمام این مشکلات می توان با مدیریت بهینه و کارشناسی تولید کرد و ابقاء شد. فقط شروطی دارد.


چه شروطی؟
 اینکه توقع از دولت و کس دیگر نداشته باشیم، باور درونی و مهمتر از همه خودم را باور داشته باشم .باید قبل از اینکه به سمت دریافت وام برویم ببینم که خودمان چقدر می توانیم مفید باشیم این کاری است که من کردم .این مسائل رمز اول و مهم  برای راه اندازی یک کسب و کار موفق است.
باید مثبت به جامعه نگاه کرد.باید ریشه یابی کنیم فردی که در کشوری که با همه ثروتی که دارد اما صبح زود مشغول به کار می شود برای پول کار نمی کند . ما درایران فکر می کنیم کار را باید برای پول انجام دهیم . باید این فکر و فرهنگ نهادینه شود که کار را فقط برای پول نکنیم بلکه برای عزت و شرف انجام دهیم.
پس به نظر شما رمز موفقیت را می توان در پشتکار زیاد دید.
بله ،باید پشتکار داشت. جوانان بدانند اگر شور باورکردن همدیگر را پیدا کرده ایم ان وقت می توانیم  پیشرفت کنیم  باید توجه داشت که امروزه با توجه به اینکه دنیا در حال پیشرفت و به روز شدن است باید پشتکار علمی داشته باشیم  در زمان های گذشته پشتکار فیزیکی نیاز بود .امروزه پشتکار اندیشه رمز موفقیت است . باید با دانش روز حرکت کنیم و پشتکار داشته باشیم.


با توجه به اینکه شما چند سالی است در صنعت غذا فعالیت دارید این صنعت در حال حاضر باچه مشکلاتی رو به رواست؟
نه در صنعت غذا بلکه در همه صنایع اولا ما تمرکز در تصمیم می خواهیم  حالا در صنعت  غذا چند جا نظارت بر صنعت غذا وجود دارد وزارت بهداشت، کشاورزی ،صنعت، دامپزشکی، استاندارد و غیره است پس می توان گفت مهم‌ترین مسئله موجود در صنعت غذا، تعدد تصمیم‌گیری‌ها در این حوزه است. به این معنی که هم‌اکنون یک میز مشترک برای تصمیم واحد در صنعت غذا وجود ندارد و متاسفانه هم‌اکنون تصمیم‌گیری مشترکی در صنعت غذا وجود ندارد که دلیل آن نبود یک میز مشترک برای تصمیم‌گیری در این حوزه است.و مشکل دیگر اینکه  که قوانینی که برای صنایع غذا تدوین شده، به‌روز نیست و در نتیجه گروه‌های نظارتی دولتی نمی‌توانند به وظیفه خود به‌درستی عمل کنند که این امر ضرورت به‌روزرسانی قوانین را بیش از پیش می‌کند.مدیریت اقتصادی کشور وضعیت صنعت غذا را نظیر باقی صنایع می‌بیند و در این زنجیره مشخص نیست که صنعت غذا یک محصول تازه را از کشاورزی تحویل می‌گیرد و در صورت بی‌توجهی، محصول در سبد ضایعات کشور قرار می‌گیرد. به این معنی که به‌روزآوری صنعت غذا با تامین منابع مالی درست در وقت معین خود می‌تواند مانع از ایجاد ضایعات کشاورزی شود.در اوایل انقلاب با جمعیت ۳۵میلیون نفری، میزان تولید ۲۵میلیون تن بود اما در حال‌حاضر، جمعیت دو برابر و تولیدات ۴ برابر شده است با این حال شاهدیم که امکان تولیدات کشاورزی در صنایع غذایی وجود دارد اما به دلیل هماهنگ نبودن تامین منابع مالی و بسته‌بندی، در نتیجه کمک به ایجاد ارزش‌افزوده و صنایع ملی، به سبد ضایعات کشاورزی کمک می‌کنیم.


تخصص مالی و حقوقی دو بال یک کارآفرین هستند چقدر حضور وکیل برای کار تولید می تواند مفید باشد نظر شما چیست؟
قطعا وجود یک وکلیل در امر تولید می تواند بسیار مسمر ثمر باشد اما متاسفانه برخی از وکلا از این نام مقدس سوء استفاده می کنند  و به کارهای تجاری ورود کرده اند هرچند تعداد این افراد کم است اما جامعه ای که نیاز دارد به راهنمایی های حقوقی نباید در دست وکلایی بیفتد که حق را ناحق کند و این افراد به جای اینکه به علم بیندیشند به کسب تجارت می پردازند.شان و جایگاه مقدس وکالت را زیر سوال می برند.

0 نظر برای “ تحول در مدیریت دولتی حلال مشکلات بخش خصوصی است

منتظر نظرات شما هستیم

نگران نباشید، ایمیل شما منتشر نمیشود. *